PEAC-Pécs Menü
Startol az E-sport fogadás!

A CSATÁNAK JÖTT KI JOBBAN A LÉPÉS

A Csatának jött ki jobban a lépés
Az első két negyedben nagyon ültek a Csata triplái, a nagyszünet után viszont a palánk alatti védelmünk mondott csődöt, így hiába volt a küzdésünk, a Csata 80-75-re nyert Pécsett.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
NKE-FCSM Csata
NKE-FCSM Csata

Három triplával indult a mérkőzés, Szabó Fanni hárompontosára Friskovec és Lelik válaszolt, a folytatásban pedig gördülékenyen támadott mindkét csapat, így négy perc sem telt el, amikor 9-8 állt az eredményjelző táblán. Egyenlő erők harca folyt a pályán, nem tudott egyik csapat sem nagyobb különbséggel ellépni, gyűltek a faultok is, jól dobták a büntetőket a csapatok (7. perc 16-15). Négy triplánál járt a Csata, az első negyed végén pedig egy ponttal tartott előrébb a kék mezes fővárosi gárda (21-22).

A remekül irányító Bintou Marizy két büntetőjével ismét előnybe kerültünk a második felvonás elején, de Friskovec találatával visszavette a vezetést a Csata. Egy időre befagyott az eredményjelző, majd Udodenko és Friskovec triplaváltásával folytatódott a játék. Bosszantó hibáink miatt maradt előnyben a Csata, sőt, a 18. percben Tursics Krisztián együttese Lelik és Friskovec vezérletével 37-31-re vezetett. Vita Horobets és Hegedűs Janka adott új lendületet a játékunknak, de hiába tudtuk előre, hogy a Csata remekül céloz a 6,75-ön túlról, mégis többnyire zavartalanul dobhattak be kilenc triplát az első félidőben, így öt ponttal vezettek a nagyszünetben (40-45).
   
Alig telt el másfél perc, Meszlényi Róbert két időt, hogy rendezze a sorokat, Szabó Fanni duplájára ugyanis két Csata kosár is érkezett válaszul, amivel 42-49 lett az állás. Bintou Marizy kígyózott be a palánk alá és szerzett két pontot, majd a mai meccsen is nagyot játszó Wentzel Nóri tett be a közösbe egy triplát és egy duplát, de Leliket senki sem tudta megállítani, 18/12 pontnál járt a 25. percben. Gémes-Sarok Nikolettet állítottuk a Csata 13-asára, stabilizálódott is a védelmünk és remek csapatmunkával csökkentettük a 11 pontos hátrányunkat három egységre (28. perc 58-61). Az amerikai klasszis centerek, Cannon és Gustafson húzták ki a kátyúból a fővárosiak szekerét és léptek el ismét a harmadik negyed végére (60-67).
   
Tartották előnyüket Tursics Krisztián tanítványai, nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk, sőt, kilenc pontosra duzzadt a hátrányunk, most főként a palánk alól remekeltek a vendégek. Küzdöttünk, hajtottunk Gémes-Sarok Niki, majd Wentzel Nóri is betalált, amivel 71-76 állt a táblán 3 perc 18 másodperccel a vége előtt. Egy percen belül jártunk, amikor még mindig öt pont volt a hátrányunk, Cierra Bravard triplakísérlete lecsorgott a gyűrűről, majd hiába hagyta ki a túloldalon Horváth is a dobását, egy ötlettelen, tanácstalan támadásunk után még maradt öt másodperce a vendégcsapatnak, de már nem történt semmi, így 80-75-re nyert az NKE FCSM Csata.o
   
PEAC-PÉCS – NKE FCSM Csata 75-80 (21-22, 19-23, 20-22, 15-13)
Pécs, 350 néző. V.: Kovács, Nyilas, Nepp
   
PEAC-PÉCS: Marizy 14/6, Wentzel 15/3, Szabó 10/3, Udodenko 5/3, Bravard 15/6. Csere: Hegedűs 9/3, Gémes-Sarok 2, Kaposi -, Sánta -, Varga -, Horobets 3, Ruják 2. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
NKE FCSM Csata: Horváth 6/3, Friskovec 19/15, Lelik 20/12, Gustafson 19/3, Cannon 14. Csere: Radócz -, Mányoki 3/3. Edző: Tursics Krisztián, Bódi Ferenc
   
Bintou Marizy: Jobb volt ma az ellenfél nálunk. Kitűnő hárompontos-dobóik vannak, az ilyen csapat ellen közel kell menni, és arra kényszeríteni a játékosait, hogy leüssék a labdát. Ehhez képest nagyon rosszul védekeztünk.
Meszlényi Róbert: Nem jó kikapni, de nagyon sok pozitívumot láttam. A csapat rengeteget utazik és rengeteget játszik. Tompák voltunk az egész meccs alatt, de ha valaki végigutazta volna, amit mi, valószínűleg az is hasonló állapotban lenne.
   
Lelik Réka: Nem védekeztünk úgy, ahogy kellett volna – a 75 pontot egy kicsit soknak érzem. Ezzel nem biztos, hogy mindig meccset fogunk nyerni.
Tursics Krisztián: Mindig óriási fegyvertény, amikor sikerül megvernünk egy Európa Kupában szereplő csapatot, főleg idegenben. Ráadásul végig kontrolláltuk a mérkőzést, 34 percen keresztül vezettünk.


« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva