PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

A DVTK NYERTE A RANGADÓT

A DVTK nyerte a rangadót
Harcoltunk, küzdöttünk, de ez ma kevés volt az extra napot kifogó DVTK ellen, amely 82-77-re győzni tudott Pécsett egy fordulatos, izgalmas derbin.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Aluinvent DVTK
Aluinvent DVTK

A mérkőzés előtt Sellei Dalmát köszöntötte klubunk abból az alkalomból, hogy az aktív, élvonalbeli sportpályafutása lezárult, illetve Horváth Gábor, régi, hűséges szurkolónk kapott egy, a csapat által dedikált pólót a 44. születésnapja alkalmából. Nem tudott hibázni az elején a DVTK, így nem telt el másfél perc sem a mérkőzésből, 0-7 állt az eredményjelzőn, a vendégek dobásai rendre a gyűrűben landoltak, míg a mieink leperdültek róla. Nem akart összejönni semmi támadásban, a védelem sem igazán működött, sőt, az időkérésünk után Medgyessy hármasával már 0-12 volt az állás. Simon Zsófi törte meg nálunk a kosárcsendet, majd Imovbioh is betalált (5. perc 6-14). A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, az első játékrészben hét sikertelen triplakísérletünk volt, míg a piros mezes miskolciak négyet is bevágtak a 6,75-ön túlról, így tíz perc játék után 22-13-ra a DVTK járt előrébb.

„Új” kezdőötössel futottunk ki a második negyedre, Tenyér Zsófi és Barnai Judit is a pályára került, majd végre, némi gondolkodás után az első hárompontosunk is gyűrűbe ért Simon révén. Gémes-Sarok Niki indításból talált be, ami után 18-24-re zárkóztunk. Változott a játék képe, pariban tudtunk lenni a DVTK-val, de az első játékrészben összeszedett hátrányunk ledolgozása nem kis feladat elé állította lányainkat. De megcsináltuk és megfordítottuk az állást! Julie Vanloo triplája, majd Barnai Judie kettese után 34-32-re vezettünk a 17. percre. Nem törtek meg azonban a vendégek és 39-36-ról a nagyszünetre 39-43-ra visszafordították a maguk javára a meccset.

Centerkosarakkal indult a harmadik felvonás, Sulciute kétszer, Barnai Judie pedig egyszer volt eredményes (41-47). Három perc elteltével tíz pontra hízott a piros mezes vendégek előnye, Walker-Kimbrough és Katona szinte ugyanarról a helyről vágtak be egy-egy triplát, amivel már összesen nyolc sikeres hárompontosnál járt a DVTK. Második idejét is kénytelen volt kikérni Meszlényi Róbert, mert négy perc alatt mindössze négy pontot dobtunk, ellenben 12-t kaptunk. Már-már úgy tűnt ismét elkaphatjuk a fonalat, Julie Vanloo triplája, majd Imovbioh találata után 48-55-re zárkóztunk, ekkor azonban ismét jött a menetrendszerinti miskolci hárompontos, ezúttal Zele Dorina jóvoltából és ismét tíz pont volt közte (48-58). Katarina Tetemondovára fújták meg a játékvezetők a negyedik személyi hibáját, így meglehetősen alacsony szerkezetre voltunk kénytelenek váltani. Sarah Imovbioh-t találtuk meg labdákkal, de mivel Walker-Kimbrough szinte nem is tudott hibázni, nem tudtunk közelebb zárkózni (30. perc 54-65).

Gémes-Sarok Niki pöccintette vissza Wentzel Nóri sikertelen hármasa után lecsorgó labdát, majd egy kivédekezett miskolci támadás után Simon Zsófi találatával 58-65-re zárkóztunk. Barnai Judie is megkapta a negyedik hibáját, Katona pedig értékesítette a két büntetőjét. Elméláztunk védekezésben, Sulciute palánk alól talált be, támadójátékunk továbbra is pontatlan volt, a DVTK amerikai gólzsákja pedig már húsz pontjánál járt (35. perc 60-73). Utolsó idejét kérte ki vezetőedzőnk és egy nagy hajrába kezdtünk… Imovbioh közelije után Simon Zsófi hárompontosa hullott a gyűrűbe, majd két jó büntető a nigériai centerünktől és 67-73 állt a táblán. Walker-Kimbrough és Julie Vanloo váltott triplát, majd Medgyessy rossz kísérlete után Simon Zsófi betörésből volt eredményes, amikor két és fél perc volt vissza (72-76). Egy kosár itt, egy kosár ott, majd Katona kidobta a labdát az oldalvonalon és támadhattunk négy pontos miskolci vezetésnél. Katarina Tetemondova talált be végre egy hármassal, így egy pontra közelítettük meg a DVTK-t (77-78). Katona középtávolija után három pontra elléptek a vendégek, mi pedig nem tudtuk hosszabbításra hozni a meccset, sőt még két büntetőt dobhatott is a végén Sulciute, amivel beállította a 77-82-es végeredményt. A kiválóan játszó Diósgyőr most még túl nagy falat volt csapatunknak.

PEAC-PÉCS – Aluinvent DVTK 77-82 (13-22, 26-21, 15-22, 23-17)
Pécs, 700 néző. V.: Győrffy, Söjtöry, Vida
PEAC-PÉCS: Vanloo 9/9, Wentzel 8, Simon 18/6, Tetemondová 5/3, Imovbioh 17. Csere: Gémes-Sarok 7, Ruják 4, Barnai 9, Tenyér -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
DVTK: Medgyessy 12/6, Kányási 5/3, Walker-Kimbrough 23/15, Sulciute 11/3, Mokango 10. Csere: Katona 11/3, Skoric 7, Zele 3/3, Szabó -. Edző: Cziczás László, Zsiga Zoltán
« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva