PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

1-0 ODA

1-0 oda
A Zalaegerszeg szerzett vezetést a negyeddöntő első felvonásán, mert gyakorlatilag végig vezetve 77-72-re nyert Pécsett. Vasárnap az egyenlítésért utazunk Zalaegerszegre.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
ZTE NKK
ZTE NKK

A tét nagyságának megfelelően nem bízott semmit a véletlenre a ZTE NKK, elég korán megérkeztek a Lauber Dezső Sportcsarnokba, jobban is kezdtek, Koizar triplája a gyűrűben landolt, így a zalaiak jegyezték az első pontokat. 4-4-nél értük utol a kék mezes vendégeket, de továbbra is rendre ők jártak előrébb, négy perc elteltével 12-6-ra vezetett Gáspár Dávid együttese. Rosszul dobtunk, labdákat adtunk el és a védekezésünk is nagyon puha volt. Rémálomszerű első negyedet produkáltak a lányaink, vártuk, hogy mikor változik meg mindez egy varázsütésre (7. perc 7-19). Egy pillanatra úgy tűnt mindez bekövetkezik, Alyssia Brewer közeli találata és Simon Zsófi triplája után időt is kértek a vendégek (12-19). Mivel a lepattanók terén sem tudtunk fölénybe kerülni, így a nagyobb fordulat elmaradt, az első tíz perc végén kilenc ponttal vezettek a zalaiak (14-23).

Koizar harmadik tripláját értékesítette, a folytatásban a tíz pont fölötti különbség állandósult, miközben itt is, ott is jócskán akadtak hibák (14. perc 18-28). Nagyon nem voltunk eredményesek a 6,75-ön túlról, 15 percnyi játékidő alatt 9 kísérletünkből mindössze egy akadt be és jóval több volt az eladott labda nálunk, mind odaát. Pusztai hárompontosával tovább nőtt a különbség, amire Simon Zsófi egy betörésből elért kosárral válaszolt. A szerencse is a vendégekkel volt, Horti is eleresztett egy triplát, a labda hosszas gondolkodás után befelé szédült a gyűrű széléről (18. perc 22-36). Nem sokkal később durva, sportszerűtlen szabálytalanságot követett el a korábbi magyar válogatott center, Sarah Imovbioh volt a szenvedője, aki az eset után mindkét büntetőjét értékesítette. Simon Zsófit is felpaprikázta a társát ért „atrocitás”, kétszer is elszántan áttörve a zalai védelmet szerzett közelről kosarat, így 32-40-nél jött el a nagyszünet.

Simi villantott a harmadik játékrész elején is, szemet gyönyörködtetően blokkolta Koizart, majd nem sokkal később megszerezte 15. pontját is a magyar válogatott játékos. Felpörögtek a pályán az események, de ami a legjobb: fokozatosan tüntettük el a különbséget! Gémes-Sarok Niki labdája is úgy döntött, hogy beesik a gyűrűbe, majd amikor Alyssia Brewer közelről betalált, így mindössze két pont volt a hátrányunk (45-47). Nem sokkal később a 6,75-ön túlról is betalált amerikai centerünk, amivel egy egységre csökkent a különbség, de még mindig nem sikerült a vezetést átvenni (48-49). Ndiba Boonstra vette hátára a kékeket, triplából és közelről sem tudtunk ellene hatékonyan védekezni a mérkőzés ezen szakaszában (28. perc 50-56). A fáradtság jelei is látszottak a csapaton, több dobás is kimaradt az utolsó percekben, így a zalaiak jutottak hét pont előnyhöz a záró felvonásra (52-59).

Nigériai centerünk, Sarah Imovbioh büntetőzött hibátlanul, majd a zalaiak támadásánál Simon Zsófi szerzett labdát. Ismét csak Sarah Imovbioh volt eredményes, aki miután szerencsével hozzákerült labda nem hibázott. Nem adták fel a kék mezesek, nem adták könnyen magukat. A vezetést nem tudtuk átvenni, 60-61 állt a táblán Sarah Imovbioh 19. pontja után. Parker kosaraival megint ellépett a ZTE, öt perccel a vége előtt 62-67 volt az állás. A védekezésünkön kellett, hogy keményítsünk, öt perc alatt egy faultot sem ütöttünk be. Időkérésünk után a Parker és Ndiba is eredményes volt, így ismét a tíz pontot közelítette a különbség (62-71), ami már nagyon soknak tűnt... Julie Vanloo bedobta első tripláját, majd két perccel a vége előtt Sarah Imovbioh palánk alóli találatával négy pont volt közte (69-73). Most odaát, Gáspár Dávid látta elérkezettnek, hogy időt kérjen, ami használt is csapatának, a mi lendületünk pedig végleg megtört. A mérkőzést 77-72-re nyerte a zalaegerszegi gárda, de a két győzelemig tartó párharcban még semmi sincs veszve. Folytatás vasárnap 17 órakor Zalaegerszegen.

PEAC-PÉCS – ZTE NKK 72-77 (14-23, 18-17, 20-19, 20-18)
Pécs, 300 néző. V.: Cziffra, Tőzsér, Nyilas

PEAC-PÉCS: Vanloo 9/3, Simon 17/3, Gémes-Sarok 5/3, Tetemondová 7/3, Imovbioh 23. Csere: Ruják -, Brewer 11/3, Wentzel -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
ZTE NKK: Koizar 9/9, Pusztai 8/3, Maltsi 9/3, Ndbia 14/6, Parker 15. Csere: Gáspár-Szalay 5, Horti 17/3. Edző: Gáspár Dávid, Horváth Zsófia
« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva