NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

ALAKUL AZ ÚJ IDÉNY CSAPATA

Alakul az új idény csapata
Ahogyan arról a napokban már beszámoltunk, átalakul együttesünk, a háttérben folyamatosan zajlik a munka a jövő NKA Universitas PEAC-ának építésén. Ezúttal két kiváló magyar és egy hazai nevelésű fiatal játékos leigazolását jelenthetjük be.
Alapos vérfrissítésen megy keresztül és jelentősen átalakul a következő idényre csapatunk. Kiss Virág távozásáról már korábban hírt adtunk, a napokban pedig Wentzel Nóra is bejelentette közösségi felületein, hogy távozik Pécsről, ő nem fogadta el klubunk szerződéshosszabbítási ajánlatát. Mint ahogy nem láthatjuk jövőre pécsi mezben Szücs Rékát, Kaszás-Pap Reginát és Ilina Selcovát sem és új idegenlégiósokkal vágunk neki a következő szezonnak. Simon Zsófia sem kezdi meg augusztusban a felkészülést csapatunknál, de nem kizárt, hogy a későbbiekben csatlakozzon keretünkhöz.
   

Szakmai stábunk olyan tehetséges, terhelhető fiatal játékosokkal igyekszik pótolni a távozókat, akik motiváltak, ambíciókkal telve szeretnének itt fejlődni, és a korábbiaknál jóval nagyobb szerepet, több lehetőséget kapni a pályán. A négyes és hármas poszton is bevethető 23 esztendős Mérész Beatrix tavaly belekóstolt a légiós életbe, Olaszországban a Basket Team Crema csapatát erősítette, 8,8 pont, 5,9 lepattanó volt az átlaga. Trixi még egészen fiatalon Kecskemétről a Vasas Akadémiához igazolt, hogy fejlődhessen, majd külföldre való távozása előtt négy szezonon át a BEAC-nál kosárlabdázott, ahol meghatározó játékossá nőtte ki magát. Klubunk már tavaly szerette volna, ha nálunk folytatja pályafutását, idén ez sikerült, nagy reményekkel várjuk Trixit Pécsre, ahol meghatározó szereplőként számítunk rá az új idényben. - Nagyon szimpatikus volt a koncepció és a tervek, amit Iványi Dalma, a Pécs másodedzője felvázolt nekem a klubbal kapcsolatban, úgyhogy már nagyon várom a szezont és hogy augusztusban megkezdjük az alapozást – kommentálta Pécsre szerződtetését Mérész Beatrix. - Számomra mindenképpen cél, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy között legyünk, illetve az Európa kupában is minél tovább jussunk. Igyekszem a nyáron is már arra törekedni, hogy minél jobb formában legyek, és a maximumot tudjam majd kihozni magamból a szezon során, amivel majd segíthetem a csapatot minél jobb eredmények elérésében – mondta a játékos.
   

A soproni születésű és nevelésű 183 cm magas, 26 esztendős Weninger Virág is csapatunkat fogja erősíteni a jövőben a bedobó poszton. A játékos 2012-ben mutatkozott be az élvonalban, az akkor még UNIQA Euroleasing Sopron csapatával. A több játéklehetőség reményében 2020-ban Győrbe igazolt, ahol még csapatunk másodedzője, Iványi Dalma kezei alatt is dolgozott két szezonon át. A 2022/2023-as idényben Cziczás László jóval kevesebb szerepet tudott biztosítani neki, 3,9 pont, 1,7 lepattanó volt az átlaga kevesebb, mint egy negyednyi játéklehetőség mellett. A korábban a magyar válogatottban is bemutatkozott Weninger Virág az előző években bizonyította már, hogy ha megkapja a bizalmat, azt remek teljesítménnyel képes meghálálni: - Nagy reményekkel tekintek a következő szezonra szeretnék minél többet hozzá tenni a csapat sikereihez. Nyáron a 3x3 válogatottal fogok együtt dolgozni, és amiben nagyon bízom, hogy sokat fog segíteni a fejlődésemben – foglalta össze röviden és tömören gondolatait Weninger Virág, akivel egy éves szerződést kötöttünk.


Már hat éve, hogy a Vasas Akadémiához érkezett akkor mindössze 16 esztendős szerb irányító, Nadia Smailbegovic, aki hazai nevelésű sportolóként igazolt Pécsre a következő idényre. 2017 szeptemberében mutatkozott be a kiváló utánpótlás műhely NB I A csoportos felnőtt csapatában. Évről évre folyamatosan tudott fejlődni, az előző idényben 10,2 pont, 2,6 gólpassz volt az átlaga Milos Pavlovic csapatában, és Nadija az elsők között mondott igent Jovan Gorec vezetőedző Pécsre invitáló hívó szavára: - Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget egy ilyen nagy klubban. Ezért dolgoztam minden nap és nagy céljaim vannak itt Pécsett. Remélem egy jó szezont tudunk játszani és nagy sikereket elérni együtt. Úgy tudom velem együtt jön még néhány új játékos, remélem nem kell sok idő ahhoz, hogy alkalmazkodjunk egymáshoz. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon! – nyilatkozta a két évre aláíró Nadia Smailbegovic, aki jelenleg a szerb válogatottal készül az Európa-bajnokságra.

Stábunk a külföldi kontingensünk kialakításán dolgozik a továbbiakban, amelynek eredményéről folyamatosan tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva