NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

A DVTK LETT A BRONZÉRMES

A DVTK lett a bronzérmes
Az NKA UNIVERSITAS PEAC a negyedik helyen zárt, miután a mindent eldöntő harmadik meccsen telt ház előtt vereséget szenvedett a DVTK-tól. Lányaink végig küzdöttek, de mentálisan nem bírták el a bronzmeccs súlyát, nyomását.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Aluinvent DVTK Miskolc
Aluinvent DVTK Miskolc

Igen szépen megteltek a lelátók a szezon utolsó mérkőzésére, amely diósgyőri kosárral indult. Ty Marshall palánk alóli kosarával egalizált. A DVTK kezdett jobban, a mieink játékán az idegesség látszott, jó ideig 2-6 állt az eredményjelzőn. Büntetőkkel zárkóztunk fel, a hatodik percben 10-9-re vezetett a vendéggárda. Folyamatosan kapaszkodtunk a piros-fehérek után, nagyobb előnyt nem tudtak kialakítano, sőt, 16-15-re át is vettük a vezetést egy 5-0-s sorozattal. Sajnos mindössze erre az 50 másodpercre tudtunk csak vezetni, sok büntetőt kihagytunk ebben a periódusban, Völgyi Péter remek dobóformát mutató együttese pedig újítani tudott, így 16-22-nél ért véget az első játékrész. Chelsea Nelson 2+1-ével zárkóztunk, de két miskolci kosárral tovább nőtt a vendégek előnye, 19-27-nél időt kért Csirke Ferenc. Green remekelt a vendégeknél, majd amikor egy eladott labdánk után (ami egyébként ekkor már a hetedik volt) Vorpahl kosarával 20-33-ra módosult az állás, ismét időkéréssel próbálkozott vezetőedzőnk. De hiába, csapatunk támadójátéka és a védőjátéka is teljes tanácstalanságba fulladt, totális mélypontra kerültünk. Eközben a vérszemet kapó vendégek húsz pontos előnyre tettek szert, amikor Kuster hármasa hosszas gondolkodás után a gyűrűbe hullt (21-41). A nagyszünet 22-46-nál ért véget, a gyenge dobószázalékunk és a sok eladott labdánk volt leginkább a probléma az első félidőben, és nyolc büntetőnk is kimaradt, így tulajdonképpen már ekkor eldőlt az érem sorsa.
   
Küzdöttünk, harcoltunk a folytatásban, de a miskolciak lendülete nem hagyott alább, Green mellett Kányási is extra teljesítményt nyújtott. Chelsea Nelson a kipontozódás sorsára jutott a negyed derekán (31-56). Kányási továbbra is remekelt, csapata pedig 21 ponttal vezetett a záró játékrész előtt (41-60). Gyakorlatilag minden lényeges kérdés eldőlt, őrizte előnyét a DVTK, a mieink ugyan nem adták fel, de ez ma sajnos nagyon nem a mi napunk volt (35. perc 45-66). Az utolsó másfél percre mindkét oldalon pályára léptek a fiatalok is, a vége pedig sima, 73-56-os diósgyőri győzelem lett, ezzel a miskolciak nyakába került a bronzérem.
   
NKA Universitas PEAC – DVTK 56-73 (16-23, 6-23, 17-14, 17-13)
Pécs, 2200 néző. V.: Cziffra, Goda, Farkas
   
NKA Universitas PEAC: Dudásová 8/6, Wentzel 10, Marshall 5, Nelson 3, Kiss 20. Csere: Simon 4, Sarok 2, Brajkovic 4, Selcova -, Laczkó -, Olawuyi -, Bojtár -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
DVTK: Vorpahl 8, Aho 2, Bernáth 2, Jovanovic 6/3, Green 27. Csere: Kányási 16/3, Kuster 12/3, Kiss -, Vég-Dudás -, Tóth -. Edző: Völgyi Péter, Ábrahám Márta

Csirke Ferenc: Gratulálok a Diósgyőrnek! Egy olyan csapat szerezte meg a bronzérmet, amelyikkel szemben a három mérkőzés alapján bebizonyítottuk, hogy mi is megérdemeltük volna. Négy tizeddel a vége előtt szerdán a mi nyakunkban volt, ma az ő nyakukba került az érem. A második negyed rövidzárlata sokba került a mai estén. Kicsit azt éreztem, hogy mindenki egyénileg szerette volna megnyerni a mérkőzést, és ez a túlzott akarás átcsapott kapkodásba. De nincs baj, mert ezek fiatal játékosok, akik még mindig nagyon kevés ilyen szituációban vettek részt, nagyon remélem, hogy tudnak tanulni ebből. Azért is nagyon sajnálom az elszalasztott lehetőséget, mert rengetegen kijöttek a meccsre. A szememben az én csapatom is bronzérmes, mert azzal, amit ezek a lányok véghez vittek ebben a szezonban, az megsüvegelendő.
Simon Zsófia: Gratulálok a Diósgyőrnek, a közönségünknek pedig szeretném megköszönni az egész éves szurkolást! Sajnáljuk, hogy így ért véget a szezon, de a szerencse forgandó.

Völgyi Péter: Gratulálok a PEAC-nak a kiegyensúlyozott, jó szezonjához! Azért is nagyon értékes ez az érem, mert idegenben harcoltuk ki a harmadik helyet, illetve egy jó csapatot sikerült legyőznünk. Nehéz szezonunk volt, de a kupagyőzelemre tudtunk építkezni, és ez meghatározta a hitünket és lendületünket a hátralévő találkozókra.
Kányási Veronika: Szeretnék gratulálni a Pécsnek, kiélezett párharcot vívtunk. Azt próbáltuk sulykolni magunkba, hogy a harmadik meccset az fogja eldönteni, hogy ki mennyire akarja a győzelmet, ki mennyire tud összpontosítani. Az első perctől kezdve megvolt bennünk a kellő agresszivitás, jól védekeztünk, és ezzel megteremtettük az alapot a meccshez. Nagyon büszke vagyok a csapatra és az egész szezonra!

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva