PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A VÉGÉRE FELŐRÖLTÜK ELLENFELÜNKET - 24 LETT KÖZTE

A végére felőröltük ellenfelünket - 24 lett közte
Döcögős kezdés után a nagyszünet után dominált csapatunk, amely 80-56-ra győzni tudott Kozármislenyben a PINKK ellen.
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nem sokat javult a sérültjeink állapota, Simon Zsófia és Jelena Radonjic civilben üldögélt a feldobáskor a kispadon, de Ruják Nóra sem jött rendbe, így neki is ki kellett hagynia a kozármislenyi derbit. Az elmúlt napok foghíjas, problémákkal teli edzésmunkája meglátszott az első félidei játékunkon: meglehetősen álmosan kezdtünk ezen a sötét téli estén. Podrug, Dzankic és Szücs Réka találataival 7-0-ra vezetett a PINKK. Az első felvonásban jobbára a hazaiak domináltak, különösen a két horvát, Dzankic és Podrug volt ponterős a gyenge védelmünk ellen. Jól jött a negyed végén Julie Vanloo hárompontosa, amivel kettőre csökkent a különbség (21-19). Nigériai centerünk, Sarah Imovbioh egyenlített ki, majd belga irányítónk ismét elsüllyesztett egy triplát (21-24). Nem tudtunk jobban eltávolodni a házigazdáktól, akik tartották a lépést a mieinkkel, így a nagyszünetre egyenlő állásnál vonulhattak le a csapatok.

A pihenő után végre jött a várva várt fordulat, fiatal játékosunk, Wentzel Nóri kapta hátára a csapatát, és több szemet gyönyörködtető megoldást bemutatva fokozatosan növelni tudtuk a különbséget. Ez a periódus olyannyira remekül sikerült, hogy a 27. percben kerek húsz pont lett a differencia (40-60). Nyolc rontott dobás után megszerezte első kosarát Tetemondova, közben Julie Vanloo is pihenőhöz tudott jutni egy ideig. Dzankic és Podrug lépett elő a hazaiaknál és a záró felvonás elején ismét tíz környékére vitték le a különbséget (50-61), de miközben fiatal Esztereink, Varga és Pucz is pályára léphettek, biztos előnyünk megmaradt. Katerina Tetemondova és Gémes-Sarok Niki is tíz pont fölé tornázta dobott pontjainak számát, és végül nagy különbséggel, 24 ponttal tudott nyerni csapatunk Kozármislenyben.

Az esztendő utolsó hazai mérkőzését december 22-én szombaton, este 18 órakor játsszuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

PINKK PÉCSI 424 – PEAC-PÉCS 56-80 (21-19, 13-15, 15-27, 7-19)
Kozármisleny, 80 néző. v.: Söjtöry, Radnóti, Kovács
PINKK: Szücs R. 13/3, Sánta 8/6, Dzankic 16/6, Jáhni 5, Podrug 11. Csere: Szücs L. 3/3, Markovic -, Zsilinszki -. Edző: Laczka Miklós.
PEAC-PÉCS: Vanloo 15/9, Wentzel 16/6, Gémes-Sarok 13, Tetemondova 10/6, Barnai 10. Csere: Imovbioh 16, Tenyér -, Varga -, Pucz -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta


« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva