NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

A TOVÁBBJUTÁS KAPUJÁBAN AZ NKA UNIVERSITAS PEAC

A továbbjutás kapujában az NKA UNIVERSITAS PEAC
Nehéz csatában, küzdelmes találkozón megszerezte harmadik sikerét az Európa Kupában csapatunk, miután 80-74-re legyőzte a Bellona Kayseri gárdáját. Ezzel harmadiknál rosszabb helyen nem végezhetünk, és komoly esélyeink vannak a továbbjutásra.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
80 : 74
Bellona Kayseri
Bellona Kayseri

Bemutatáskor Egle Sventoraitét, leánykori nevén Egle Siksniutét köszöntötte csapatunk egy csokor virággal annak apropóján, hogy a litván játékos a 2016/2017-es idényben Pécsett játszott. Feldobáskor a törökök hozták el a labdát, ám Wentzel Nóri szerezte a mérkőzés első kosarát, amire a túloldalon Williams válaszolt, és ez nagyjából így ment a folytatásban is, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hamar kialakultak a „párok”, Sventoraite és Kiss Virág hatalmasat vívott egymással, 7-6-os török vezetésnél a litván lány hárompontos kísérlet közben ütött oda válogatott centerünknek, Kiss Virág pedig mindhárom büntetőjét értékesítette. Remekül tartotta magát a Bellona Kayseri, hol Ayhan Avci együttese, hol pedig a mieink vezettek. Az első félidőben hatalmasat játszó Kiss Virág szerezte csapatunk első tripláját, ezzel 18-16 lett a 9. percben. Egy hajszállal jobbak voltak a vendégek ebben a szakaszban, sőt, dudaszóra Topaloglu be is talált, amivel 20-23 állt a táblán tíz perc játék után.
   
Öt pontos előnyre tettek szert az egyre jobban belelendülő vendégek, Egle Sventoraite már a tizedik pontjánál járt, a 13. percben Csirke Ferenc vezetőedzőnk kikért első idejét 24-29-nél, hogy rendezze a sorokat. Williams talált be közelről, kisebb mélypont állt be a játékunkban, Kiss Virág kosarainak hála nem húztak el jobban az egyébként a lepattanókat is sokkal jobban szedő vendégek. Két pontra zárkóztunk Kiss Virág hármasával a negyed derekán, majd Tüzün is betalált, ám Wentzel Nóri 2+1-re után már csak egy pont volt a hátrányunk (32-33)! A lelátói jó hangulatról a PTE Brass Band gondoskodott, amely meglepetésként jelent meg a mérkőzésen. A török időkérés után ismét lépéselőnybe került a Kayseri, nekünk megszaporodtak az eladott labdáink, több hiba csúszott a védőjátékunkba is (17. perc 32-37). Már nem volt egészen egy perc a nagyszünetig, amikor Kiss Virág 18. és 19. pontját is megszerezve egy pontra csökkentette a hátrányunkat (36-37), ebben a periódusban a lepattanózásban is sikerült feljavulnunk. Ismét jött a törökök időkérése, de hiába, Ivana Brajkovic 2+1-ével a nagyszünet előtt megfordítottuk a mérkőzést (39-37)!
   
Jól kezdtük a harmadik játékrészt, Wentzel Nóri közelije, majd a második félidőre támadásban is markánssá váló Ty Marshall triplája után 44-37 állt az eredményjelzőn. Pillanatnyi kihagyás volt mindez a vendégek részéről, mert magasabb fokozatba kapcsoltak és ismét átvették a vezetést a 24. percre (48-49), ehhez persze hozzájárultak az eladott labdáink és elég volt a sima ziccereket bedobniuk Williamséknek. Chelsea Nelson is ziccerezhetett, amivel ismét nálunk volt az előny, sőt ez a későbbiekben tovább nőtt (54-49). Küzdött a török csapat, hogy elkerülje a csoport utolsó helyével járó biztos kiesést, már hét ponttal is vezettünk, de a záró negyedre mindössze öt pontos pécsi vezetést mutatott az eredményjelző (60-55).
   
Maradtak tehát izgalmak még az utolsó tíz percre, naná, Slocum triplája után meg főleg, de Wentzel Nóri szíve nagyon a helyén volt ezen az estén! Először egy szép tempódobással juttatta gyűrűbe a labdát, majd egy olyan hármast bevágott, hogy Ayhan Avci időt is kért azonnal (32. perc 65-58). A centerek mindkét oldalon négy személyi hibával álltak már ekkor, Kiss Virág és Ivana Brajkovic nálunk, Egle Sventoraite pedig a másik oldalon. Feljavult a dobószázalékunk, ennek is köszönhetően négy perccel a vége előtt már a tíz pontos különbséget ostromoltuk, amit Ivana Brajkovic remek középtávolijával túl is haladtunk (74-63). A következő török támadásnál azonban megkapta ötödik személyi hibáját a ma hasznosan játszó szerb centerünk, így helyére a négy hibát jegyző Kiss Virág állt az utolsó bő három percre. A végjátékra már nyugodtan fordulhattunk, 78-67 állt a táblán, gyakorlatilag a győzelmünk már nem forgott veszélyben. Fontos diadalt arattunk egy szívós, jól küzdő ellenfél ellen, a törökök ugyan még kozmetikáztak a végére, de ezzel együtt is 80-74 arányban megnyertük a mérkőzést!
Az utolsó forduló előtt 3-2-vel állunk, ami azt jelenti, hogy biztosan a csoport első három helyének valamelyikén zárunk, az egyenes továbbjutást az első két hely valamelyike ér, és a 12 csoportból a 8 legjobb harmadik is bejut a legjobb 32 közé, amelyre csapatunknak is igen jók a kilátásai.
   
NKA Universitas PEAC – Bellona Kayseri 80-74 (20-23, 19-14, 21-18, 20-19)
Pécs, 700 néző. V.: Esperanza Mendoza Holgado (ESP), Martin Kucirek (CZE), Amalia Marchis (ROU)

NKA Universitas PEAC: Dudásová 2, Wentzel 16/3, Marshall 20/6, Nelson 16, Kiss 21/6. Csere: Szücs -, Selcova -, Brajkovic 5. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Bellona Kayseri: Slocum 16/6, Boybeyi 6/6, Tonguc 8/6, Williams 14, Sventoraite 14. Csere: Tüzün 10, Kalbisagde 3, Topaloglu 6. Edző: Ayhan Avci
   
Csirke Ferenc: Úgy érzem, nagy dolog, hogy mindhárom hazai mérkőzésünket megnyertük az Európa Kupában. Ritkán alkalmazzuk ezt a taktikát, hogy folyamatos nyomás alatt tartjuk az ellenfél labdás játékosát, de most ki szerettük volna fárasztani a három top játékosukat, és ez sikerült is.
Tyaunna Marshall: Nehezen kivívott győzelem volt. Tudtuk, hogy nyernünk kell, és a célunkat nagy csatában vívhatjuk csak ki. Büszke vagyok a csapatra, hogy összetartottunk, és keményen küzdöttünk.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva