NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

A BRONZÉREMÉRT JÁTSZHATUNK NAGYPÉNTEKEN

A bronzéremért játszhatunk Nagypénteken
A Szekszárd érvényesítette a pályaelőnyét az elődöntő harmadik összecsapásán, 75-54-es sikerével 2-1-re megnyerte a párharcot, így az NKA UNIVERSITAS PEAC a bronzéremért játszhat április 15-én pénteken Pécsett.
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Gyászszünettel indult a mérkőzés, Gorka Szabolcs, aki még a szerdai, pécsi mérkőzésen játékvezető ellenőrként tevékenykedett, péntek este váratlanul elhunyt. Az első támadásunk kosárral végződött, Wentzel Nóri játszotta be a labdát Chelsea Nelsonnak, aki nem hibázott. Jól kezdtünk, alig telt el két és fél perc, 7-2-es pécsi vezetést mutatott az eredményjelző, amerikai centerünk mellett Ty Marshall is betalált. Felzárkózott, sőt fordított 8-7-re a negyed derekán a hazai gárda, Milic két büntetőjével. Óriási küzdelem folyt a pályán, Goree vezetésével lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a KSC (8. perc 12-9). Bálint Réka középtávoliját nem nézte tétlenül Csirke Ferenc és kikérte első idejét 14-9-nél. Nem mentek a dobásaink, de a harcosságunk a rengeteg támadólepattanó megszerzésében mutatkozott. Az agresszív letámadással előrukkoló szekszárdiak lendülete nem hagyott alább a támadásban sem, Simon Zsófi dudaszóra bevágott hárompontosával lett 18-12 az első negyed.
   
Wentzel Nóri remek hárompontosa indította a második játékrészt, majd a következő időszak ismét a hazaiakról szólt. Dudásová sportszerűtlen faultja után Studer két büntetőt értékesített, majd ismét kiharcolt egy faultot a fehér mezes hazai gárda, ami két szabaddobást jelentett. Mindössze 25% volt a dobószázalékunk, kísérleteink negyede tehát kimaradt, nem így a szekszárdi oldalon, Mányoky hármasa után ismét időt kértünk 27-15-nél. Rögtön időkérés után elhagytuk a labdát, szerencsére a hazaiak nem tudták kosárral befejezni a támadásukat. A negyed derekán Kiss Virág begyűjtötte harmadik személyi hibáját, Milic két büntetőjével pedig 31-19-re ellépett a KSC. Ty Marshall is három személyi hibánál járt, az Atomerőmű pedig tíz ponttal, 33-23-ra vezetett a 17. percben. Nem sokkal később Sarok Nikolett is begyűjtötte a harmadik faultját egy lepattanóért vívott harc közben. Már 16 ponttal is vezetett a Szekszárd, de a nagyszünetig visszaküzdöttük magunkat tíz pontra Wentzel Nóri vezérletével, aki 14 pontnál járt (40-30).
   
A szekszárdiak legjobbja, Milic növelte egy duplával csapata előnyét, majd nem telt bele három perc, amikor 48-32-nél Csirke Ferenc időt kért. Akadozott a támadójátékunk továbbra is, labdákat adtunk el, a hazaiak pedig magabiztosan őrizték, sőt növelni is tudták előnyüket (26. perc 53-34). A szekszárdi oldalon elsősorban Milic és Goree nyújtott extra teljesítményt. Nem adtuk fel a küzdelmet, zsinórban öt pontot szereztünk, amivel 14 pontra zárkóztunk fel, Sarok Niki hárompontosa után jött Zeljko Djokic időkérése 53-39-nél. Milic villant kétszer, a negyed végeredményét pedig egy szekszárdi büntető állította be (58-39).
   
Ty Marshall és Sarok Niki is betalált a záró negyed első perceiben, majd egy Gereben-hármas hűtötte le a felzárkózási kedélyeinket. Kiss Virág negyedik hibáját is befújták a játékvezetők, Studer közelijével pedig húsz lett közte (63-43). Lényegéden eldőlt a mérkőzés, Kiss Virág és Nikola Dudásová is betalált, majd Wentzel Nóri szép ziccerével 68-52-re zárkóztunk. A vége azonban ismét a hazaiak fölényét hozta és ezzel a Szekszárd 75-54-re megnyerte az elődöntő harmadik mérkőzését.

Csapatunk mindent megtett, hogy megnehezítse a pályaelőnyben lévő kék-fehérek dolgát, de nem tudta borítani a papírformát, így április 15-én pénteken a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban a DVTK ellen kezdi meg a bronzcsatát, ami két győzelemig tart majd.
   
Atomerőnű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC 75-54 (18-12, 22-18, 18-9, 17-15)
Szekszárd, 1000 néző. V.: Cziffra Csaba, Tóth Cecília5/3, Goda László
   
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 11/3, Morgan 4/3, Mányoky 5/3, Goree 14, Milic 24. Csere: Gereben 7/3, Miklós 2, Bálint 2, Friskovec 6/3. Edző: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia
NKA Unviersitas PEAC: Szücs -, Wentzel 18/3, Marshall 12/3, Nelson 4, Kiss 2. Csere: Dudásová 5/3, Sarok 10/6, Simon 3/3, Brajkovic -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: – Gratulálok a szekszárdiaknak a döntőbe jutáshoz, ennyi különbség volt most a két fél között. A harmadik negyedre szétesett a támadójátékunk. Remélem, Marshall sérülése nem súlyos, szeretnénk megszerezni a bronzérmet.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva