NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

A BELGRÁDI PARTIZAN GALENIKA OTTHONÁBAN A PEAC-PÉCS

A belgrádi Partizan Galenika otthonában a PEAC-PÉCS
Szombaton este 18 órától az Adria Liga egyetlen veretlen csapata, a Partizan Galenika ellen szerepel a PEAC-PÉCS Belgrádban.
A legjobb szerb csapat, az Adria Liga tavalyi győztese lesz Zeljko Djokic együttesének ellenfele szombaton, az eddig lejátszott öt mérkőzés alatt veretlen a belgrádi Partizan Galenika. A csapat játékoskerete gyakorlatilag megegyezik a szerb válogatottal. A fekete-fehérek egyik legjobbja a pécsiek számára is ismerős hátvéd, az EuroLiga élcsapataiban is megfordult Milica Dabovic, és ha már az ismerősöknél tartunk Booke Queenan-t sem kell különösebben bemutatni, akinek – ki ne emlékezne rá – utolsó másodperces büntetőivel 2009-ben nyerni tudott a MiZo Pécs 2010 az EuroLiga nyolcaddöntőjében Velencében. A külső posztokon bevethető Tamara Radocaj (25 éves, 170 cm) érdemelte ki a 2011/2012-es idényben az Év Játékosa és az Év irányítója címet az Adria Ligában az Eurobasket.com által.

A csapat erejét volt lehetősége megtapasztalni a PEAC-PÉCS gárdájának a szeptemberi, újvidéki felkészülési tornán. Zeljko Djokic csapata nagy különbséggel (73-40) maradt alul a Partizan ellen, amely végül meg is nyerte a tornát. A FIBA Európa Kupa G csoportjában is vitézkedik Marina Maljkovic edzőnő gárdája, két mérkőzésből két győzelem a mérlegük, legutóbb szerdán éppen a kisebbik prágai csapat, a VS Prága otthonában nyertek 81-75 arányban. Egy igen kemény mérkőzést játszottak az Adria Liga előző fordulójában is, a Radivoj Korac együttesét hazai pályán csak hosszabbításban, tudták legyűrni 78-74-re.

Ami a PEAC-PÉCS együttesét illeti, nagy kérdés, hogy a szombati találkozón melyik arcukat mutatják, a fáradtság miatti kisebb dekoncentráció jegyei dominálnak, amit elsősorban a csapat védekezésén, a kapott pontok mennyiségén láttunk legutóbb, az A. KSC Szekszárd ellen, vagy sikerül egy szoros meccset játszani a Partizannal.

Online statisztika »« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva