PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A PÉCSI JUNIOR-BRONZ A LEGJOBB VIDÉKI CSAPAT ELISMERÉSE

A pécsi junior-bronz a legjobb vidéki csapat elismerése
Harmadik helyen végzett a Leány Országos Junior Bajnokság Döntőjén a PEAC-Kosárlabda Akadémia. Egy őrült, nagy fordulatokkal tarkított mérkőzésen győzték le a mieink a házigazda DVTK-t 74-66-ra.
Az előzetes beszélgetésekben csak óvatosan merték kimondani a junior csapatunk stábjában, hogy az lenne az igazi, ha érmet hozna a csapat Miskolcról, az országos döntőből, de az már látszott, hogy a pécsi csapat ezen generációja akár szép eredmény elérésére is hivatott. Így is történt, nagyon szépen csillogó bronzéremmel zárt a PEAC-Kosárlabda Akadémia, amely nagy energiákat mozgósítva sikeresen küzdött és harcolt, visszaadva valamit a régi pécsi női kosárlabdázás értékeiből. Úgy érezhették magukat a sikert a helyszínen átélők, mint az idegenben kivívott MK győzelmek idején, úgy jó 10-15 évvel ezelőtt… A bronzmeccs harmadik negyedének végén nyolc pontos hátránynál egy olyan váratlan 10-0-s sorozatot hoztak a lányok a rendező DVTK ellen, ami kulcs volt a végső győzelemben. A záró játékrész pedig már a miénk volt, igazi örömkosárlabdát mutattak be Wentzel Nóriék.


Hosszú és rögös volt az út a bronzéremig. A tavaly májusi kadett döntőn Marija Ninkovic-csal negyedik helyen záró gárda ősszel a junior alapszakaszban -amelyet Georgi Bujuklievvel kezdett meg -, kicsit másképp nézett ki, mint ahogy vártuk. Decemberben érkezett a csapat élére Hartung Anita, akit Heller Anitaként jól ismerhetnek a pécsi kosárszurkolók, és aki játékos-pályafutása végén sem szakadt el imádott sportágától. A Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról érkezve vette át junior csapatunk vezetését. Anita irányításával januártól bravúros, 7-1-es sorozattal menetelt a nyolcas döntőbe a PEAC-KA. A lányok ott meg sem álltak a harmadik helyig, amely azért is különösen értékes, mert egy volt pécsi játékos vezetésével egy, a jövőt képviselő fiatal pécsi csapat nyakába bronzérem kerülhetett.

Nagyon együtt volt a társaság az egész miskolci döntő alatt és mindenki a csapat körül nagy odafigyeléssel azon dolgozott, hogy biztosítsa a zavartalan, nyugodt körülményeket. Mégis voltak nem várt események, problémák, amelyeket sikerült legyőzni, hol a miskolci sportorvosnál, hol pedig Lukács Béla fizikoterapeuta tapasztalatával és munkájával.

A bronzmérkőzésen minden játékosunk óriási szívvel küzdött, a kadett korú, mindössze 15 esztendős, egészen frissen magyar állampolgársági esküt tevő Vojinovic Milica például öt hárompontost is bevágott a második félidőben, a legforróbb pillanatokban. A torna All Star csapatába is beválasztott Jelena Radonjic remek irányító munkája mellett oroszlánrészt vállalt a pontszerzésből is, a PEAC-KA legjobbjának díját kiérdemlő Wentzel Nóri kiemelkedő védőmunkájával, szerzett labdáival, felnőtteknél is elért „rutinjával”, higgadtságával stabilitást adott a csapatnak. Nagyon fontosak voltak a csapatemberként nélkülözhetetlen Hegedűs Rebeka pontjai és szerzett labdái, Varga Eszti pedig felszántotta a parkettet, „kisember” létére rendületlenül ment a lepattanókért. Kovács Kittinek nem volt könnyű dolga Kiss Angelika mellett, aki a DVTK felnőtt csapatának is oszlopos tagja, ennek ellenére Kitti 10 pontjával és 11 lepattanójával dupla-duplát csinált. Szücs Luca vállalkozó kedve sem lankadt, és egy-egy gyűrűből kiperdülő dobás után fontos kosarakat ért el, a csereként beszálló, a csapatnak keménységet adó Nagy Gabi és a kiszámíthatatlan mozgású Pucz Eszti is jól tehermentesítette a társakat.

Fontos részfeladatokat lehetett az idény során bízni Kaposi Fannira, Wentzel Hannára, Kovács Orsira, Radakovic Inára és a Curakovic lányokra is, akik a döntőn a légiósokra vonatkozó szabály miatt nem tudtak eleget játszani, de a nyolcba jutásért jól dolgoztak. Az edzésmunkába bevont kadett lányokkal együtt a juniorok felkészítését végző szakembereink, Gyenizse Áron, Éles Péter, Jágity Csaba, valamint a sikerben elévülhetetlen érdemeket szerző Rátgéber László munkája is fontos helyen áll ebben a szép eredményben.

A csapat nagy része még jövőre is junior korosztályban fog versenyezni, amely Hartung Anita által irányított kiváló szakmai munkával továbbra is haladhat előre a fejlődés útján, és ez a pécsi női kosárlabda számára kiemelten fontos a jövő tekintetében.

DVTK Akadémia – PEAC-Kosárlabda Akadémia 66-74 (21-20, 19-17, 16-21, 10-16)
DVTK: Halász 18/3, Kecskés 2, Frindt 9/3, Ocsenás 7, Kiss 24. Csere: Nagy 4, Kababik 2. Edző: Magyar Gergely
PEAC-KA: Radonjic 20, Varga 6, Wentzel N. 9/3, Hegedűs 8/3, Kovács K. 10. Csere: Vojinovic 15/15, Szücs L. 6, Nagy -, Pucz -. Edző: Hartung Anita, Gyenizse Áron

Hartung Anita: Szeretnék gratulálni a csapatom minden tagjának, fantasztikusan küzdöttünk, óriási eredmény ez nekünk. Hogy egy klasszikust idézzek: Boldogságom határtalan!

A DVTK - PEAC-KA mérkőzés megtekinthető a Diósgyőri VTK youtube csatornáján:


« vissza


Kiemelt támogatók:

120 SZÁZALÉKOT FOGUNK KIADNI MAGUNKBÓL

A Győr elleni mérkőzés előtt a csapatkapitányunkat kérdeztük

© Minden jog fenntartva