PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A FORDULÓ RANGADÓJA KÖVETKEZIK

A forduló rangadója következik
Csütörtökön 16 órától a tavalyi bajnokság negyedik helyezettje, a kiváló formába lendülő, ZTE NKK lesz a mieink ellenfele a pécsi kosárdélután első felvonásán.
Nem csak véletlenszerű, szerencsés, vagy kicsúszott eredményekről beszélhetünk a tavasszal bronzéremért harcoló zalaiak kapcsán, hiszen a jó szakmai munka és a több kulcsszerepelő megtartása mellett úgy tűnik, jól sikerült az új légiósok kiválasztása is. Ezt jól mutatja, hogy az öt győzelemmel és két vereséggel a tabellán egy pozícióval előttünk, a 4. helyen álló ZTE két komoly skalpot is begyűjtött a bajnokság eddigi szakaszában. Október közepén Győrben 65-63-ra múlták felül az egyénileg jóval nagyobb játékerőt képviselő, nagy nevekből álló CMB Cargo Uni Győr együttesét, de ami még ennél hatalmasabbat szólt, az a vasárnapi sikerük, amikor a KSC Szekszárdot verték magabiztosan Gáspár Dávid tanítványai.

A légiósok kapcsán elmondható; továbbra is kék-fehérben pattogtat az osztrák irányító, Sigi Koizar és a centerposzton bevethető amerikai játékos Nadia Parker. Új szerzemény a mindössze 21 esztendős holland erőcsatár, Boonstra Ndiba, aki kosárlabdázott már Svédországban és Lengyelországban is. A bedobó posztra érkezett az 1989-es születésű amerikai, Harrison Taneisha Shante, aki korábban a román és svéd bajnokságban mérette meg magát.

Hazai játékosok kapcsán is volt némi változás a keretben, Gorjanácz Ágnes Ceglédre távozott, helyére Benke Sára érkezett a PINKK-től, illetve az U20-as és center poszt erősödött, előbbi a BEAC-tól érkezett Pusztai Petrával, utóbbi pedig a szülés után a palánkok világába ismét visszatérő Horti Dórával. A két rutinos alapember Gáspár Szalay Virág, Hegedűs-Őri Györgyi és az U20-as Kovács Georgina maradt a zalai megyeszékhelyen.

A korábbi években nem egyszer meggyűlt a baja a PEAC-PÉCS-nek a kék-fehérekkel, az előző idényben például oda-vissza nyerni tudott a ZTE. Van tehát miért visszavágni és van mit javítani a mérlegen, hiszen 2012 óta a 16 egymás ellen vívott hivatalos tétmérkőzésből tízet tudunk megnyerni. Csapatunk felkészülése sajnos nem volt ezúttal sem zökkenő- (és sérülés)mentes, ám mindezzel együtt egy kulcsfontosságú mérkőzés előtt állunk, mert ha győzni tudunk, akkor megszilárdíthatjuk pozíciónkat a bajnoki tabellán. Ezúttal is számítunk szurkolóink segítségére, hiszen egy délutántól estébe nyúló dupla kosárprogram első felvonása egy komoly téttel bíró, minden bizonnyal izgalmas, fordulatos összecsapás lesz.


A kedd esti edzés után Katarina Tetemondová állt kameránk elé

« vissza


Kiemelt támogatók:

FEL KELL NŐNÜNK A FELADATHOZ

A Cegléd elleni párharc első mérkőzése után Madaras Zoltánnal beszélgettünk

© Minden jog fenntartva