NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

A KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁS GYŐR

A következő állomás Győr
Kedden 18 órától Győrben játssza következő bajnoki mérkőzését a PEAC-PÉCS.
Nem telik el 48 óra a vasárnapi, soproni derbi lefújása után, amikor ismét pályára lépnek Zeljko Djokic tanítványai, kedden este a bajnok HAT-AGRO UNI Győr vendégeként szerepelnek. A tavalyi kupagyőztes, Uniqa Euroleasing Sopron ellen elvesztett mérkőzést követően csapatunk buszra szállt, és Győr felé vette az irányt.

Minden bizonnyal pihentebben lépnek pályára Szamosi Amadeáék a bajnok zöld-fehérek ellen, hiszen nem a buszról leszállva kell felvenniük a harcot a Fűzy Ákos által edzett alakulattal, de gyorsan hozzátesszük, ezúttal a soproniaknál erősebb ellenféllel kerülünk szembe. Jól ismerik egymás kosárlabdáról alkotott filozófiáját a csapatok szakvezetői, Fűzy Ákos és Zeljko Djokic dolgozott együtt Pécsett, és Imreh Ajtony is hosszú évek óta a pécsi kosárlabda élet aktív szereplője, mint ahogy korábban Szentendrei Áron is.

Raksányi Krisztina és Horváth Lilla<br />
tavasszal még a közös sikereknek örültek
Raksányi Krisztina és Horváth Lilla
tavasszal még a közös sikereknek örültek
Ami a győriek játékosállományát illeti, a magyar mag megmaradt, sőt erősödött is Raksányi Krisztinával, aki a megszűnő Pécs 2010-ből érkezett a Rába partjára. Kicserélődött a légiós kontingens is, Iva Ciglar már a francia Perpignan együttesében pattogtat, Quanitra Hollingsworth az orosz Jekatyerinburgban folytatja pályafutását, Sujanová pedig (aki rengeteget volt sérült az előző idényben), a cseh IMOS Brno-t erősíti. Utóbbi helyére érkezett visszatérőként a lett Ieva Kublina Bourges-ból, az irányítóposztra pedig az ausztrál Natalie Hurst, aki szintén Franciaországban szerepelt az előző szezonban az Aix-en-Provence játékosaként. Centerposztra szerződtették a győri vezetők a 22 éves, 196 cm magas amerikait, Chay Shegog-t.

Két bajnokin van már túl a győri gárda, a nyitófordulóban Szekszárdon 75-52-re nyertek Fűzy Ákos tanítványai, Győrben pedig az MKB Euroleasing Vasast fogadták, a fővárosiakat 97-40-re, majd hatvan ponttal „mészárolták” le. E két találkozó alapján a zöld-fehérek legponterősebbje Rasheed Rita volt a maga 20,5 pontos átlagával, rajta kívül Laklóth (14 pont/mérk.) és Shegog (13 pont/mérk.) jutott meccsenként átlag 10 pont fölé. Kublina a lepattanók begyűjtésének terén bizonyult legerősebbnek (9 lepattanó/mérk.). Az ausztrál Hurst egyelőre csak Szekszárdon lépett pályára, 12 játékpercre, de az egy hete összeszedett bokasérülése hátráltatta a játékban, így a második félidőben már nem is játszatta edzője. Kihagyta a Vasas elleni bajnokit is az irányító, de várhatóan kedden ellenünk már pályára léphet.

A HAT-AGRO UNI GYŐR – PEAC PÉCS mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik a győri Egyetemi Csarnokban, Cziffra Csaba, Frányó Péter és Jakab László játékvezetők közreműködésével.

A mérkőzésről a terveink szerint közvetítünk az online stream csatornánkon, mely a ustream.tv/channel/peacpecs címen érhető el!

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva