NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

A SZURKOLÓINKRA IS NAGY SZÜKSÉG LESZ A GYŐR ELLENI RANGADÓN

A szurkolóinkra is nagy szükség lesz a Győr elleni rangadón
Mint egy izgalmas krimi, úgy sűrűsödnek az izgalmak a női kosárlabda bajnokság alapszakaszának utolsó három fejezetébe. Nem is csak az NKA UNIVERSITAS PEAC, hanem a többi rivális is így lehet ezzel, kiszámíthatatlan rangadók sora van még hátra, Pécsett szombaton egy igazi rangadó következik, 18 órai kezdettel a SERCO UNI Győr gárdáját fogadjuk az Akadémián.   
Kiss Virágékra sorrendben Pécsett a SERCO UNI Győr, idegenben az Atomerőmű KSC Szekszárd vár, majd március 25-én Pécsett zárul az alapszakasz a Sopron Basket ellen. Közben pedig ott lesz a Magyar Kupa négyes döntője is Sopronban, a DVTK elleni elődöntővel… Egy szó, mint száz, fel kell kötni a gatyát rendesen, egytől egyig mind-mind kőkemény meccs lesz és ha a papírformát nézzük, bizony nem a csapatunk a fő esélyes ezeken a derbiken. Még jó, hogy a papírforma egy borulékony dolog, láttunk már ilyet jónéhányszor. Tény, hogy Győrben idénre egy bomba csapatot raktak össze, olyan széles rotációval rendelkeznek, ami talán nincs is más magyar csapatnál, tíz-tizenegy bármikor bevethető, tapasztalt, kitűnő játékost forgathat a mérkőzéseken Cziczás László vezetőedző. Igazi bajnokesélyessé lépett elő ebben az idényben a SERCO UNI Győr, a honi pontvadászatban mindössze két vereséget jegyeznek Dombaiék, csupán Sopronban és Miskolcon maradtak alul. És ha már szóba került Dombai Réka neve, a mezőny talán legjobb formában lévő és a legjobb teljesítményére képes U20-as játékosa, 14,6 pont/mérkőzés a bajnoki átlaga, ezzel a győriek második legeredményesebb dobója.
   
Jelen állás szerint a harmadik, negyedik, vagy ötödik helyen is zárhatjuk az alapszakaszt, ami cseppet sem mindegy a rájátszás szempontjából. Csapatunk másodedzője, Iványi Dalma is tisztában a Győr elleni mérkőzés fontosságával: - Az egyik kulcs az lesz a Győr ellen, hogy a meccs ritmusát mi tudjuk kontrollálni. Ellenfelünk egy olyan csapat, amely gyorsan játszik, nagyon jól dob kintről, a játékosaik ragyogóan egy-egyeznek. Az egyik kiemelt feladat lesz, hogy lelassítsuk őket, és rájuk erőltessük a mi kötöttebb, fegyelmezettebb egyéni ritmusunkat. Lényeges lesz, hogy fizikálisan felvegyük velük a versenyt emellett nagyon fontos lesz a lepattanó harc is. Azt gondolom, hogy a lányok nagyon motiváltak, és mindenképpen szeretnénk visszavágni a Győrnek, megnyerni a mérkőzést, hogy életben tartsuk a lehetőséget arra, hogy a harmadik helyen fejezzük be az alapszakaszt – fejtette ki gondolatait Iványi Dalma.
   
November közepén nem igazán úgy alakult a győri bajnokink ahogy azt elképzeltük, a végeredmény pedig végképp más lett, mint amire számítottunk. A 92-71 arányú, huszonegy pontos vereség túlzónak tűnik még bő három hónap távlatából is, így van ezzel csapatunk rutinos hátvédje, Simon Zsófi is: - Elég régen volt már az a meccs, de egy fájó vereséggel zárult. Másképp néztünk ki akkor a mostanihoz képest, de ezzel együtt is az a mérkőzés nem tükrözte reálisan a két csapat közti különbséget.
   
Matematikailag még előrébb is léphetünk a jelenlegi negyedik helyünkről, de ez nem egy könnyű feladat, hiszen minden mérkőzésen bombaerős ellenféllel nézünk majd farkasszemet, melyeken előzetesen az ellenfeleink győzelmeire fizetnek kevesebbet a bukméker irodák. Mégis miben bízhatunk? - Hazai pályán játszunk, itthon lehetőség szerint minden meccset szeretnénk megnyerni, a Győr ellenihez is így állunk hozzá. Az edzői stábnál már biztos elindultak a számolgatások, de mi azzal foglalkozunk, hogy minden mérkőzést próbáljunk megnyerni és ezeken a legjobb tudásunk szerint játsszunk. Hogy mindez mire lesz elég, az majd kiderül – mondta Simon Zsófi a szombati mérkőzés előtt.
   
Hatalmas csatára, küzdelmes mérkőzésre van kilátás szombaton, ahol sokat számít majd az is, hogy melyik oldalon sikerül jobban szinten tartani az energiákat, hiszen egy nagyon fárasztó és sűrű szezon vége felé közeledünk. Nagyon számítunk szurkolóinkra is, reméljük megtelnek az Akadémia lelátói, hiszen a nézőtérről áradó biztatás és szeretet lányainkat már sokszor átsegítette a holtpontokon. Az NKA Universitas PEAC – SERCO UNI Győr mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva