NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

A SZÍV, A SZURKOLÓTÁBOR ÉS A VATIKÁNI VÉDEKEZÉS LEHET A GYŐZELEM KULCSA

A szív, a szurkolótábor és a vatikáni védekezés lehet a győzelem kulcsa
A legutolsó szakaszához érkezett a rájátszás, amely során csapatunk 2015 tavasza után újra a bronzéremért küzdhet! A két győzelemig tartó párharc első mérkőzésére pénteken 18 órai kezdettel Pécsett kerül sor a DVTK ellen.
Hátunk mögött a Szekszárd elleni elődöntő küzdelmei, amely során Pécsett, egy emlékezetes és fantasztikus hangulatú mérkőzésen legyőztük a tolnai együttest, tudtunk élni a megszokott hazai környezet által nyújtott előnyökkel. - Szép győzelem volt, egy olyan amilyet sokáig lehet emlegetni - tekintett vissza Csirke Ferenc vezetőedző -, viszont ez egy két győzelemig tartó párharc volt, amelyet elbuktunk. Jó elmondani, hogy a bajnokságban kétszer is le tudtunk győzni egy euroligás csapatot, főleg az első, szekszárdi súlyos vereséget követően az elődöntőben. A pécsi meccsre változtattunk egy-két dolgon, és a lányok ezt fantasztikusan reagálták le. Sajnos a harmadikra elfogytunk fizikálisan, kijött az, hogy több játékosunk ebben a fázisban már csak a mérkőzésen kosárlabdázik, a többi napot rehabilitációval töltik. Nem történt meglepetés a párharc során, a hazai pályát kihasználó csapat jutott a döntőbe.
   
A bronzéremért szállunk harcba péntektől a DVTK ellen, amelyet ősszel egy emlékezetes mérkőzésen hosszabbításban hat ponttal, 84-78-ra legyőztünk Pécsett az alapszakaszban. Január elején Miskolcon húsz percen át mi domináltunk, tizenkét ponttal vezettünk a nagyszünetben, ám a folytatásban fordítani tudott a piros-fehér gárda és 75-68 arányban megnyerte a mérkőzést. A szezon során több változás is történt a miskolciaknál, edző- és játékosfronton is, ami azt jelenti, hogy a két bajnokin túl a mostani bronzcsatában is más felállásban szállnak szembe a mieinkkel Kiss Angelikáék. Az egyik legnagyobb érvágás Snezana Bogicevic kiesése volt, a szerb bedobó még október végén szenvedett súlyos sérülést egy Európa Kupa mérkőzésen. Az anyai örömök előtt álló Medgyessy Dóra helyett Leslie Vorpahl irányítja a csapatot, a csuklósérüléssel küszködő Keyona Hayest pedig Jessica Kuster váltotta, a korábban egy évig a PEAC-nál is kosárlabdázó fantasztikus tudású és kvalitású játékos február végén igazolt a borsodiakhoz.   
   
Az idényt még Földi Attilával kezdték a piros-fehérek, menet közben viszont Völgyi Péter vette át a csapatot, amely nagyon szépen összeállt a keze alatt a szezon második felére. A hazai rendezésű Magyar Kupa döntőben hosszabbításban, 78-75-re legyőzték a Sopron Basket együttesét, illetve az elődöntőben is három meccsre kényszerítették Gáspár Dávid együttesét, az igazi hazai oroszlánbarlangnak számító DVTK Arénában 66-60 arányban múlták felül a zöld-sárgákat.
   
A Sopron Basket azóta felért Európa trónjára, a hétvégén Isztambulban Euroligát nyertek Fegyverneky Zsófiék, ennek a hatalmas sikernek az árnyékában kezdődnek meg a hét második felében a bajnoki éremcsaták: - Először is szeretném nagy gratulációmat kifejezni a Sopronnak az Euroliga győzelem miatt – kezdte Csirke Ferenc, majd rátért a DVTK elleni első mérkőzés esélyeinek latolgatására: - Ha egy mondattal kell jellemeznem a DVTK-t akkor azt mondom, hogy ők az a csapat, amely idén kétszer legyőzte az Euroliga győztes Sopront. Ez azt gondolom, mindent elmond az erejükről. Megmondom őszintén, a szekszárdi mérkőzéseken egészségügyileg is szétestünk, Szücs Rékát erre a szezonra végleg elveszítettük, mellette négy másik játékosom sérült, de nagyon remélem, hogy pénteken mindenki tud játszani. Az első mérkőzést csak a szívünkkel, a szuper szurkolótáborunk segítségével, és mivel úgy is húsvét lesz, talán a vatikáni védekezéssel kell, hogy megnyerjük.
   
Az NKA Universitas PEAC – DVTK mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban, amelyre a belépés ingyenes lesz. Minden szurkolóra nagy szükség lesz várunk minden érdeklődőt!

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva