PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

TOVÁBBJUTOTT A PEAC-PÉCS

Továbbjutott a PEAC-PÉCS
Megcsináltuk amit talán kevesen gondoltak, az otthoni tíz pontos vereség után 14 ponttal diadalmaskodott a PEAC-PÉCS Pöstyénben, így bejutott az Európa Kupa főtáblájára.
A már-már megszokottak szerint álomszerűen kezdett a PEAC-PÉCS, és 1,40-el a feldobás után hiába kért időt Martin Pospisil, a pöstyéni edző, nem tudta még megállítani a nagyszerűen nyitó, Raksányi és Mandic triplája és Zele négy pontja után 10-0-ra vezető PEAC-PÉCS-et. Várható volt, hogy nem lehet kapott kosár nélkül lehozni jelentősebb periódust, Oroszova kosaraival fel is jött a házigazda és a negyedik percben 12-12-nél egyenlítettek is. Siksniuté használta ki gyorsaságát Oliverrel szemben, három villanásával 20-15-re vezetett a PEAC. Az első tíz percben nyolc személyit fújtak a mieink ellen, Palenikova büntetőből egyenlített (20-20).

Másfél perc telt el a második negyedből, amikor először a meccsen vezetett a házigazda (23-22). Raksányi válaszolt, majd Oliver kosara után (25-24) hosszú gólcsend következett. Szerencsére a pécsiek törték ezt meg előbb, Raksányi büntetőivel, Mandic triplájával és Licskai kosaraival 32-25-re vezettünk. Kár volt Handy hárompontosáért, amelyre Kuster büntetőkkel felelt, és így rendkívül értékes első félidő végén hat ponttal jártunk előrébb a házigazdáknál (28-34).

Káprázatosan kezdtük a második félidőt is, Mandic öt, Kuster két pontjára nem érkezett válasz a szlovákok részéről, így nem is csoda, hogy a 23. percben kétségbeesetten kért időt a „Sirályok” edzője (28-41). Sőt, Fűrész hárompontosával már 16-tal jártunk előrébb (30-46), ebben az időszakban a vendégek szinte csak büntetőből érték el pontjaikat, tolták rendesen a hazaiak szekerét a játékvezetők. A negyed derekán Paleniková egy labdaszerzés után elért duplája után Boris Maljkovic kért időt 35-46-os állásnál. A különbség nem változott a harmadik tíz perc végére sem, 44-55-ös eredménnyel, továbbjutásra állva várhattuk az utolsó felvonást.

Nagyszerű labdával találták meg a társak Olivert, aki nem is hibázott, majd Brown dobott egy duplát, amivel hét pontra csökkentették csapatuk hátrányát. Nem maradtak azonban ezek válasz nélkül, nálunk Juhász és Kuster tette helyére a labdát (48-59). A 34. percben Brown büntetőivel 52-41-re alakult az állás, vagyis e pillanatban a Pöstyén állt továbbjutásra. Kuster kapta össze magát a legjobbkor, dobott egy gyönyörű hármast, majd szerzett egy labdát, ami után Fűrész talált be a 6,75-ön túlról, így lett 52-67. Időt is kért az ellenfél, ami után Paleniková ért el három pontot 2+1-es kombinációból (55-67). Fűrész bevágta harmadik hármasát, majd Kuster villant és így 17 ponttal vezettünk (55-72). Mindent egy lapra téve rohamozott a házigazda, és amikor Oroszová három büntetőjével 72-60-ra zárkóztak, izzott a csarnok. Raksányi és Kuster révén verte vissza a támadásokat csapatunk, és amikor Kuster bedobta mind a két büntetőjét a végén a PEAC-PÉCS továbbjutását ünnepelhettük.

PIESTANSKE CAJKY – PEAC-PÉCS 64-78 (20-20, 8-14, 16-21, 20-23)
Pöstyén, 600 néző. V.: Calik (POL), Sljivic (AUT), Ivanovic (SRB)

PIESTANSKE CAJKY: Brown 4, Oroszová 8/3, Paleniková 13, Handy 9/3, Oliver 16. Csere: Dudasova 2, Mikulasikova -, Slamova 12/9.
PEAC-PÉCS: Mandic 12/9, Raksányi 13/3, Kuster 13/3, Zele 10, Licskai 3. Csere: Szücs R. -, Juhász 8, Fűrész 11/9, Siksniuté 8.

Boris Maljkovic: Csapatként nagyszerű karaktert mutattunk a mai meccsen. Taktikailag remekül felkészültünk erre az estére, és a lányok ezúttal végig koncentráltan és pontosan végrehajtották amit kellett. Gratulálok nekik az Európa Kupa csoportkörébe jutáshoz!


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva