PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

A MAGYAR BAJNOK ÉRKEZIK

A magyar bajnok érkezik
Ezen a héten a második mérkőzésünket játsszuk; vasárnap 18 órai kezdettel a Sopron Basketet fogadjuk hazai pályán.
Hosszú, fárasztó utazással, és egy magasan jegyzett Európa Kupás ellenféllel szemben, foghíjas kerettel vívott találkozóval a hátunk mögött nem sok időnk maradt készülni a magyar bajnokra. Szerdán este a Basket Landes otthonában 83-48-ra alulmaradtunk, majd csütörtökön az egész nap utazással telt, este fél tízkor ért vissza Pécsre a PEAC-PÉCS küldöttsége. A pénteki szabadnapot követően szombaton két edzést vezényelt Meszlényi Róbert a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, mivel a Lauber Dezső Sportcsarnok rock’n’roll magyar bajnokságnak adott otthont.
   
A Sopron Basket csütörtökön Euroliga mérkőzésen lépett pályára és egy szoros végjátékban 61-59-es vereséget szenvedett a lengyel Arka Gdynia csapatától. A magyar bajnokságot viszont nyolc forduló elteltével veretlenül vezetik a soproniak, legszorosabb mérkőzésüket az Uni Győrrel vívták, amikor Győrben 59-53-ra győztek Fegyverneky Zsófiék. A vasárnapi összecsapás fő esélyese is nyilván a Sopron Basket, noha náluk is problémát okoznak a sérülések, legjobbjuk Jelena Brooks kézműtéten esett át, egy darabig nem számíthat játékára Gáspár Dávid vezetőedző.
   
Legutoljára a 2015/2016-os idényben sikerült nyerni a Sopron Basket ellen, akkor a Roberto Hernández edzette PEAC-PÉCS 78-76-ra tudott győzni Sopronban. Azóta viszont egyszer sem, egy-két szoros mérkőzésen kívül méretes vereségekbe futott bele csapatunk. A két csapat eddigi mérlege azt mutatja, hogy 23 összecsapásból hatot tudtunk megnyerni, 17 ízben a Soproné lett a két bajnoki pont.
   
Vasárnap mindenesetre nem lesz könnyű dolgunk, az sem előny, hogy hétfő óta a Lauber Dezső Sportcsarnok parkettáját sem tudtuk koptatni, ráadásul továbbra is vannak hiányzóink, valószínűleg Bintou Marizy játékára nem számíthatunk, de a meggyógyuló Wentzel Nórával és a bokasérülésből felépülő Szabó Fanni játékával is erősebbek lehetünk.« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva