NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

A JÖVŐ CSAPATAI TALÁLKOZNAK

A jövő csapatai találkoznak
A PEAC-PÉCS csapata ma 17 óra 30-tól a kiváló erőkből álló DKSK otthonában vendégszerepel.
A WORK Force DKSK-Miskolc, azaz a Diósgyőr a tavalyi, számukra komoly csalódást jelentő 10. hely után idén mindenképpen a legjobb hatba vágynak a magyar bajnokságban, az előzetes esélylatolgatások alapján pedig az alapszakasz első négy helyezettje közé is beférhet a miskolci együttes. A Bácsbasket ellen szoros végjátékban elszenvedett veresége után a 6. helyre visszacsúszó DKSK-nak jelenleg 4 győzelme és 4 veresége van, szoros mérkőzést játszott a Sopronnal, és sokáig vezetett a bajnok Győr ellen is.

A Diósgyőr kiváló légióst igazolt a 2-es és 3-as poszton bevethető Brittainey Raven személyében, aki a WNBA-ben az Atlanta Dream, Európában pedig a francia Montpellier és a német Wasserburg csapatában is megfordult. Raven 22,8 pontos átlaggal vezeti a bajnoki toplistát, második a szerzett labdák terén (2,83), és ő az eddigi fordulók alapján a legértékesebb játékos (34,13 VAL). A tavalyi együttesből továbbra is a miskolciakat erősíti a szerb Skorics, valamint Reiner. A DKSK harmadik légiósa az amerikai center Lenita Sanford, a legnagyobb magyar igazolásuk pedig a Zalaegerszegről visszatérő tapasztalt játékos, Bukovszki Mónika. Peresztegi Nagy Ákos mellettük számíthat a Bajáról érkezett két magas kosarasra, Szabó Petrára és Bozóki Bettinára, valamint a pécsi nevelésű, az előző szezont a Győrnél töltő Fürtös Katára is.


Csapatunk három hét kihagyás után végre számíthat első számú irányítójára, Fűrész Diára, és a szombati, belgrádi mérkőzés után a Miskolc elleni felkészülésre is jutott idő. Zseljko Djokics szerint a PEAC számára olyan minden edzéssel töltött nap, mint a tél beköszönte előtti szép idő, isteni ajándék. „Egy hónapon keresztül szinte csak meccseket játszottunk, a megbeszélések, regeneráló és dobóedzések váltották egymást, majd újabb meccs következett. A megbeszélések pedig úgy néznek ki, mint az osztálytermi órák, pedig amiről beszélünk, azt gyakorolni is kellene. Nálunk nincsenek kész játékosok, akiknek már a vérében van minden megoldás, és akik kritikus pillanatokban nem tudnak hibázni, ezért volt kiemelkedő fontosságú, hogy a Miskolc elleni mérkőzés előtt edzeni is tudtunk. Hétfőn mecseki kondiedzésben volt része a csapatnak, délután pedig a Nagy Lajos Gimnázium csarnokában edzhettünk. Kedden délelőtt fakultatív dobóedzést tartottunk, de majdnem mindenki eljött, délután pedig még egy edzés várt a lányokra. Az alapelemek hiányoztak a játékunkban az elmúlt két meccsen, ezért is kaptunk annyi pontot mind a Szekszárdtól, mind a Partizantól, ezen csak edzésmunkával lehet javítani.”


Vezetőedzőnk úgy látja, a DKSK olyan csapat, ahol nagy célok vannak, így a mai ütközetben két olyan klub találkozik, akik egy-két-három éven belül újra nagy döntőket akarnak játszani, bajnokok akarnak lenni. „Raven talán a jelenlegi legjobb Magyarországon játszó játékos, olyan fizikai adottságai vannak, mint a férfi játékosoknak. Van egy jó centerük, Sanford, és egy szerb válogatott irányító, Skorics, aki segített kiharcolni a szerbeknek az Eb-n való részvételt. Győrből érkezett Fürtös Kata, aki játszott az Euroligában is, komoly tapasztalatokkal rendelkezik, már nem gyerek. Bukovszki Mónikát jelenleg Magyarország egyik legtapasztaltabb irányítójának tartom. Szabó Petra és Bozóki Bettina pedig nagyon szépen játszottak együtt tavaly Baján is. Peresztegi Ákos pedig tapasztalt edző, tudja, hogyan kell csapatot építeni. A Miskolc jó csapat, stabil anyagi háttérrel rendelkezik, és ami a legfontosabb: jelenleg talán nekik van a legnagyobb szurkolótáboruk az országban. Biztos, hogy nem lesz könnyű ellenük játszani és nyerni. Úgy gondolom, a Miskolc a mai találkozó favoritja, de hiszek benne, hogy a mi csapatunkban benne van az, hogy meg szeretnénk magunkat mutatni, bizonyítani, így mindenki 100% feletti teljesítményt akar majd nyújtani a pályán."

A találkozó 17 óra 30-kor kezdődik Miskolcon.

A PEAC-PÉCS lelkes szurkolói közös online meccsnézést szerveztek ma estére, minden további drukkert szívesen látnak, részleteket ide kattintva tudhat meg! »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva