NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

A NYOLCADIK HAZAI GYŐZELMÜNKÉRT A VASAS AKADÉMIA ELLEN

A nyolcadik hazai győzelmünkért a Vasas Akadémia ellen
Vasárnap 16 órai kezdettel nem könnyű mérkőzéssel folytatódik a bajnokság, kellemetlen ellenfél látogat Pécsre, hiszen a Vasas Akadémia csapatát fogadjuk bajnoki mérkőzésen.
Szeretnénk folytatni az eddigi hétből hét sikerrel megvívott hazai bajnoki mérkőzésünkön mutatott győztes mentalitást vasárnap délután is. Október 15-én tizenkét pontos győzelmet aratott csapatunk a Vasas Akadémia otthonában. A 74-62-re megnyert találkozó a második negyed első perceiben még szoros volt, ám a folytatásban fokozatosan tudta növelni előnyét az NKA Universitas PEAC és végül magabiztosan behúzta azt a meccset. Most három hónappal később ismét farkasszemet néz egymással a két csapat, a feladat ismét adott: - A Vasas megmutatta idén, hogy senki nem veheti félvállról a mérkőzést ellenük – kezdte ellenfelünk jellemzését vezetőedzőnk Jovan Gorec. - Fiatal keretük van egy jó edzővel, nagy energiával játszanak negyven percen keresztül. Tisztában vagyunk vele, hogy mi vagyunk a mérkőzés favoritja, de ezt meg kell mutatnunk a pályán, és fel kell vállalnunk ezt a felelősséget. Teljes erőbedobással készülünk a mérkőzésre mindenféle számolgatások nélkül.

A Vasas Akadémia pillanatnyilag a bajnoki tabella nyolcadik helyén áll, öt győzelmet és kilenc vereséget jegyez Milos Pavlovic együttese, amely ugyan a négy utolsó mérkőzését elveszítette, de nem egyszer meg tudta szorongatni a magasabban jegyzet ellenfelét. A legutóbbi fordulóban a Serco Uni Győr izzadt meg alaposan a győzelemért Pasaréten a nem teljes kerettel kiálló Vasas ellen. Csak a mérkőzés végét jelző dudaszó után lélegezhettek fel a győriek, két perccel a vége előtt mindössze két pont volt a Serco Uni Győr előnye, ám végül 80-74-re nyertek a zöld-fehérek.
   
De nem csak hazai pályán, idegenben is jól küzdenek Tóth Orsolyáék, óvatosan fogalmaz csapatunk irányítója, Ivana Katanic is ellenfelünk kapcsán: - Nehéz meccsre számítok a Vasas ellen, már játszottunk ellenük, így alaposan fel tudtunk készülni belőlük. Fontos a hazai pályánk, a szurkolóink miatt is elengedhetetlen a győztes mentalitás megtartása – hangsúlyozta a fiatal szerb játékos.
   
Egy nagy lelki plusz azért ott van lányainkban, a szerdai Európa Kupa győzelem és továbbjutás után mosolygósabbak az arcok is. - Nagyszerűen érzem magam Pécsett, kifejezetten jó a kémia a csapaton belül és a bajnokság is nagyon erős, ami rendkívül fontos – feleli Ivana Katanic arra a kérdésre, hogy érzi magát. - Európa Kupát is játszunk, ahol most benn vagyunk a legjobb tizenhat között, úgyhogy minden klappol.
   
Már nagyon sokszor nézett egymással farkasszemet a két együttes, a huszonhét egymás elleni mérkőzésből huszonhárom pécsi győzelemmel zárult, négyszer a piros-kékek örülhettek.
   
Az NKA Universitas PEAC – Vasas Akadémia mérkőzés 16 órakor kezdődik a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva