NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

A BRONZÉREMÉRT JÁTSZUNK VASÁRNAP

A bronzéremért játszunk vasárnap
A Sopron érvényesítette erőfölényét, és lényegében egy pillanatnyi esélyt sem adott nekünk a döntőbe jutásra. Jó első negyedet, vállalható első félidőt hoztunk, ami után nagyra nyílt az olló. Vasárnap 15,30-tól a bronzért meccselünk az EuroLigás Szekszárd ellen.
Sopron Basket
Sopron Basket
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

Az már a sorsoláskor eldőlt, hogy roppant nehéz utat jelölt ki számunkra Fortuna. Pénteken bravúros győzelmet arattunk a négy közé jutásért vívott találkozón az Uni Győr MÉLY-ÚT ellen, az elődöntőben azonban az Euroligás Sopron Basket csapata várt ránk, amely idehaza a Magyar Kupa és a bajnokság toronymagas esélyese. Jól kaptuk el a rajtot, az első pontokat Wentzel Nóri palánk alóli találata jelentette a mérkőzésen. Jól védekeztünk, nem ijedtünk meg ellenfelünktől, Ty Marshall triplájával 10-5-re vezettünk az ötödik percben, a soproniak időt is kértek. A lendületünk nem hagyott alább, őriztük az előnyünket (9-14), ám a Sopron fordítani tudott (16-15). A második negyed 20-18-as soproni vezetésről indult, amit Czukor egy triplával megtoldott, majd fokozatosan elléptek a zöld-sárgák. A 13. percben 28-22 után Csirke Ferenc időt kért, ám hiába, Határ duplája és January triplája tíz pont feletti vezetést hozott a Sopron Basketnek (33-22), egyre inkább kezdett kiütközni a két csapat közötti különbség. A nagyszünetre 45-32-nél vonulhattak az öltözőbe a csapatok.
   
Ahol sajnos totálisan „bennmaradt” csapatunk az öltözőben a harmadik negyedre, ugyanis ebben a szakaszban mindössze két pontra futotta, amit Dudásová ért el. Extrán védekezett a Sopron, gördülékeny támadójátékot láthattunk Határéktól, a magyar válogatott center és Jelena Brooks nagyon élt a pályán, a szerb Brooks a 17. pontját jegyezte 51-34-nél. A záró negyedre 68-34-es állásnál fordultak a csapatok. Gáspár Dávid már a vasárnapi döntőre pihentette kulcsjátékosait a záró felvonásban, mint ahogyan Csirke Ferenc is minden benevezett játékosának lehetőséget adott, hogy megtapasztalja a Magyar Kupa légkörét. A végeredmény 85-47 lett a Sopron Basket javára, ami számunkra azt jelenti, hogy a tavalyi Magyar Kupához hasonlóan idén is éremért játszhatunk. A bronzmérkőzésen az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz az ellenfelünk, a mérkőzés 15:30-kor kezdődik, amit az M4Sport+ élőben közvetít. A fináléra 18 órakor kerül sor, a házigazda DVTK a Sopron Basket csapatával mérkőzik meg az aranyért.
   
Sopron Basket – NKA Universitas PEAC 85-47 (20-18, 25-14, 23-2, 17-13)
Miskolc, 100 néző. V.: dr. Mészáros Balázs, Söjtöry László, Minár Tamás
   
Sopron Basket: Januarí 14/9, Williams 10/3, Jovanovic 1, Brooks 17/9, Határ 10. Csere: Fegyverneky 5, Varga A. 4, Czukor 7/3, Dolson 9/3, Varga S. 4, Sitku 4, Kókai -. Edző: Gáspár Dávid, Laczka Miklós
NKA Universitas PEAC: Dudásová 11/3, Wentzel 9/3, Marshall 6, Nelson 2, Kiss 8/3. Csere: Simon -, Szücs 2, Sarok 7/3, Brajkovic -, Selcova 2, Csényi -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, hogy tegnap nem én vettem részt a sajtótájékoztatón. Nagyon nehéz hetet élek és a tegnapi akkora győzelem volt számomra, hogy nem tudtam volna úgy részt venni itt, ahogy ezt a helyzet megkívánta volna. A mai meccsen a 13-14. percben kezdett nyílni az olló, gondolom a félidőben odaát átbeszélték a dolgokat és kijöttek egy EuroLiga szintű védekezéssel. Az első félidőben akár lehetett volna nekünk is negyven dobott pontunk, mert nagyon sok üres helyzetet alakítottunk ki, és dobtunk mellé, ellenben a második félidőben kaptunk egy olyan védekezést, ami ellen öt-hat alkalommal rá sem tudtuk dobni a labdát. Ezekből könnyű kosarakat dobtak, ami rányomta a bélyegét a védekezésünkre is. Ez egy három napos torna, gondolnunk kell arra, hogy meg szeretnénk holnap nyerni a bronzot és ennek tükrében fogunk most készülni. Gratulálok a Sopronnak és sok sikert kívánok nekik a döntőben.
Kiss Virág: Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez. Talán csak az első félidőben hittük azt el, hogy ma lehet keresnivalónk, utána rengeteg hibával játszottunk és azt éreztem, mintha kicsit feladtuk volna a mérkőzést. Nem is szeretnék erről a meccsről többet beszélni, maximálisan a holnapira kell koncentrálnunk, ahol mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy nyerjünk és megszerezzük a bronzérmet.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva