PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A SZERENCSÉSEBB CSAPAT GYŐZÖTT

A szerencsésebb csapat győzött
Az utolsó negyedben tizenegy pontos hátrányból álltunk fel és jöttünk vissza a meccsbe, ám az utolsó percben 78-78-as állás után a vendégek mellé állt a szerencse, így 82-78 arányban győzött a VBW CEKK Cegléd, az 5-8. helyért vívott párharcban pedig 1-0-ra vezet.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD

Szépen megtelt a lelátó a feldobásra, a Baranya Megyei Önkormányzat szervezésében szerte a megyéből érkeztek az iskolások, több százan. A csapatok bemutatásánál a PEAC-PÉCS játékosai a Sztárai Mihály Általános Iskola kisdiákjai kíséretében futhattak be a parkettre. Katarina Tetemondova remek triplájával indult meg a kosarak özöne, igen özöne, mert alig telt el három perc, 14-4-es pécsi vezetésnél időt kért Peter Jankovic. Hatottak is a szlovák mester szavai, Baugh és Popovic vezérletével fokozatosan zárkóztak a kék mezesek (6. perc 16-13). Kiegyenlítettebbé vált a játék, néhány ponttal mi jártunk előrébb, de keményítettek a vendégek a védekezésükön is és a támadójátékuk is fokozatosan javult fel. Popovic maradt üresen a 6,75-ön túl, nem is hibázott, átvette a vezetést a CEKK (22-23). Katarina Tetemondova is betalált távolról, amire a következő támadásnál Gorjanácz szintén egy triplával válaszolt, kialakítva a 25-26-os állást az első negyed végére.

Több hiba is becsúszott a játékunkba a második periódus elején, dobásaink rendre lejöttek a gyűrűről, a Cegléd pedig Böröndy hármasával 29-25-re vezetett. Nem ment be semmi, négy és fél perc alatt mindössze Sarah Imovbioh közeli találatát jegyezhettük fel, Meszlényi Róbert időkéréssel próbált játékba avatkozni (15. perc 27-33). Simon Zsófi és Alyssia Brewer kosaraival faragtunk a hátrányunkon, de továbbra is a ceglédieknél volt az előny. Julie Vanloo hárompontosból is betalált, amivel egyre olvadt a kék mezesek fórja (34-35), de ezzel szinte el is lőttük a puskaporunkat, mert a vendégek egy 10-0-s szériát produkálva jelentős előnyre tettek szert (34-45). Nem tudtunk érvényesülni a lepattanók megszerzésénél sem, Baugh és Hamilton-Carter uralta a festéken belüli területet, Sarah Imovbioh mindössze egy lepattanót tudott begyűjteni a ceglédi magasemberek szorításában a nagyszünetig. A félidő előtt Katarina Tetemondová második tripláját is bevágta, majd Popovic duplájával alakult ki a 37-47-es állás.

A fordulás után sem változott hamar a játék képe, Popovic megszerezte 12. pontját is, amivel őrizte előnyét a Cegléd (39-50), Katarina Tetemondova triplája csak szépségtapasz volt (44-52). A negyed derekán szlovák légiósunk követett el sportszerűtlen szabálytalanságot Popoviccsal szemben, nagyon nem működött a védekezésünk egyébként sem, hibáinkat pedig kihasználták a vendégek (25. perc 45-58). A lelátóról zúgott a „Hajrá Pécs”, a pályán az akarattal sem volt gond, de nagyon nem találtuk a ceglédiek támadójátékának ellenszerét. Tíz pont körül mozgott a különbség, ami apránként kezdett elolvadni, nagy kár volt a kihagyott ziccerért 58-65-nél, főleg, hogy a túloldalon Baugh zárta le ezt a negyedet egy duplával (58-67).

Elrontott támadásunk után Gorjanácz talált be (58-69), megint mélyről kellett visszajönnünk, de harcoltunk, küzdöttünk, Sarah Imovbioht egyre nehezebben tudták tartani a vendégek, centerünk huszonegy pontnál járt a 34. percben, mi pedig megközelítettük Popovicékat két pontra (69-71). Egy jó védekezés, majd a remekül játszó Katarina Tetemondova szép középtávolijával egyenlő volt az állás (71-71). Szikrázó csata zajlott a pályán, nem adták magukat a ceglédiek, a vezetést nem tudtuk átvenni (39. perc 75-77). Hibáztunk támadásban, Hamilton Carter pedig értékesített egy büntetőt. Sarah Imovbioh ellen fújtak támadóhibát a játékvezetők 1 perc 10 mp-cel a vége előtt 75-78-nál, majd egy jó védekezést követően támadhattunk. Addig-addig játszottunk, amíg Katarina Tetemondova egyedül maradt a 6,75-ön kívül, nem is hibázta el a dobást, egyenlő (78-78). Időt kértek a vendégek, ami után 24 másodperccel a lefújás előtt Baugh betalált, most Meszlényi Róbert hívta magához csapatát. Támadásban Sarah Imovbioh-t keresték a társak labdával, de sajnos centerünk dobáskísérlete csak kísérlet maradt. Baugh pedig büntetőivel állította be a 78-82-es végeredményt, ezzel a párharc állása 1-0 a VBW CEKK Cegléd javára. Nagypénteken az egyenlítésért fogunk küzdeni Cegléden.

PEAC-PÉCS – VBW CEKK Cegléd 78-82 (25-18, 12-21, 21-20, 20-15)
Pécs, 500 néző.
V.: Söjtöry, Tóth, Nyilas
PEAC-PÉCS: Vanloo 8/6, Wentzel -, Simon 14, Tetemondová 18/12, Imovbioh 21. Csere: Brewer 9, Gémes-Sarok 8, Ruják -, Tenyér -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
VBW CEKK Cegléd: Swanier 14/6, Popovic 22/6, Gorjanácz 11/6, Hamilton-Carter 10, Baugh 20. Csere: Kobolák 2, Böröndy 3/3. Edző: Peter Jankovic
« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva