NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

80 PERC AZ ÉLET

80 perc az élet
A Magyar Kupa negyeddöntő várhatóan legizgalmasabb párharcának első mérkőzésére kerül sor csütörtökön 18 órától a Bácsbasket ellen. A tét a kupadöntő.
Két külön világból érkezik a baranyai rangadóra a PEAC és a Bácsbasket Kft. Csapatuk Euroliga-szintű nemzetközi találkozókat játszott az elmúlt időszakban, az Adria Liga mellett a szlovák-magyar középszakaszban kell helyt állnia a harmadik hely megőrzéséért. 11 nap alatt pedig 4 kiemelkedő fontosságú mérkőzés vár a PEAC-ra, a két kupameccs között Pécsre érkezik a Somorja és a Korac is. Eközben a Bácsbasket az alsóházban, az 5-10. helyezettek középszakaszában játszik, melynek mezőnyéből kiemelkedik.

„Nyerni pedig mindig jobb, mint kikapni” – idézi Zseljko Djokics a mondást. „A Bácsbasket ilyen szempontból jobb helyzetben van, úgy is, hogy nem játszanak annyira erős meccseket, mint mi, viszont a győzelmekkel mindig nő egy csapat önbizalma. Nem kell annyit utazniuk, nem olyan fáradtak, tudnak edzeni is, több idejük volt készülni ellenünk. A szlovák-magyar középszakasz mérkőzésein ritkán tudtunk komplett csapattal kiállni sérültjeink miatt, Nagy-Bujdosó Nóra pedig a Pöstyén ellen lépett pályára először 20 nap kihagyás után. Ajtonnyal együtt feltérképeztük ellenfelünk utolsó mérkőzéseit. Nekem ez mindig furcsa érzés, hiszen a légiósokon kívül a Bácsbasketből szinte minden játékosnak én voltam az edzője. Tisztelem, szeretem ezeket a játékosokat, de ettől el kell tudni vonatkoztatni, hiszen a tét nagyon komoly: aki a következő két meccset megnyeri, az jut a kupadöntőbe. A Bácsbasket spanyol edzője jó munkát végzett, látszik, hogy mit akarnak játszani támadásban és védekezésben is, nagyon erős csapatot alkotnak. A két euroliga-szintű légiósukat egészíti ki Iványi Dalma, akit még mindig Európa egyik legjobb irányítójának tartok. A triász mellett tapasztalt magyar játékosok alkotják a keretet.” Zseljko Djokics szerint viszont minden csapatnak megvan az Achilles-sarka, ezeket a gyengébb pontokat kell támadni 80 perc alatt. „Ez nagyon nehéz feladat lesz, de hinni kell magunkban, mert megvan bennünk az a kurázsi és fantázia, amivel a legjobbak közé kerülhetünk!”

Felhívjuk a Bácsbasket szurkolóinak figyelmét, hogy a bejutáshoz a Lauber Dezső Sportcsarnok északi bejáratát vehetik igénybe, a jegyeiket is itt válthatják meg.

A kapunyitás 16:30-kor lesz az összes bejáratnál. A névre szóló bérletek csak személyigazolvány felmutatásával együtt érvényesek. Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen, a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszú sorokra lehet számítani.

A Magyar Kupa negyeddöntő a kiemelt mérkőzés kategóriába tartozik, a jegyárak az alábbiak szerint alakulnak:
  • Diák-Nyugdíjas 600 Ft[/li]
  • Felnőtt 1000 Ft[/li]
  • Küzdőtér 1200 Ft[/li]
Az esemény Facebook oldala, csatlakozzon Ön is! »
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva