NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

ALAKUL EZ: JÓ JÁTÉKKAL HÚZTUK BE A HARMADIKAT

Alakul ez: jó játékkal húztuk be a harmadikat
Sikerült két pontra váltani az esélyeinket, jó játékkal és magas szintű csapatteljesítménnyel végül 24 pontos győzelmet arattunk a BEAC otthonában.
E.ON ELTE BEAC
E.ON ELTE BEAC
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

A harmadik forduló nyitó meccsén a Szekszárd legyőzésével magának komoly tekintélyt kivívó BEAC vendégeként kiváló kezdést produkáltunk. Wentzel Nóra triplája és büntetői után Green elleni védőmunkájával is kitűnt, és a domináns teljesítményt nyújtó Kiss Virág centerjátéka után esett pontokkal 13-3-ra vezettünk a 4. percben. Varázsütésre bezúgott három hazai trojka a következő három támadásból, mivel mindez válasz nélkül maradt tőlünk, elolvadt az előnyünk, és időt is kértünk. A felbátorodó BEAC egy pillanatra a vezetést is átvette, de 18-16 után a mi perceink jöttek, Sierra Calhoun vált pontfelelőssé, így öt ponttal vezettünk az első etap végén. Próbáltunk jobban elszakadni, de Koch triplája 25-27-re alakította az állást. Lendületes, ötletes, gyors kosárlabdát láthatott a közönség, a játékhoz megint Kiss Virág tett hozzá a legmarkánsabban, majd a negyed derekától Cierra Burdick is beindult. Nyolc pontja közé remekül jött Laczkó Sári triplája, és tíz pont fölé növeltük előnyünket. A nagyszünet is 11 egységnyi vezetésünknél jött el (33-44). Hatékonyabban védekeztünk (például a 27 pontos átlagú Green ekkor még csak 5 pontnál járt), 50%-kal dobtunk mezőnyből a jól sikerült első 20 percben, 19-15-re vezettünk a lepattanókban, és csupán 4 labdát adtunk el.

Megnyugodni azonban nem lehetett, hiszen volt egy tripla-szériája a fővárosiaknak, ami megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni őket, nem hiányzott volna újabb roham tőlük. 6 pontnál azonban nem engedtük közelebb a BEAC-ot, a komoly mezőnymunkával, társainak, csapatának stabilitást adó játékkal kirukkoló Simon Zsófi triplájával megint tizenegy pont lett az előnyünk, majd 43-51 után percekre befagyott az eredményjelző, egyik csapat sem talált be. Szücs Réka szemfülessége és némi szerencse is kellett ahhoz, hogy mi lendüljünk tovább, és mivel Calhoun triplát, Kiss Virág pedig 2+1-et ért el, komoly előnyünk lett (43-59). Nyolc perccel a vége előtt dőlt el a meccs, amikor Simon Zsófi sarokból elengedett triplája bevágódott a BEAC gyűrűjébe, 49-69-re ugrasztva ezzel az eredményjelzőt. Szokásához híven minden játékosát pályára küldte Jovan Gorec a meccsen, és mivel élni is tudtak vele a lányok, jó játékkal, kollektivitással, régen látott nagy különbséggel, 24 ponttal nyertünk a Gabányiban.
Legközelebb október 8-án 18 órától az Akadémián a Cegléd lesz lányaink ellenfele.
   
E.ON ELTE BEAC – NKA UNIVERSITAS PEAC 64-88 (20-25, 13-19, 16-20, 15-24)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Győrfi, Rácz, Dr. Németh.


E.ON ELTE BEAC: Angyal 9/6, Green 19/9, Milkovics -, Tóth F 6, Vojtulek 15/3. Csere: Koch 8/6, Radócz 4, Orosz 3/3, Juhász A.-, Zsámár -, Katona -. Edző: Mészárosné Kovács Andrea, Horváth Bianka, Vajda Anna.
NKA UNIVERSITAS PEAC: Laczkó 5/3, Wentzel 8/6, Calhoun 24/9, Burdick 8, Kiss V. 21. Csere: Simon 9/6, Szücs 5/3, Sanchez 6, Olawuji -, Kötő -, Kaszás-Pap 2. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmézic Daliborka.
   
Jovan Gorec: Jó mérkőzést játszottunk, talán a legjobbat, mióta átvettem az együttest. Tizen is dobtak pontot a csapatból, lecsökkentettük az eladott labdáink számát, jól hoztuk helyzetbe egymást. Kemény mérkőzésre készültünk, és tudtuk, hogy csak csapatként lesz esélyünk győzni. Örülök, hogy ez sikerült is, elégedett vagyok.
Simon Zsófia: A felkészülés során az egyéni és a csapatfelkészülésre is nagy hangsúlyt fektettünk, és ennek a munkának az eredménye most kezd megmutatkozni. Ma csapatként tudtunk erősek lenni, ez a különbség abszolút a csapatmunkának köszönhető.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva