NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

A SZEKSZÁRDÉ LETT A SIÓ KUPA BRONZA

A Szekszárdé lett a Sió Kupa bronza
A hazaiak 80-66-ra győztek az 53. SIÓ Kupa második játéknapjának első összecsapásán, így a KSC lett a bronzérmes csütörtök este, a tornát pedig a Győr nyerte meg, egy ponttal legyőzve a DVTK-t.
Jól kezdtük a délutáni mérkőzést, Sierra Calhoun büntetői vezették fel a találkozót. A folytatásban is a kezünkben maradt az irányítás, 13-6-os pécsi vezetés állt az eredményjelző táblán, amikor Sierra Calhoun betalált a 6,75-ön túlról. Nem volt meglepő, hogy keményen védekezett a Szekszárd, reklamáló vezetőedzőnk, Jovan Gorec ellen fújtak technikait a játékvezetők 14-16-nál. Az első negyed eredményét Mányoky büntetői alakították 19-22-re. A második játékrész az agilisan játszó Cierra Burdick találataival indult, de hamar megfordította az állást az Szekszárd, amely rengeteg hibára késztette a mieinket. A félidőig 13 eladott labdát jegyző együttesünk ellen 29-28-ról már nem adták ki a vezetést a kezükből Studerék, a nagyszünetben három pontos kék-fehér előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.
   
A harmadik negyed elején tovább nőtt a hibás átadásaink száma, így kezdett nyílni az a bizonyos olló, tíz pont fölé növelte előnyét az egyre jobban belelendülő Atomerőmű KSC Szekszárd. Jovan Gorec 59-41-nél második idejét is kikérte, tudtunk is faragni a hátrányunkon, Laczkó Sári és Wentzel Nóri is bedobott egy-egy szép hárompontost, így 62-50-ről indult a záró játékrész. Harcosabb játékkal, egy-egy jó villanással sikerült meccsben maradni (34. perc 65-58), de a remekül játszó Studer-Wallace páros meggátolta a komolyabb felzárkózási kísérletünket (37. perc 70-62). Jó küzdőszellemmel, kicsit koncentráltabb játékkal 70-66-ra sikerült még közelebb jönni, de utána a kulcsfontosságú hárompontosoknál jobban céloztak a házigazdák, és másfél perccel a vége előtt ismét 10 fölé növelték az előnyüket. el is dőlt a csata. A bronzmeccsen tehát a KSC 80-66-ra győzött. A döntőt 79-78-ra a Győr nyerte meg, és lett kupagyőztes az 53. SIÓ Kupán.   

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA UNIVERSITAS PEAC 80-66 (19-22, 20-14, 23-14-18-16)
Szekszárd, Vezette: Goda, Jakab, Fodor.

Atomerőmű KSC: Studer 24/15, Wallace 19/6, Mányoky 10, Bálint 8/6, Horváth D. 6. Csere: Boros 8, Holcz 5, Szűcs -. Edzők: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia.
NKA UNIVERSITAS PEAC: Laczkó 8/6, Wentzel 11/3, Calhoun 18/3, Burdick 20, Kiss 4 . Csere: Simon -, Szücs -, Sanchez 3/3, Olawuyi 2, Kohn -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Jovan Gorec: Gratulálok a Szekszárdnak, légiósok nélkül is nagyon keményen és jól játszottak. Nem kezeltük jól a hazaiak agresszivitását, gyakorolnunk kell, hogy ilyen agilis védekezés ellen higgadtabbak tudjunk maradni. 22 eladott labdánk volt, ennyivel nem lehet mérkőzést nyerni.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva