NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

A VÉGÉRE VÁLT BIZTOSSÁ A GYŐZELMÜNK

A végére vált biztossá a győzelmünk
Alaposan meg kellett dolgoznunk a tizedik sikerünkért, de egy támadás-orientált meccs végére magabiztossá váló különbséggel, végig vezetve múltuk fölül a Vasas Akadémia gárdáját.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia

Magas fokozaton kezdtek a csapatok, jól célzott mindkét együttes, felváltva estek a kosarak (3. perc 10-8). Nikola Dudásová triplája után Ty Marshall is betalált a 6,75-ön túlról, ezzel némi előnyre tettünk szert (13-8), de ellenfelünk Smailbegovic révén szintén három ponttal növelte előnyét. A negyed derekán a védekezésünk is hatékonyabbá vált, többet hibáztak a piros-kékek, így 13-13 után egy 9-0-s sorozattal elléptünk 22-13-ra. Nálunk Marshall, a piros mezes vendégeknél Pusztai remekelt, vezérletével hibáinkat kihasználva 22-19-re zárkózott a Vasas. Az első játékrész végére 27-23 állt a táblán, négy ponttal vezetettünk.
   
A folytatásban is szoros maradt a mérkőzés, három és fél perc elteltével egy pontra zárkóztak Salamonék (32-31), harcosan, jól kosárlabdáztak a vendégek, nekünk nem igazán állt össze a védekezés, így kiegyenlített csata zajlott a pályán. A negyed derekán a legponterősebben kosárlabdázó Ty Marshall találatával némi előnyre tettünk szert (38-33). Dúl Terka hárompontosa vágódott be a gyűrűbe, majd Kiss Virág büntetőzhetett (40-36). Sokszor a szerencse is a vendégek oldalán állt, amellett, hogy puhán védekeztünk, de ezzel együtt is szerény előnnyel vonulhattunk a nagyszünetre (45-40).
   
Ty Marshall duplája vezette fel a harmadik játékrészt, amire Smailbegovic egy triplával válaszolt. Állandósult az öt pontos különbség, három perc elteltével 52-47 állt az eredményjelző táblán. Pusztai remeklésével tartotta magát a vendégegyüttes (54-50). 58-52 után úgy tűnt beállt a várva várt fordulat, Laczkó Sári védekezett nagyot, blokkolt, a megszerzett labdát pedig Szücs Réka ziccerből váltotta pontokra. Egy újabb jó védkezésünket követően Kiss Virág célozhatott zavartalanul és talált be, amivel tíz lett közte (62-52). Milos Pavlovic időt kért, ami után Pusztai gyarapította pontjai számát, erre Chelsea Nelson válaszolt (64-54). A negyed vége az energikusabban, felszabadultabban játszó Vasasnak jött ki jobban, a szerencse a dudaszó pillanatában is mellettük állt, ugyanis Szerencsés hárompontosával alakult ki a 64-60-as eredmény.
   
Zsinórban kétszer is betaláltunk Wentzel Nóri és Nikus Dudásová révén (68-60), de még nem tudtuk megtörni a vendégeket. Csirke Ferenc kért időt két Szerencsés-találat után 72-68-nál, ám Wentzel Nóri két büntetőjére egy Madár Kata tripla érkezett válaszul (74-71). Öt percen belül jártunk és szoros volt továbbra is a mérkőzés (76-73), ám Ty Marshall villant kétszer is, így 80-73-ra módosult az állás. Időkérésünk után ismét csak a mieink voltak eredményesek kétszer is, másfél perccel a vége előtt tíz pont feletti előnyünk volt (84-73), és ekkor dőlt el végleg a meccs, ahol egyetlen pillanatra sem vezetett az ellenfél, mégis csak a végén dőlhettünk hátra megnyugodva.
   
   
NKA Universitas PEAC – Vasas Akadémia 87-73 (27-23, 18-17, 19-20, 23-13)
Pécs, 300 néző. V.:Jakab, Major, dr. Oláh
   
NKA Universitas PEAC: Dudásová 7/3, Wentzel 14, Marshall 25/9, Nelson 8, Kiss 21. Csere: Selcova 2, Laczkó 1, Szücs 7/3, Brajkovic -, Olawuyi 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Vasas Akadémia: Smailbegovic 17/6, Tóth 6, Pusztai 21, Madár E. 2, Heljic 2. Csere: Madár K. 5, Szerencsés 7, Salamon 6, Dúl T. 5/3, Radócz 2. Edző: Milos Pavlovic, Dragoljub Krivacevic


Csirke Ferenc: Gratulálok a lányoknak és gratulálok a Vasasnak is, hiszen egy jó mérkőzést játszottunk. Múlt héten elég mély gödörbe kerültünk, azonban azóta új időszak kezdődött abból a szempontból, hogy tudtunk edzeni. Nagyon az elején járunk még a munkának, és úgy érzem, rossz hatást gyakorolt ránk, amikor megtudtuk, hogy három hiányzója is van a Vasasnak, mert talán egy kicsit elhittük, hogy könnyű lesz a mérkőzés. Sok olyan hibát vétettünk védekezésben, melyeket fokozatosan ki kell javítanunk. A szezon első felében alapjában véve jó volt a defenzív játékunk, amihez most hiányzik az egyéni fizikum, illetve a csapatvédekezésünk is hagy kívánnivalót maga után. Támadásban nagy gondok nem voltak, bár sok üres helyzetet kihagytunk.
Tyaunna Marshall: Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy tudtuk, nyernünk kell. Egy kicsit küszködősre sikeredett a találkozó, de megesik az ilyesmi. A védekezésünkön kellett javítanunk, és még inkább csapatként küzdenünk a győzelemért.


Milos Pavlovic: 36 percen át jól küzdöttünk a mérkőzésen, nagyjából azt valósítottuk meg, amit szerettünk volna. Marshallnak viszont olyan napja volt, amikor minden beesett, amit a kezébe fogott, de ő egy ilyen játékos. Ettől függetlenül szoros volt a meccs, de a tapasztalatlanságunk visszaütött a kulcsszituációkban védekezésben és támadásban egyaránt.
Pusztai Petra: Jó meccset tudtunk játszani, végig meccsben maradtunk és megszorongattuk az otthon játszó PEAC-ot. Sokszor feljöttünk nagyobb hátrányból pár pontra, viszont fejben nem voltunk eléggé ott, és mindig súlyos hibákat vétettünk, amikor fordítani tudtunk volna.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva