NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

2014 ÓTA ELŐSZÖR: ÉRMET NYERTÜNK!

2014 óta először: érmet nyertünk!
Bár a honi sport-közvélemény talán az ezüstöt nem tartja túl sokra, nekünk mégis rengeteget jelent: az NKA UNIVERSITAS PEAC ezüstérmet nyert a Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa döntőjében!
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
46 : 89
Sopron Basket
Sopron Basket

Már azzal hatalmas eredményt ér el csapatunk, hogy bejutott a Killik László Női Magyar Kupa fináléjéba, hiszen a pécsi női kosárlabda csapat 2014-ben játszott utoljára kupadöntőt, akkor a soproniakat sikerült legyőzni a döntőben. Most azonban egy roppant erős határozottan felszálló ágban lévő és bomba formában lévő Sopron Basket ellen kezdett megküzdeniük Kiss Virágéknak. Ezt igazolandó villámgyorsan elléptek Brooksék, nem telt el négy perc, amikor kialakult a tíz pontos különbség (4-14). Hiába az időkérésünk, megállíthatatlanul száguldott a Sopron, Kunekék tizenhét ponttal előrébb jártak az első etap végén (14-31). Nálunk főként Kiss Virág és Jazmon Gwathmey tudott időnként betalálni a gyűrűbe, illetve teljesen kiegyenlítetten tartottuk a lepattanókat, a dobószázalékok között volt szakadéknyi különbség a döntőben. A második negyedben a sérült Wentzel Nórát nélkülöző, három középiskolás akadémiás játékost (Laczkó, Rátkai, Olawuyi) is forgató csapatunknak sikerült kicsit kiegyenlítettebb periódust játszani, de ezzel együtt is megállíthatatlanul robogott a Sopron az újabb kupagyőzelem felé. Jovan Gorec igyekezett folyamatosan frissíteni a pályán lévő csapatát, de a nagyszünetig ötven pontot kapott együttesünk az Euroliga győztestől, míg a mi nevünk mellett mindössze 27 találat állt (27-50). Magbegor és Brooks találataival indult a harmadik játékrész tovább növelve a zöld-sárgák előnyét. Fiataljaink is pályára kerültek, Adeniké Olawuyi szépen visszatett egy megharcolt támadó lepattanót, ezzel feliratkozott ő is a pontdobók listájára. A záró etapra már kialakult a harminc pontos különbség, mindkét szakvezető szinte minden játékosának bőven lehetőséget adhatott. Néhány szép megoldásnak itt is tapsolhattak a nézők, a mieink utolsó találata Laczkó Sári szép hárompontosa volt. A végeredmény 46-89, simán győzött a Sopron Basket, amely tizenegyedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát.

Egy rengeteg történéssel, hatalmas intenzitással, embert próbáló helyzetekkel és váratlanságokkal tarkított időszak után csapatunk nyakába egy igencsak szépen csillogó és megérdemelt ezüstérem került, amire mindannyian nagyon büszkék lehetünk! Ami szintén nagy büszkeség: Kiss Virágé lett a torna legeredményesebb játékosának járó különdíj!
   
NKA Universitas PEAC – Sopron Basket 46-89 (31–14, 19–13, 20–11, 19–8)
Sopron, 1500 néző. V.: Tóth Cecília, Mészáros Balázs, Varga-Záray Katalin
NKA Universitas PEAC: Katanic 9/3, Laczkó 3/3, Calhoun 2, Gwathmey 9, Kiss 16. Csere: Simon 4, Sanchez -, Szücs -, Rátkai -, Olawuyi 2, Kaszás-Pap 1. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Sopron Basket: Fegyverneky 11/3, Turner 5, Czukor 9/3, Brooks 15/3, Magbegor 10 Csere: Kunek 12/6, Böröndy 11, Varga A. 10/6, Sitku 3, Határ 2, Stankovic 1. Edző: Gáspár Dávid, Laczka Miklós
   
Jovan Gorec: Ahogy a hangomon is hallja, nagyon érzelmes volt ez a hétvége. Csütörtökön nagy energiákkal játszottunk, noha voltak problémáink a sérülésekkel. Túl sokat kivett belőlünk a DVTK elleni találkozó, a döntő bónuszmérkőzés volt nekünk, a Sopron az Euroliga címvédője, nagyszerű klub, és nem maradt elég erőnk, hogy felvegyük vele a versenyt. Remélem, egy nap ennek is eljön az ideje!
Gáspár Dávid: Bízom benne, hogy ez a sikerélmény jót tesz a lelkeknek. Kicsit akadozott a gépezet, becsúsztak olyan vereségek, amelyek nem estek jól. Igyekszünk mindent megtenni a Fenerbahce ellen, de most szeretnénk megélni a pillanatot, és örülni ennek a győzelemnek, annak, hogy visszakerült hozzánk a Magyar Kupa. Elégedett lehetek, mindkét mérkőzésen jól játszott a csapat és magabiztos teljesítményt nyújtott.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva