PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

TÍZ PONTOS VERESÉG

Tíz pontos vereség
Nem sikerült előnyhöz jutnia a PEAC-PÉCS-nek a szlovák Piestanské Cajky elleni Európa Kupa selejtező első összecsapásán, a vendégek 74-64-re nyerték a mérkőzést, így tíz pontos előnnyel várhatják a visszavágót.
Rosszul indult a mérkőzés számunkra, három perc sem telt el és a szlovákok kezdő ötöséből már négy játékos is betalált a gyűrűbe, közte két hárompontos esett, amivel szemben csak Kuster dupláját jegyezhettük fel (2-8). Boris Maljkovic időkérése után némileg sikerült rendezni a sorokat, bátrabb támadójátékunknak köszönhetően két pontra megközelítettük a „Sirályokat” (5. perc 10-12). Sőt, sikerült egyenlíteni is, Siksniuté helyére beálló Licskai Zsófi tett vissza egy lepattanót, amivel 12-12 állt a táblán, időt is kért a vendégek edzője. A lendületünk megmaradt, Mandic 2+1-es kombinációjával és Zele duplájával öt pontra hízott az előnyünk (17-12). Az első játékrész végéig ezután már csak Oroszova kétpontosa és Raksányi triplája gyarapította a pontok számát (20-14).

Raksányi maradt a pályán a kezdő ötösből a második negyed elejére, két gyors kosárral fel is zárkóztak a vendégek (20-18). Kuster és Mandic visszaállt, ennek ellenére a vendégeknek összejött az egyenlítés Paleniková révén (20-20). Több mint három perc ment el a negyedből, mire az első pécsi pontok összejöttek, Kuster büntetői ismét hazai előnyt hoztak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a pöstyéniek rendre kiegyenlítettek, szerencsére a ragyogóan játszó Zele két egymás utáni duplájával némi lélegzethez jutott a PEAC-PÉCS (31-27). Ekkor három perc volt vissza a nagyszünetig, a kék mezes vendéggárda időt kért. Fel is zárkóztak egy pontra, de Zele Dorina pontjainak hála 35-30-al vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

Alig két perc telt el a harmadik játékrészből, amikor Boris Maljkovicnak be kellett avatkoznia játékmegszakítással, mert négy vendégkosár esett, amivel három pontos előnyhöz jutott a sokkal agresszívabban kosárlabdázó Pöstyén (35-38). Egy pillanatra tudta csak visszavenni a vezetést a PEAC-PÉCS, Paleniková szép megoldásokat mutatott be, így a negyed derekán 41-44 állt a táblán. Nyolc másodperccel a negyed vége előtt követett el sportszerűtlen szabálytalanságot Mikulásiková Mandic ellen, a szerb irányító két büntetője állította be a 30 perc játék utáni eredményt (49-51).

Beragadtak a vendégek, nálunk Licskai kétszer betalált, és Zele büntetőivel 55-51-re vezetett a házigazda, de a tarthatatlannak bizonyuló szlovák-amerikai center, Oliver pontjai az egyenlítést jelentették (55-55), Zele Dorina szerzett egy duplát, amivel már 18 pontnál járt, ezzel messze a PEAC-PÉCS legjobbja volt. A másik oldalon Oliver hol duplából, hol büntetőből gyarapította pontjai számát (35. perc 58-59). Továbbra is Kuster és Zele felelt a pécsi pontokért, két és fél perccel a lefújás előtt 64-61-re vezettünk. A vendégek időkérése után kihagytunk két büntetőt, Oliver pedig két emberrel a nyakán gyötört be egy duplát, majd a másik oldalon szerzett egy labdát, amit Brown váltott pontokra (64-65). Oroszova és Palenkova dobott egy-egy kosarat egy percen belül, a pécsi helyzetek sajnos kimaradtak (64-69). Mivel minden pontnak jelentősége lehet, 25 mp-vel a lefújás előtt a vendégek is kihasználták harmadik időkérési lehetőségüket, szépen kijátszották a támadóidejüket, a végén pedig Brown dobott egy palánkos triplát, így tíz pontos győzelemmel zártak a „Sirályok”.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Pöstyénben.

PEAC-PÉCS – PIESTANSKÉ CAJKY 64-74 (20-14, 15-16, 14-21, 15-23)
Pécs, 400 néző. V.: Krejic, Tomic, Mrdak

PEAC-PÉCS: Mandic 9, Raksányi 7/3, Kuster 16, Zele 20, Siksniuté 4. Csere: Licskai 6, Fűrész -, Juhász 2, Szücs R. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
Piestanské Cajky: Brown 12/6, Paleniková 16, Handy 5/3, Oroszova 10/6, Oliver 25. Csere: Mikulasiková -, Slamová 4, Dudásová 2. Edző: Martin Popisil, Richard Kucsa

Zele Dorina: Amikor a meccs során sikerült kiharcolni néhány pontos előnyt, hamar leadtuk és a végén nem tudtunk mit kezdeni a szlovákok agresszív játékával. De nem szabad lógatni az orrunkat, a visszavágón még semmi sincs veszve, ha jól játszunk és elfelejtjük ezt a meccset, kijavítjuk hibáinkat, nem lefutott a párharc.

Boris Maljkovic: Az első és a harmadik negyedet nagyon álmosan kezdtük, de mindkét alkalommal sikerült felzárkóznunk és átvennünk a vezetést. Viszont utána a kulcspillanatokban sajnos nem voltunk elég koncentráltak. A lepattanókban és az eladott-szerzett labdákban hasonlót nyújtott a két csapat, ellenfelünk a távoli dobásokban múlt felül bennünket leginkább. Gratulálok az ellenfélnek, megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat, hiszen ez a párharc nem negyven, hanem nyolcvan perces.

Monique Oliver: A második félidőben a védekezés váltásunk hozta meg a sikert, ekkor keményebben, agresszívebben játszottunk, ezzel tudtuk felőrölni ellenfelünket.

Martin Pospisil: A második félidőt sokkal agresszívebben és keményebben kezdtük és itt tudtuk magunk javára fordítani a mérkőzést. Elsősorban a pick ’n roll játékunk javult fel a meccs végére. A visszavágót nem lehet lefutottnak tekinteni a mi oldalunkról sem, ugyanúgy kell rá készülnünk, mint azt tettük a mai összecsapásra.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva