PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

101-EL ROBOGTUNK ÁT A BEAC-ON

101-el robogtunk át a BEAC-on
Esélyeshez méltóan, roppant ponterősen kosárlabdázva győzte le a PEAC-PÉCS fővárosi ellenfelét, olyan buzdítás mellett, amelyre csak a Sztáraisok voltak képesek.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
BEAC Újbuda
BEAC Újbuda

A mérkőzést megelőző bemutatáskor a Sztárai Mihály Általános Iskola diákjaival futottak ki a parkettre a játékosok, majd az ezt követő három perces végső bemelegítés során felhangzott csapatunk új indulója, amelyet a PÍ Therapy nevű pécsi fiatal zenekar alkotott meg. A kezdő feldobást Simon Dorka, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő csapatának játékosa végezte el annak apropóján, hogy február 10-én – Julie Vanloo-val egy nap – ünnepli születésnapját. Az összecsapást jelenlétével megtisztelte a PTE Rolling Basket kerekesszékes kosárcsapata is.

Remekül kezdtünk, palánk alatt nem bírták tartani a fővárosiak a mieinket, Katarina Tetemondova pontos büntetőzéseit követően Sarah Imovbioh szerzett zsinórban hat pontot (10-2). Elkapták a ritmust a BEAC-os lányok is lassacskán, Papp Klaudia kosaraival zárkóztak közelebb a fekete mezesek (10-8). Egy újabb lendületet kapott játékunk, amivel ismét tíz pont fölé nőtt a különbség, nemcsak közelről, de a triplavonalon túlról is eredményesek voltunk (21-10). Pontgazdag első negyednek voltak tanúi a nézők, ez köszönhető a négy hárompontosunknak is, Julie Vanloo kétszer, Gémes-Sarok Niki és Alyssia Brewer egy-egy alkalommal volt eredményes messziről (34-18).

Tovább tudtuk növelni előnyünket a második játékrészben, uraltuk a palánk alatti területet védekezésben is, a megszerzett lepattanókból gyors támadásokat vezettünk. Alyssia Brewer bevágta második hárompontosát is, majd Julie Vanloo hát mögötti passzát váltotta pontokra Wentzel Nóri (43-25). Harmadik majd negyedik tripláját is bedobta Julie Vanloo szinte ugyanarról a helyről, amivel már a félszázhoz közelített a szerzett pontjaink száma (49-25). Néhány pontatlan támadás mindkét oldalon, egy-egy kosár azért beesett, ezzel alakult ki az 51-27-es eredmény a nagyszünetre.

A folytatásban is „nyitva maradt” a triplazsák, Katarina Tetemondova kétszer is betalált, előbb a jobb, majd a bal sarokból is (57-29). A differencia szép lassan közelített a harminchoz, ami be is következett Alyssia Brewer jóvoltából, aki Simon Zsófitól kapott pontos labdát a palánk alá (64-34). Továbbra is megállíthatatlanul robogott a PEAC, Julie Vanloo a gólpasszok mellett ponterős játékkal tett hozzá a produkcióhoz, de Katarina Tetemondova és Alyssia Brewer is hatékonyan támadta a gyűrűt (30. perc 85-36).

Gémes Sarok Niki triplája nyitotta a záró játékrészben a pontok sorát, így már több mint ötven ponttal vezettünk (88-36). Pályára került Pucz Eszter, és a BEAC is lehetőséget adott minden játékosának. Az utolsó percekben Kovács Kitti és Varga Eszter is beszállt, a mérkőzést pedig egy abszolút fiatal csapat fejezte be, Tenyér Zsófival és Wentzel Nórival kiegészülve. A századik pontunkat Wentzel Nóri szerezte, amihez Kovács Kitti még egy büntetőt hozzátett, ezzel kialakítva a 101-46-os végeredményt.

PEAC-PÉCS – ELTE-BEAC Újbuda 101-46 (34-18, 17-9, 34-9, 16-10)
Pécs, 300 néző. V,: Söjtöry, Major, Horváth

PEAC-PÉCS: Vanloo 21/15, Wentzel 8, Simon 2, Tetemondova 21/9, Imovbioh 17. Csere: Gémes-Sarok 10/6, Brewer 21/9, Ruják -, Tenyér -, Pucz -, Kovács Kitti 1, Varga -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta

BEAC: Papp 8, Szabó 5/3, Dúl 4, Laklóth 11/3, György 6. Csere: Beckley 4, Mandic 3/3, Nagy -, Tóth -, Angyal -, Kovács 3, Suppán 2. Edző: Balogh Judit, Vajda Anna


Kovács Kitti állt kameránk elé a lefújás után


« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva