PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

A LEGSZOROSABB MECCSE VOLT A SOPRONNAK

A legszorosabb meccse volt a Sopronnak
Első félidei kiváló játékával biztosan nyert Pécsett a Sopron Basket, ám csapatunk a második félidőt remek teljesítménnyel 24-18-ra megnyerte, ennek köszönhetően az idei legszorosabb végeredményt alakította ki a zöld-sárgák ellen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
SOPRON BASKET
SOPRON BASKET

A találkozó első kosarát a kiváló formában lévő Tina Krajisnik szerezte, de Paula Strautmane hamar válaszolt egy triplával. Remekül támadtunk, minden próbálkozásunk a gyűrűben kötött ki, a harmadik percben 12-7-re vezettünk. Ezután zsinórban hat soproni pontot jegyeztünk, és fordított a Sopron (12-13), de jól tartottuk magunkat és felváltva vezettek a csapatok. Faultproblémái miatt Paula Strautmane a kispadra kényszerült, majd Tijana Andusic helyére Kaposi Pálma állt be, így a negyed második periódusában színmagyar csapattal próbáltunk harcolni a Sopron ellen, ami egy darabig jól ment is. 16-15-ös vezetésünk után egy 8-0-s sorozatot produkáltak Januaryék, ki is kérte első idejét Csirke Ferenc. Az amerikai klasszis vezérletével egyre inkább belelendülő vendégek az első játékrészt 26-17-re megnyerték.
   
Walker, Williams és Krajisnik kosaraival tovább nőtt a különbség, mi pedig egyre többet hibáztunk támadásban, egyre jobban odalett a bátorságunk, és tompult a védekezésünk is (13. perc 19-30). Nem bírtuk tartani a soproniak tempóját, akik a játék minden elemében jobbak voltak a pályán, így csakhamar húsz egység fölé nőtt a különbség Fegyverneky Zsófi hárompontosával (21-42). Egyszer-egyszer Kiss Virág vagy Szücs Réka talált be nálunk ebben a periódusban, a Sopron pedig tovább tudta növelni előnyét (18. perc 25-51). A félidő végét jelző dudaszóra Szücs Réka még ziccerezhetett egyet, amivel kialakult a 29-54-es szünetbeli eredmény.
   
A harmadik negyedből több, mint három perc eltelt dobott kosár nélkül, a zöld-sárgák is visszafogottabbak, pontatlanabbak voltak, mi pedig felbátorodtunk a védekezésünk működőképessége végett. Tijana Andusic találata törte meg a kosárcsendet, majd Williams révén két büntetővel válaszolt a Sopron. Teljesen kiegyenlített játék folyt ekkor a pályán, sőt mivel jobban koncentráltunk, védekezésben és támadásban is, így faragtunk a hátrányunkon a hetek óta egyre egyenletesebben, magas szinten teljesítő Kiss Virág találataival (25. perc 37-58). Nem változott a játék képe, jól védekeztünk, olyannyira, hogy ebben a negyedben a tíz dobott pontot Fegyverneky Zsófi dudaszós kosarával lépte csak át a Sopron. A záró negyednek 46-65-ös állással kezdhettek neki a csapatok.
   
A harmadik negyed elejéhez hasonlóan indult a negyedik felvonás, magas szintű védőmunkával rukkoltak ki a felek. Két és fél perc elteltével Williams szerzett kosarat a vendégeknél, nálunk Wentzel Nóra talált be a 34. perc végén. Sokat hibáztak a soproniak is támadásban, így amikor Sarok Niki bevágott egy hármast, húsz pont alá csökkent a különbség (51-70). Három percen belül voltunk, és eddig ebben a periódusban is jobban teljesítettünk Gáspár Dávid együttesénél (53-70). A végére tartani tudtuk a komoly teljesítménnyel húsz alá faragott különbséget, így bár a soproniak tettek arról, hogy az előző idényben végrehajtott bravúrunk ezúttal ne fenyegesse őket, a második játékrészben mutatottak miatt mi is emelt fővel hagyhattuk el a küzdőteret. A két csapat két nap múlva, csütörtök este másodszor is megmérkőzik egymással, ezúttal Sopronban.
   
PEAC-PÉCS - SOPRON Basket 53-72 (17-26, 12-28, 17-11, 7-7)
Pécs, zárt kapus mérkőzés. V.: Tőzsér, Pozsonyi, Major
   
PEAC-PÉCS: Szücs R. 10, Wentzel 6, Strautmane 6/6, Kiss 15, Andusic 8. Csere: Sarok 4/3, Kaposi 4, Habling -, Sánta -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
SOPRON Basket: January 12/3, Varga S. 3/3, Williams 12, Brooks 5/3, Krajisnik 18. Csere: Varga A. 2, Fegyverneky 10/6, Walker 7/3, Czukor 3/3. Edző: Gáspár Dávid, Laczka Miklós
   
Csirke Ferenc: A 8-9. perctől kezdve nem igazán forgott veszélyben a Sopron győzelme, de hát mégis egy Euroliga Final Fourra esélyes csapatról beszélünk. Amiben idén jók voltunk, az a puhaságunk miatt az első félidőben nem működött. Ezt kellett a félidőben megbeszélni a lányokkal, hogy akárhogy támadunk is, a védekezésünk nem eshet szét. Örömmel láttam, hogy a második félidőben már a megfelelő keménységgel játszottunk.
   
Wentzel Nóra: A második félidőben nagyon jól védekeztünk, és büszke vagyok a csapatra, hogy összesen tizennyolc pontot tudott dobni nekünk a Sopron. A saját dobóformám viszont meglehetősen zavar, de próbálom túltenni magam rajta.
   
Gáspár Dávid: Két ellentétes félidőt játszottunk. Támadásban volt leginkább érzékelhető, hogy a második félidőben ritmusunkat vesztettük. Az első félidő támadójátékával elégedett vagyok, és összességében a védekezéssel is.
   
Fegyverneky Zsófia: Nagyon örülök a győzelemnek! Kemény mérkőzésre számítottunk, készültünk is a PEAC-ra, azt gondolom, hogy nagyon jó kosárlabdát játszanak. Nagyjából azt is kaptuk, amit vártunk.
« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - VASAS AKADÉMIA (HARMADIK) MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A szezon végére alaposan megfogyatkozott csapatunk nem bírt a harmadik mérkőzésen sem a Vasas Akadémiával, így a párharcot 2-1-re a pasarétiek nyerték.

© Minden jog fenntartva