PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

POKOLBÓL A MENNYBE MENTÜNK A VÉGÉN

Pokolból a mennybe mentünk a végén
Hatalmas hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel tarkított játékkal, de nagy harcossággal, hatalmasat küzdve a sírból hoztuk vissza ezt a mérkőzést, amelyet 69-67 arányban megnyertünk a Rutronik Stars Keltern ellen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Rutronik Stars Keltern
Rutronik Stars Keltern

Tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ennek megfelelően jól indította a német Keltern együttese a mérkőzést. Barnert révén magukhoz ragadták a vezetést, három perc után pedig már 4-10 állt a táblán. Vezetőedzőnk időt is kért, mivel védekezésben rendre lemaradtunk, Pokk és Markovic is dobhatott lazán egy-egy triplát. Mintha bedeszkázták volna a palánkokat, jöttek le a dobások a gyűrűkről mindkét oldalon, az időkérést követő öt percben mindössze egy-egy dupla esett (8. perc 6-12). Sem a védő sem a támadójátékunk nem akart összeállni az első periódusban, amit a németek nyolc ponttal meg is nyertek (11-19), ráadásul faultproblémáink is akadtak, Mandic és Vucurovic is két-két hibánál járt.

Kisebb fordulat állt be a játékunkba a kis szünet után, magasabb fokozatba kapcsoltunk a második negyedben, és egy 8-0-s sorozatunk után két pontra felzárkóztunk (21-23). Szücs Réka szerzett szemfüles kosarat pécsi oldalról, ami szép megoldás volt. A németek centere, Fikiel törte meg a zöldek kosárcsendjét kétszer is, majd azon bosszankodhattunk, hogy hiába dolgoztunk keményen a felzárkózásért, újra sokkal vezetett az ellenfél. Történt, hogy Robersonra sportszerűtlent fújtak a játékvezetők, Orrange értékesítette a büntetőket, majd Markovic is betalált (15. perc 21-31). Nagyon mély gödörbe kerültünk, a védekezésünk nem működött, Pokk úgy dobhatta a triplákat, ahogy akarta (és ahogy a németországi mérkőzésen is tette), ebben a periódusban hármat is bevágott. A nagyszünetre igen távol került tőlünk a német együttes, 30-44 állt az eredményjelző táblán.

Nem találtuk magunkat a harmadik játékrész elején sem, buta megoldások után 32-48-nál időt kértünk, ekkor voltunk a gödör legalján. Láthatóan hatottak az edzői jótanácsok, keményebbé, határozottabbá vált a védekezésünk, amelynek kifejezetten jót tett a szakmai változtatás. És ettől támadásban is egyre jobban teljesítettünk, egy 9-0-s rohamot vágtunk ki (25. perc 41-48). Harcosan, nagy szívvel játszottunk ebben az időszakban, mínusz 16 pontról kapaszkodtunk vissza egészen két pontra (48-50). A negyed végére négy pontos hátrányba kerültünk (50-54), abban bízhattunk, hogy az történik majd, mint egy héttel ezelőtt Miskolcon, ahol szinte végig a Keltern vezetett, de az utolsó pillanatokban meg tudták nyerni a piros-fehérek a meccset.

Egyenlítettünk! Az egyre inkább feljavuló Vucurovic, majd Roberson is betalált, amivel 54-54-re módosult az állás. A vezetésre egy darabig még várni kellett, de ez is eljött, a 34. percben a fantasztikusan, szinte pihenő nélkül játszó Imovbioh (aki dupla duplával zárt, 15 pont és 16 lepattanó került a neve mellé) révén először vezettünk a mérkőzésen (61-59). Raksányira fújták rá negyedik személyi hibáját és ahelyett, hogy tovább építettük volna előnyünket, Orrange büntetőivel ismét egál volt a mérkőzés. Raksányi szép tempója után Licskai helyezett a gyűrűbe egy triplát, ezzel öt ponttal vezettünk (66-61). A meccsen 21 távoli kísérletünkből ez volt a második jó dobás… Kevesebb, mint másfél perc volt a lefújásig, tartottuk a kiharcolt előnyünket, de megint sikerült rontani, és ezzel izgalmassá tettük a végét. Markovic két büntetőjével 68-67-re zárkózott a Keltern, ami után 50 másodperccel a lefújás előtt kikérte harmadik idejét Gabriel Carrasco. Raksányitól vették el a labdát a németek, viszont Mandic ellen támadóhibát vétettek a zöld mezesek, így nálunk volt ismét a támadás lehetősége. Sanja Mandic értékesített két büntetőjéből egyet, amivel két ponttal vezettünk (69-67). A második kihagyott dobás lepattanója a Kelternhez került, egyenlítési lehetőségük nyílt ezzel. 2,4 másodperccel a vége előtt egy feldobás szituáció nyomán maradhatott a labda Barnertéknél, a német mester kikérte idejét, ami után Orrange dobhatta rá a labdát középtávolról, de az szerencsére lejött a gyűrűről, így maradt az eredmény és megszületett az első Európa Kupa győzelmünk, amiért keményen megküzdöttünk.

PEAC-PÉCS – RUTRONIK START KELTERN 69-67 (11-19, 19-25, 20-10, 19-13)
Pécs, 300. néző. V.: Faur (ROM), Sentürk (TUR), Vavrova (CZE)

PEAC-PÉCS: Mandic 5, Roberson 13/3, Raksányi 12, Vucurovic 10, Imovbioh 15. Csere: Licskai 12/3, Szücs R. 2, Tenyér -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev
KELTERN: Barnert 6, Pokk 14/12, Orrange 15, Markovic 9/3, Fikiel 12. Csere: Nunn 4, Miloglav 5/3, Vuckovic -, Likhtarovich 2, Ciappina -. Edző: Christian Hergenröther, Dirk Steidl

Gabriel Carrasco: Nagyon örülök, elsősorban a játékosok miatt. Erőltetett menetben voltunk az elmúlt hét hétben, mérkőzés mérkőzést követett, és közben rengeteget utaztunk. És végeredményben ezen a szinten akkor kapsz elismerést, ha nyersz. És mi nem nyertünk sokat. De haladunk tovább, lépésről lépésre, immáron egy értékes győzelemmel a zsebünkben.

Christian Hergenröther: Jó első félidőnk volt, rengeteg tiszta dobással, melyek közül sokat értékesítettünk is, ennek köszönhetően építettük fel 14 pontos előnyünket. De a nagyszünet után nem találtuk a ritmusunkat, és hiába a több kínálkozó lehetőség, még a legnagyobb helyzeteinket is képesek voltunk kihagyni. Ha jól emlékszem, egyetlen hárompontosunk sem esett be a második félidőben, és ez döntőnek bizonyult.


« vissza


Kiemelt támogatók:

ARRA FIGYELTEM, HOGY NE ADJAM EL A LABDÁT

Gyorsinterjú Tenyér Zsófiával a ZTE meccs után

© Minden jog fenntartva