PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A CSOPORTFAVORITOT FOGADJUK

A csoportfavoritot fogadjuk
A Sopron után itt az újabb kemény dió: csapatunk csütörtök délután (17.00) a Basket Landes együttesét fogadja az Európa-kupában, vagyis az F csoport legerősebbnek tartott tagjával csap össze.
A vasárnapi soproni bajnokin végre bizonyította a PEAC-Pécs, hogy van benne spiritusz, s nehéz feladatokat is képes megoldani. A szurkolók és a játékosok együtt örültek a szép sikernek, amelyből erőt merítve most már bizakodva várják az újabb kemény csatát – mert a csütörtök délutáni derbi bizony az lesz.

Az Európa-kupa F csoportjában a Basket Landes csapatát tartja mindenki a favoritnak. A franciák ennek megfelelően kezdték a sorozatot, hazai pályán 14 ponttal, 81-67-re verték a Fribourgot, s nyilván abban a reményben érkeznek Pécsre, hogy itt megszerzik a második győzelmüket. Van rá esélyük, ez tény, hiszen nagyon erős a keretük – elsősorban belső posztokon. A horvát Iva Sliskovicsot és a kanadai Miranda Ayimot remek játékosnak tartja Roberto Hernandez: mindketten képzettek, erősek, ráadásul jó a kezük is, így kívülről is veszélyesek. Előbbi egyébként 192, utóbbi pedig 193 centis, vagyis tényleg nem lesz egyszerű megállítani őket a palánkok alatt. Persze nem volt könnyű dolguk Kaposiéknak Sopronban sem, mégis megoldották a feladatot.
– Valóban nem volt könnyű, hiszen ott is képzett és rutinos centerek játszanak – mondta Kaposi Pálma, csapatunk egyik centere, aki remekül teljesített a vasárnapi bajnokin, kilenc pontja mellé tíz lepattanót szerzett. – De nagyon jól kezdtünk, és végig pariban voltunk a hazaiakkal, annak ellenére is, hogy Zele Dorinát sérülés miatt korán elveszítettük. Nagyon tetszett, hogy egy pillanatra sem adtuk fel! Szívvel–lélekkel küzdöttünk, s végül megnyertük a meccset, ami óriási pozitív löketet adhat nekünk a folytatásra, hiszen végre elhihetjük, hogy csapatként bármire képesek vagyunk. Ebből kiindulva pedig azt kell mondjam, biztosan nagyon jók a franciák centerei, de mi megpróbáljuk kivédekezni őket akkor is, ha fölényben vannak.
Márpedig fölényben lesznek, annyi szent. Nem csak súlyra, magasságra, hanem darabszámra is, csapatunkban ugyanis nem játszhat sem Dragana Sztankovics, sem Zele Dorina. Előbbi még nem épült fel teljesen bokasérüléséből (jó hír, hogy jól halad), utóbbi pedig, ahogy fentebb említettük, éppen Sopronban járt pórul. Vele kapcsolatban friss információ, hogy az orvosi diagnózis szerint hálistennek nem szakadt el a szalag a talpában, így nem kell olyan sokat kihagynia.
A Basket Landes elleni mérkőzésen tehát két játékosunk hiányozni fog, ezért még nagyobb szükségünk lesz szurkolóinkra. Bízunk benne, hogy közösen sikerülhet az újabb bravúr – nagy dolog lenne legyőzni a francia ellenfelet!

Egy kis statisztika

A PEAC-Pécs színeiben Fűrész Diána a 98. triplájánál jár, vagyis ha csütörtök délután bevág még
kettőt, eléri a százat. Reméljük, hogy rögtön túl is lép rajta...

Az Európa-kupában csapatunk az idei rajt előtt 993 pontnál tartott, vagyis a Nymburkban szerzett hetedik ponttal megszületett az ezredik. A jubilemi kosár Raksányi Krisztina nevéhez fűződik – a hatodik percben dobta a statisztikai szempontból értékes duplát.

Az F csoport másik mérkőzésén a Fribourg szerda este (20.30) a Nymburkot fogadja.

A Basket Landes csapata a fibaeurope.com-on »

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva