NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

A SOPRON MOST SOK VOLT

A Sopron most sok volt
Túl a Sopronon, de még a Győr mérkőzés előtt...
Túlságosan kemény diónak bizonyult a tétmeccsen vasárnapig még veretlen PEAC-PÉCS számára a soproni gárda, a tavalyi bajnoki ezüstérmes, kupagyőztes elsősorban a harmadik negyedbeli jobb játékával 16 pontos vereséget mért a vendégcsapatra. Zeljko Djokic fejében természetesen még hétfőn délután is a zöld-sárgák elleni mérkőzés képei jártak.

A vezetőedzőnk számára is sok tanulságot tartogatott a rangadó. Láttuk, hogy fizikálisan nem nőtt a pécsiek fölé az EuroLigában szereplő együttes, mert teljesen partiban volt velük a PEAC, más kérdés, hogy ezt nem sikerült pontokra váltani. Nem találta meg a megfelelő ritmust a csapat, sok hibát vétettek dobásban, és a játékot sem sikerült jól olvasni a pécsi „fazonszabászoknak”, a Sopronból érkező Fűrész Dia dolgát nem könnyítette meg, hogy a társainak sem ment túl jól a kosárlabda. – A bajnokságnak ebben a fázisában teljesen reális volt a mérkőzés alakulása – mondta a pécsi szakvezető, hozzátéve, a PEAC-PÉCS-nek meg kell tanulnia megfelelően használni a saját értékeit. - A most előttünk álló nyolc meccsen meglátjuk, mit tudunk megvalósítani mindabból a pályán, amit előzetesen eltervezünk. Mi is a soron következő meccseken kapunk visszaigazolást arról, hogy miként reagálnak a játékosaink az edzésterhelésre, és az ott begyakoroltakra. Úgy látom, van erő és fantázia bennünk – vélekedett Zeljko Djokic.

Zeljko Djokic úgy látja van bennük<br />
erő és fantázia
Zeljko Djokic úgy látja van bennük
erő és fantázia
A fiatal pécsi gárdára kedden a szintén jóval nagyobb játékerőt képviselő, és más dimenzióban is működő győri csapat vár, majd pénteken a Vasas ellen már lehet bővíteni néhány még fiatalabb játékossal a rotációt, hogy a szlovén Celjével szemben várható nagyobb ellenállást megfelelő állapotban legyenek a kulcsemeberek. Ezt követik a mostani nyolcas sorozat legjelentősebb állomásai, a komlói fellépés, és a ZTE pécsi vendégszereplése. Ezeken a közvetlen riválisok ellen megvívott csatákon fontos lesz a jó eredmény elérése, ha az első hat közé akar kerülni a PEAC.

Visszatérve néhány gondolattal a vasárnapi, soproni rangadóra: kellemetlen érzései is vannak a szakvezetőnek, aki előzetesen természetesen tisztában volt a Sopron erősségével. – Alaposan felkészültünk taktikailag erre a meccsre. Három fontos dolgot kértem a lányoktól. Elsőként azt, hogy fizikálisan legyünk partiban a házigazdákkal, amit meg is tudtunk valósítani. Harcosságunkat kemény, megfelelő időben beütött faultok, és a megnyert lepattanóharc is igazolta. A második feladat a két hazai kulcsember, Fegyverneky Zsófi és Milovanovic kikapcsolása volt a játékból. Ők eddig meghatározói voltak a Sopron játékának, és ezt az elvárást is sikerült teljesíteni, hiszen Zsófi 6, Jelena pedig 7 ponton zárt. Sajnos azonban a mi támadójátékunk, főleg a kettő-kettő nem működött úgy, ahogy elképzeltük. Ezt eddig edzésen keveset gyakoroltuk, de ha jól olvassuk a játékot, akkor jobban mehetett volna ez az elem – fejtegette Zeljko Djokic, aki a sok kihagyott ziccerrel és büntetővel sem lehetett elégedett.

Persze, minden viszonyítás kérdése, hiszen egy új, még sok munka előtt álló gárda szenvedett egyáltalán nem vállalhatatlan különbségű vereséget Sopronban, ahol más csapatok jóval nagyobb különbséggel maradhatnak alul. Rengeteg lehetősége van még a javításra, és akár a visszavágásra is!

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva