PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

A SOPRON BASKET ÉRKEZIK PÉCSRE

A Sopron Basket érkezik Pécsre
Kedden 18 órától a legerősebb magyar csapatot látjuk vendégül, a Sopron Basket ellen Csirke Ferenc csapata veszítenivaló nélkül léphet parkettre.
A veretlen listavezetőt fogadjuk a bajnokság keddi fordulójában, akiről csak azért nem írhatjuk le, hogy bajnoki címvédő is, mert márciusban úgy zárult le az előző évad, hogy nem hirdettek aranyérmest. A jelenlegi Sopron Basket átalakulás után is a kontinens egyik legerősebb, ezidáig verhetetlen gárdája maradt (4-ből 4 győzelem az EuroLigában, 15-ből 15 siker a magyar bajnokságban), nem véletlenül a FIBA szubjektív erősorrendjében a szerkesztők a kontinens második legjobbjának tartják Gáspár Dávid csapatát.

Egy ilyen ellenféllel szemben mi csak nyerhetünk! Ha érvényesítik Fegyverneky Zsófiék a papírformát, akkor tanulságot, tapasztalatot és a találkozás értékét, ha pedig sikerülne csodát végrehajtani Sarok Nikiéknek, akkor a nyolcba jutásért vívott küzdelmünkben egy fontos értékkel büszkélkedhetnénk. A mezőny és a zöld-sárgák közötti különbséget mi sem jelzi jobban, mint a 15 mérkőzésük átlagai: 90 pontot dobnak, és 56-ot kapnak a magyar bajnokságban átlagosan, azaz mintegy 34 ponttal verik ellenfeleiket a számtan szerint. Kiváló védekezésük az alap, gyors, több potenciálból hatékony támadójátékuk ellen egyetlen csapat sem talált 40 percig működő ellenszert, például a második helyen tanyázó Győrt 33 ponttal győzték le, de az idei trónfosztásért jelentős erőket megmozgató Szekszárd ellen is 23 egységgel, 79-56-ra nyertek. Ellenfelünk méltatásáról hosszú mondatok szólhatnának tovább is, de az eddigiekből is nyilvánvaló, hogy egészen más kávéházhoz tartozó csapat látogat kedden 18 órától Pécsre.

Ugyanakkor a PEAC-PÉCS büszkeségét is meg kell említeni a közelmúlt női kosárlabdás történelméből: 2019. december elsején 83-77-re győzni tudtunk a Sopron ellen Pécsett, ami egyetlen más magyar csapatnak sem sikerült azóta. Épp emiatt égett be a tudatokba ez a kiváló eredmény, ami persze mára már történelem.

Jelenleg csapatunk önmagának, saját leghatékonyabban működő játékának megtalálásán munkálkodik a sérülések és betegségek okozta szétzilálódás után, ebben a fázisban a mostani periódus a bepótolt meccsekről és a taktikai részfeladatokról szólhat. Védekezésünk működött az elmúlt meccseken jobban, a támadójátékban volt a legtöbb javítani való, ennek kedden este reális eredménykényszer miatti nyomás nélkül, de a legerősebb magyar klub ellen tudunk élesben nekiveselkedni.

A mérkőzés a mindigTV GO csatornáján az alábbi LINKEN láthatják 18 órától az előfizetéssel rendelkezők.


« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - VASAS AKADÉMIA (HARMADIK) MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A szezon végére alaposan megfogyatkozott csapatunk nem bírt a harmadik mérkőzésen sem a Vasas Akadémiával, így a párharcot 2-1-re a pasarétiek nyerték.

© Minden jog fenntartva