PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

35 PERCIG JÓL TARTOTTUK MAGUNKAT

35 percig jól tartottuk magunkat
A Győr érvényesíteni tudta a papírformát, és a 35 percig teljesen pariban lévő csapatunk ellen tíz pontos győzelmet aratott.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
CMB CARGO UNI GYŐR
CMB CARGO UNI GYŐR

Ünnepélyes pillanatok előzték meg a mérkőzést, Tenyér Zsófiát a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke köszöntötte abból az alkalomból, hogy nyáron aranyérmet nyert 3x3-as Európa Bajnokságon. Megleptük csapatunk leghűbb törzsszurkolóját, Simon Rékát is, aki a napokban ünnepelte 21. születésnapját, és elvégezhette a PEAC-PÉCS – CMB Cargo Uni Győr mérkőzés feldobását.

A győri dobások akadtak be először, Goree és Fields kosaraival 4-0-ra vezettek a zöld-fehérek. Nálunk Sanja Mandic kezdte el a kosárszerzést, 2+1-es kombinációja után középtávolról is betalált. A vezetést Wentzel Nóra révén vettük át (7-6), ezután azonban támadásban megtorpantunk egy időre, el is léptek a vendégek, akiknél főleg Fields volt elemében. Cserélt mindkét csapat, a győrieknél jött Nagy-Bujdosó, aki bemutatkozott régi-új csapatában. Nem is akárhogyan, 14-14 után zsinórban öt pontot szerzett, ám nem hagytuk magunkat leszakítani, remekül szállt be a pihenőt kapó Mandic helyére érkező Szücs Réka, akinek kosaraival két pontra csökkent, majd Vucurovicnak köszönhetően eltűnt a hátrányunk az első játékrész végére, sőt vezettünk (22-21).

Ez azonban nem tartott sokáig, sőt egy nagyobb hullámvölgybe kerültünk percekig nem találtunk a gyűrűbe, szerencsére sok kihagyott helyzet akadt a túloldalon is, így „csak” öt ponttal léptek el a zöld mezesek (15. perc 22-27). A győri mérkőzésen húsz pontig és 17 lepattanóig jutó Imovbioh játékát hatástalanították jól a vendégek, ha meg is találtuk őt labdákkal, a győri centerek gyűrűjében nem boldogult. Rasheed Rita törte meg nálunk a kosárcsendet, majd Krivacevic sportszerűtlenje után Vucurovic büntetőjével ismét egál lett (29-29). Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, átvettük a vezetést, a vendégek pedig egyenlítettek. Kicsit veszítettünk a koncentrációból, eladott labdáinkból fakadó hibáinkat megbüntették Nagy-Bujdosóék, így egy kosárnyi győri előnnyel fordulhattak a csapatok a nagyszünetre (35-37).

Simon hármasával indult a harmadik felvonás, majd felváltva estek a kosarak, egészen addig, ameddig Laklóth is be nem talált 6,75-ön túlról (39-45). Nagyobb különbség szerencsére nem alakult ki, védekezésünk jól működött, többször is zavart okoztunk a győriek támadásainál, Roberson triplájával pedig egy pontra faragtuk le a hátrányunkat (26. perc 44-45). Licskai középtávolijával egalizáltunk 48-48-nál, majd 50-50 után Krivacevic 2+1-ével zárult a harmadik negyed (50-53).

Roberson, majd Imovbioh dobása talált magának utat a gyűrűbe, amivel ismét minimális előny volt nálunk (54-53). Hatalmasat küzdöttek, harcoltak a mieink a sztárokkal teletűzdelt, jóval mélyebb rotációs lehetőségekkel bíró győriek ellen, kiegyenlített játék folyt a pályán. Kár volt nagyon a két bekapott hárompontosért, majd az időkérésünk utáni labdaeladásért (57-65). Úgy tűnt ennyi volt bennünk, előjött a fáradtság illetve kiütközött az, hogy jóval rutinosabbak a vendégek, akik a meccs kulcs pillanataiban nem hibáztak. Jellemző a két csapat eltérő útjára, filozófiájára és lehetőségeire, hogy a pécsi oldalon a 17 esztendős Wentzel Nóra is pályán volt a végjátékban, míg a győriek válogatottjaikat tartották parketten a végén.


PEAC-PÉCS – CMB Cargo Uni Győr 64-74 (22-21, 13-16, 15-16, 14-21)
Pécs, 300 néző. V.: Földházi, Cziffra, Söjtöry
PEAC-PÉCS: Mandic 9, Wentzel 2, Rasheed 4, Vucurovic 14, Imovbioh 14. Csere: Roberson 11/9, Licskai 5/3, Tenyér -, Szücs R. 5. Edző: Gabriel Carrasco
Győr: Czank 5/3, Fields 10, Török -, Krivacevic 12/3, Goree 18. Csere: Nagy-Bujdosó 9/3, Simon 8/6, Robinson 4, Stepanova 2, Laklóth 6/6, Markó -. Edző: Völgyi Péter


« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva