PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

A GYŐR FOLYTATTA A SOROZATÁT PÉCSETT

A Győr folytatta a sorozatát Pécsett
Nem tudtuk megállítani a kiváló erőkből álló, és jól kosárlabdázó Győrt Pécsett, így egy viszonylag kiegyenlített első félidő után 15 pontos vereséget szenvedtünk a 13. bajnokinkon.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
UNI Győr-Mély Út
UNI Győr-Mély Út

Kiss Virág találata indította a mérkőzést, de mégis a győriek léptek el az ellenállhatatlanul játszó Kiesel vezetésével, majd öt elrontott dobásunkat követően találtunk be ismét, ezúttal Wentzel Nóri jóvoltából (4-7). Kaposi Pálma lendületesen, jól szállt be a játékba, középtávolijával 11-11-nél értük utol ellenfelünket. A folytatásban újra megtorpant a támadójátékunk, pontatlanul kosárlabdáztunk, hat ponttal vezetett az Uni Győr (12-18). A negyed utolsó pillanataiban három pontos hátránynál az egyenlítésért támadhattunk, azonban Kiesel lefülelte Habling Lara passzát, és maradt ideje arra, hogy ziccerrel fejezhesse be az első tíz percet (17-22).
   
Egy újabb szerencsés találattal Kiesel már a 14 pontját szerezte, ezúttal dudaszóra talált be egy palánkos hármassal jó kilenc méterről. A 13. percben Szücs Réka begyűjtötte harmadik személyi hibáját, csapatunk pedig meglehetősen nehezen tartotta a lépést az Uni Győrrel, tovább nőtt a különbség (14. perc 21-30). Végre beesett az első hármasunk is, Paula Strautmane vágta be a sarokból, majd tovább zárkóztunk, két perccel a nagyszünet előtt két pontra közelítettük meg a Győrt (31-32). Megint sikerült elrontanunk a negyed a végét, ráadásul az első félidőben 6 büntetőt kihagytunk, így ahelyett, hogy vezettünk volna a nagyszünetben, öt ponttal a zöld mezesek jártak előrébb (33-38).
   
Felváltva estek a kosarak két és fél percig, majd jött némi kihagyás nálunk és tíz pontra nőtt a különbség Csirke Ferenc időt is kért (24. perc 37-47). Most a győriek másik klasszisa, Mompremier vette hátára övéit, rendkívül kellemetlen stílusban játszva megnehezítette ellenfelei feladatát, és ha éppen nem sikerült neki centerben megoldania, kipasszolta a labdát, amiből a társak triplát dobtak. Nem találtuk magunkat támadásban továbbra sem, nyolc perc alatt mindössze három kosarat szereztünk. A záró negyednek 40-55-ös állásról vághattak neki a csapatok és csak reménykedhettünk, hogy sikerül feljavulni támadásban.
   
Dubei Debóra és Kaposi Pálma triplaváltásával indult a játékrész, majd Paula Strautmane faragott egy duplával a hátrányunkon (45-58). Nem tudtunk közelebb kerülni, de harcosságunk miatt legalább a lépést tartottuk ellenfelünkkel, kár volt a gyenge harmadik negyedért (37. perc 51-63). Csapatunk legjobbja, Kiss Virág volt - aki tripla-duplát jegyzett, egyaránt 15-15-öt ért el dobott pontokból és lepattanókból, illetve 10 kiharcolt faulttal - az ő kosarával egy pillanatra benéztünk tíz pont alá (54-65), de az utolsó két percben már nem találtunk be a gyűrűbe, a vége 54-69 lett. A folytatásban jövő kedden a bajnok Sopront fogadjuk Pécsett.
   
   
PEAC-PÉCS – UNI GYŐR MÉLY-ÚT 54-69 (17-22, 16-16, 7-17, 14-14)
Pécs, zárt kapus mérkőzés. V.: Csabai-Kaskötő Brigitta, Kovács Nimród, Sörlei Attila
   
PEAC-PÉCS: Szücs R. 4, Wentzel 6, Strautmane 9/3, Kiss 15, Andusic 3. Csere: Kaposi 8/3, Sarok 4, Habling -, Sánta 4. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Uni Győr: Kiesel 22/6, Dubei 12/6, Dombai 6/6, Török 5, Mompremier 14. Csere: Kéita 3/3, Weninger 2, Barnai 3, Lass -, Varga 2. Edző: Iványi Dalma, Merim Mehmedovic, Füzy-Antolovics Adél, Sebestyén Balázs.
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a Győrnek, a második félidei játékukkal tulajdonképpen simán hozták ezt a mérkőzést. Az látszik, hogy kizárólag a védekezésünkre tudunk támaszkodni, folyamatosan hatvanöt-hetven pont alatt tudjuk tartani még az élcsapatokat is, de egyszerűen nem tudunk gólt dobni, nincs tűzerő a csapatban.
Kiss Virág: A legnagyobb problémánk támadásban volt. A védekezésünk összességében működött, főként az első félidőben, folyamatosan besegítettünk, viszont képtelenek voltunk kosarat dobni a másik oldalon.
   
Iványi Dalma: Nagyon fontos győzelmet arattunk. A PEAC nagyon kellemetlen ellenfél, főleg hazai pályán, és amikor engedtük őket a saját ritmusukban játszani, nagyon szépen is dolgoztak. Hadilábon álltunk ma a kizárásokkal, és ezt főleg Kiss Virág használta ki nagyon szépen.
Brianna Kiesel: Jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Tudtuk, hogy a Pécs ellen keményen kell majd küzdenünk, de jó csapatmunkával sikerült.

« vissza


Kiemelt támogatók:

VBW CEKK CEGLÉD - PEAC-PÉCS MK NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A lefújás drámai pillanatait követően 53-52-es győzelmünknek örülhettünk, ezzel bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe

© Minden jog fenntartva