NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

A ZKK VRšAC CSAPATÁT FOGADJA, DE A SOPRON ELLEN KÉSZÜL A PEAC-PÉCS

A ZKK Vršac csapatát fogadja, de a Sopron ellen készül a PEAC-PÉCS
Kedden ismét Adria Liga mérkőzést játszik 18 órától a PEAC-PÉCS, ezúttal a ZKK Vršac csapatát fogadja hazai pályán.
Boba Tuvic<br />
Versecről került Pécsre
Boba Tuvic
Versecről került Pécsre
Egy győzelemmel és hét vereséggel a tabella 10. helyén álló szerb együttes, a ZKK Vršac látogat Pécsre. Azok a pécsi szurkolók, akik az 1990-es évek vége felé is jártak már Pécsett női kosárlabda mérkőzésre, azoknak ismerősen cseng a csapat neve, hiszen 2 alkalommal az EuroLigában is rajthoz állt a szerb-román határ mellett fekvő város (magyarul Versec) csapata. Olyan nagyszerű kosárlabdázók pattogtattak akkoriban a narancs mezes gárdában, mint például Boba Tuvic, Gordana Kovacevic, Lara Mandic, Sanja Vesel, Hajdana Radunovic, Brankica Hadzovic vagy például Snezana Pavlovic. Bizony a felsorolt játékosok közül mindenki játszott Magyarországon, Pécsett, Sopronban, Miskolcon vagy éppen Győrben.

A pécsi és a vrsac-i együttes az EuroLigában négy alkalommal mérkőzött meg egymással a Hemofarm mindkét EuroLigás szezonjában egy csoportba került Pécs csapatával.
Gordana Kovacevic<br />
2002-től 2005-ig<br />
viselte a soproni mezt
Gordana Kovacevic
2002-től 2005-ig
viselte a soproni mezt
Mindössze egyszer sikerült legyőzni az akkori szerb bajnokot, 1998. februárjában Pécsett 82-62-re nyertek Balázs Hajniék. Ami a szerb klub mai helyzetét illeti; régi fénye némiképp megkopott, helyét átvette a belgrádi Partizan Galenika, ott kosárlabdáznak mostanság Szerbia legjobb kosárlabdázói.

Versec városának helyzetét az sem könnyíti meg, hogy a Hemofarm gyógyszergyár (amely 1992 óta szponzorálta a város kosárlabda csapatait) idén szeptemberben jelentette be, hogy 20 év után nem finanszírozza tovább a kosárlabdát, amelyet valószínűleg üzletemberekből álló csoport fog szponzorálni. Mindez azért is érzékeny veszteség, mert így is komoly problémák, nehézségek voltak a verseci kosárlabda kluboknál.

Így a férfi gárda is névadó szponzor nélkül marad, noha a Hemofarm a naptári év végéig vállalja szerződésbeli kötelezettségeit, a hölgyeknél pedig mindezeken túl két nappal a szezon kezdete előtt a hátvéd poszton szereplő Biljana Stankovic 22(!) év után távozott a Versec csapatától. A 38 éves játékos - aki 22 trófeát nyert a verseci klubbal -, a nagy rivális Partizan Galenika gárdájához szerződött, noha szerette volna szülővárosában, Versecen befejezni a játékot.

Kedden este, a csapatunk ellen pályára lépő alakulat legponterősebb játékosa a 184 cm magas bedobó, Bojana Jankovic, a maga 12,5 pontos átlagával, nem sokkal marad el tőle a mindössze 20 esztendős, 178 cm magas irányító, Jovana Jaksic a 10,6 pontos átlagával. A center poszton a 193 cm magas Marjananovic Milenara érdemes odafigyelni, meccsenként átlagosan 9,8 pontot és 9,4 lepattanót jegyez a szerb játékos. A gárda egyetlen győzelmét a szlovén Ilirija Ljubljana ellen aratta, 64-50 arányban. A ZKK Vršac jelen pillanatban nem képvisel jelentős játékerőt, a PEAC-PÉCS minden bizonnyal könnyedén hozza a mérkőzést, készülvén a vasárnapi, Sopron elleni hazai bajnokira.

Online statisztika »
Ustream közvetítés »

Hajrá! utalvány
Hajrá! utalvány
HAJRÁ! UTALVÁNNYAL BELÉPŐT!


Felhívjuk Szurkolóink figyelmét, hogy a PEAC-PÉCS belépőjegyek, bérletek vásárlásakor elfogadja a Sodexo által kibocsátott Hajrá! utalványt, amelyet sporteseményre szóló belépők vásárlására lehet felhasználni. További informácók az utalványról ITT.

SZERDÁN SZURKOLÓI ANKÉT!

Felhívjuk a PEAC-PÉCS szurkolóinak figyelmét, hogy november 21.-én, este 19 órától szurkolói ankét kerül megrendezésre. Helyszín a Pécsi Püspöki Pincészet. Vendégek Zseljko Djokics és néhány általa kiválasztott játékos lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

További információ az esemény Facebook oldalán »
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva