PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A REKORDOK MÉRKŐZÉSE

A rekordok mérkőzése
Jó iramú, remek ritmusú, élvezetes mérkőzést játszott péntek este a PEAC-PÉCS és negyven percen át tartó koncentrációjuknak köszönhetően száz pont fölé jutottak Julie Vanlooék.
Valljuk be, a PEAC-PÉCS történetében jócskán vissza kellett lapozni, hogy ráleljünk arra, vajon mikor dobott legutóbb több, mint száz pontot csapatunk. Ez péntek estig összesen kétszer fordult elő: 2014. március 11-én az MTK szerepelt Pécsen, ez az összecsapás 105-76-os pécsi sikerrel zárult. A következő alkalomra majdnem egy évet kellett várni: 2015. február 21-én a ZTE veszítette el bajnokiját Pécsett, 102-80 arányban.

Elért egy klubrekordot is csapatunk pénteken: 55 pont különbséggel sem nyert még eddig soha a PEAC-PÉCS. A legnagyobb különbség eddig az a 48 egység volt, amennyivel 2017. március 21-én a pécsi Magyar Kupa negyeddöntőjén a Vasas Akadémia ellen győzött csapatunk (94-46).

És ha már a rekordoknál tartunk, a tizenhárom bedobott tripla is ritkaságszámba megy mifelénk, Pucz Péter statisztikusunk szerint ez legutóbb a fent említett, 2014. március 11-i MTK meccsünkön fordult elő.

A rekordokon túl öröm volt látni, a sok villámgyors támadást a megszerzett lepattanók után (összesen 55 lepattanót gyűjtöttünk be), a magabiztosan értékesített hárompontosokat, a 35(!!!) kiosztott gólpasszunkat, a rengeteg futásmennyiséget, és azt, hogy játékosaink közül hárman is dupla-duplát értek el. Természetesen nem szabad túlértékelni a mostani BEAC elleni diadalt, de az értékeket igenis el kell ismerni! Jó lenne, ha a péntek este mutatottakhoz hasonlót minél többször láthatnánk viszont a közeljövőben is, mert ez biztató volt.

« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva