NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

31 PONTOS GYŐZELEM A VRšAC ELLEN

31 pontos győzelem a Vršac ellen
A PEAC hamar eldöntötte a találkozót a Vršac ellen, fiataljait is pályára küldve fölényes győzelmet aratott, 72-41-re győzött a szerbek ellen.

PEAC-PÉCS–ZKK VRSAC (szerb) 72–41 (22–12, 22–9, 12–11, 16–9)

Játékvezetők:
Holjevac Krunoslav, Katic Kresimir, Tresoglavic Zelimir

PÉCS:
Fűrész 3, Barbour 14, Hutlassa 8/6, Horváth 5, Jaeschke 6. Cserék: Szamosi 19, Czirják 5, Dusanics 5/3, Csutorás, Czukor 4, Balla 3/3. Edző: Zseljko Djokics

VRSAC:
Mrsics, Jaksic 6, Milosev 4, Radics 8, Marjanovic 1. Cserék: Jankovic 14/6, Pavic 2, Corda, Minic, Repac 1, Kerkez 5/3, Dobricinac. Edző: Miroszlav Popov


Pontatlan támadásokkal kezdődött mindkét oldalon a találkozó, két percig egy pont sem esett. Hutlassa Fanni azonban ekkor elkapta a fonalat, egymás után két triplát is bevágott, Horváth Lilla könnyű gólja után pedig időt is kértek a vendégek (8-2). A szerbek Pavic pontos büntetőivel és Jankovic hárompontosával zárkóztak közelebb (14-7), Zseljko Djokics is magához hívta tanítványait. Palánk alatt Szamosi Amadea termelte a pontokat, a Vršac pedig nem nagyon találta a PEAC játékának ellenszerét, így az első negyed vége tíz pontos hazai vezetés lett (22-12).

A második negyedben a PEAC tovább növelte előnyét folyamatosan felőrölve ellenfelét, és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Két perccel a félidő előtt még csak négy pontot tudott a Pécs ellen szerezni a Vršac, míg a hazaiak könnyű kosarakat dobhattak. A negyed közepén már 31-16-ra vezetett a Pécs, a játékrész végére pedig 44-21 volt az állás. A PEAC-nál Szamosi 11 pontot szorgoskodott össze az első félidőben, Barbour 10-et, míg a Vršac legjobbja Jankovic volt 10/6-tal. A lepattanóharcban is komoly pécsi fölény mutatkozott (18-10). A szerbek 16 labdát adtak el az első húsz percben.


A harmadik negyed kisebb pécsi hullámvölggyel kezdődött, Radic kosara és egy lejárt támadóidő után Zseljko Djokics időt kért. Lana Dusanics triplája egy két és fél perces pécsi kosárcsöndet tört meg (49-25). Csapatunkban ebben az időszakban nagyon fiatal csapattal volt a pályán, Balla Dorka betalált távolról (54-29), ezt a negyedet viszont közel egálra hozta a Vršac (12-11).

Az utolsó tíz percben Czirják Noémi jeleskedett pontszerzésben, a negyed felére pedig harminc pont fölé nőtt a különbség a szebb napokat is látott szerb klub ellen (65-34). A PEAC a végén a zónáját is tesztelhette, ami eredményesen működött, a pécsi lányok több labdát is szereztek ezalatt, míg az ellenfél csak az utolsó percben talált be újra Kerkez jóvoltából, aki egy duplával és egy triplával beállította a végeredményt. 72-41-re nyert a PEAC a játék minden elemében dominálva. Legeredményesebbje az ifjú center, Szamosi Amadea 19 pontot ért el, míg a szerbeknél Jankovic szerzett 14 pontot.

A lányokra szerdán pihenő vár, melyet a siklósi Thermal Spa fürdőben töltenek, majd 19 órától szurkolói ankétra vár minden szurkolót a Püspöki Pincészetben Zseljko Djokics és csapata.

A következő mérkőzés vasárnap 16 órakor lesz, a PEAC az Uniqua Euroleasing Sopron csapatát fogadja.


Zseljko Djokics:
„Egy edzésprogram közepén vagyunk, ma délelőtt is komoly edzést tartottunk, nem csak azért, mert készülünk a Sopron elleni találkozóra, hanem mert most van időnk edzeni, itthon vagyunk, nem utazunk. A mai mérkőzést úgy használtuk, mint egy kemény edzést, nagyon örülök a csapatom mai hozzáállásának. Ma tiszteltük saját magunkat, nem gondolkoztunk azon, milyen az ellenfél. Én is próbáltam pörgetni a csapatot, hogy mindenki a maximumot hozza ki magából. Készülünk a Sopron ellen, de el kell mondani, hogy nem vagyunk még velük semmilyen szinten sem egy kategóriában, ők egy euroligás csapat, mi pedig még egy kis klub vagyunk. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, megpróbálunk egy jó meccset játszani ellenük, és rájuk kényszeríteni azt a játékot, amit mi szeretünk játszani.

Statisztika »
Képgaléria »

SZERDÁN SZURKOLÓI ANKÉT!

Felhívjuk a PEAC-PÉCS szurkolóinak figyelmét, hogy november 21.-én, este 19 órától szurkolói ankét kerül megrendezésre. Helyszín a Pécsi Püspöki Pincészet. Vendégek Zseljko Djokics és néhány általa kiválasztott játékos lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

További információ az esemény Facebook oldalán »


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva