PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

PÉCSI PARÁDÉ A GYŐR ELLEN

Pécsi parádé a Győr ellen
Parádés játékkal, nem várt, nagy különbségű diadalt aratott a PEAC-PÉCS az EuroLigában szereplő, eddig mumusnak számító Győr ellen. Remek volt a támadás, és a védekezés is a mieinknél - ez vezetett a 90-60-as sikerhez.
Ünnepélyes pillanatokkal indult a mérkőzés, Kavalecz Anita irodavezetőt búcsúztattuk el virágcsokorral klubunktól, miután Anita elvégezte búcsúajándékként a kezdő feldobást.

A találkozó - amelyről ezúttal betegség miatt hiányzott Imreh Ajtony másodedző, – jobban indult a vendég győri csapat számára, Boris Maljkovic a negyedik percben időkérésre kényszerült 3-8-as állásnál. Használt is a rövidke szünet, a remekül kezdő és bátor játékkal előrukkoló Licskai Zsófi találataival hamar egyenlő lett az állás (8-8). Továbbra is tartottuk magunkat, Juhász Dorka helyére beálló Szücs Lilla mutatott be szép dolgokat, szép tempókosarat dobott, majd remek védekezése után labdát is szerzett. A hetedik percben Völgyi Péter kérette magához csapatát Licskai Zsófi duplája után, 16-12-es hazai vezetésnél. Remekül támadott és remekül védekezett csapatunk, az első negyed végén 21-14 állt a táblán.

A továbbra is eredményesen kosárlabdázó Licskai Zsófi 2+1-es kombinációjával már tízedik pontját szerezte, tíz pontra növelte a pécsi előnyt (24-14). Kicsit közelebb jött a zöld mezes vendéggárda, a negyed derekán Simon két villanásával 29-25 állt a táblán, Boris Maljkovic időt kért és látta el jó tanácsokkal lányait. Ha az volt a tanács, hogy Raksányi Kriszta dobjon be két hárompontost, az bejött, merthogy ezzel csapatkapitányunk visszaállította a tíz pontos különbséget (35-25). Záporoztak a pontok mindkét oldalon, majd amikor Mandic álompasszából Siksniute szerzett két pontot a palánk alól, tombolt a lelátó pécsi érzelmű oldala (17. perc 43-31). Majd amikor Simon Zsófia követett el sportszerűtlen szabálytalanságot Kusterrel szemben, két büntetőjével tovább növekedett a két csapat közötti különbség (45-31). A hátralévő időre kiegyenlítettebb lett a játék, kár volt Kiesel utolsó kosaráért labdavesztésünk után, de így is tizenhárom pontos pécsi előnnyel térhettek a nagyszünetben az öltőzőkbe a csapatok (51-38).

Egy kivédekezett győri támadás után Raksányi talált be a 6,75-ön túlról (54-38), majd a rá következező pécsi kosarak is csapatkapitányunk nevéhez fűződtek (24. perc 58-40). Zsinórban öt pontot szereztek a zöld-fehérek (58-45), így a legjobbkor jött Zele Dorina első kosara, egy tripla formájában (61-45). Védekezésben és támadásban is parádézott a PEAC-PÉCS, a 28. percre tizenhét ponttal, 67-50-re vezettünk az EuroLigás győri gárda ellen, a negyed végét jelző dudaszó pillanatában pedig 69-53 állt a táblán.

Amikor Jessica Kuster helyére tett két büntetőt, húsz pontosra növelte csapatunk előnyét (73-53). Okosan kosárlabdáztak lányaink, lassan kezdhettük elhinni, hogy megnyerjük ezt a mai mérkőzést. Nem adták fel a vendégek, egész pályás letámadással is próbálkoztak, de Fűrész 2+1-e után már közel negyedszáznyira nőtt a különbség (80-56). Amennyire lehetett, próbáltuk lassítani a játékot, az utolsó öt percben Kuster a kispadon ülve jegelte még a bemelegítéskor megsérült térdét. Zele Dorina nagyszerű dobásblokkolása ragadta ovációra a közönséget, majd kicsivel később az ő büntetőjével lett közte harminc, ami 90-60-as végeredményt jelentett ezen az estén.

Együttesünk hat forduló után veretlen, és a ma este mutatott kiváló játékra büszke lehet mindenki, aki hozzátette a magáét pécsi oldalon.

PEAC-PÉCS – CMB CARGO UNI GYŐR 90-60 (21-14, 30-24, 18-15, 21-7)
Pécs, 600 néző. V.: Győrffy, Farkas, Vida

PEAC-PÉCS: Mandic 11/3, Raksányi 20/12, Juhász 2, Kuster 15, Licskai 14. Csere: Zele 10/3, Szücs L. 2, Fűrész 3, Siksniuté 12, Szücs R. -, Raus -, Sellei -.
GYŐR: Kiesel 12/3, Laklóth 6, Török 3/3, Hruscaková 10, Goree 6. Csere: Varga 3/3, Simon 17/6, Likhtarovich -, Kovács -, Szabó 3, Simon A. -, Nagy -.

Raksányi Kriszta: Először is szeretnék gratulálni a Győrnek és a saját csapatomnak is, két jó csapat találkozott ma este, nekünk remekül kijött a lépés, mindent, amit elterveztünk az öltözőben, azt megcsináltuk ma a pályán. Végig kontrolláltuk a ritmust, nagyon jól védekeztünk és mindenki hozzátette a magáét, a fiatalok, a külföldiek és a rutinos játékosaink is. Szerdára a regenerálódás lesz a legfontosabb, de ha visszanézzük a meccset biztos, hogy erre a játékra kell építeni és ezen az úton továbbmenni.

Boris Maljkovic: Ma este nagyon jól játszottuk, kontrolláltuk az egész meccset és a moszkvai utazás után azt gondolom néha nem is rossz, ha becsúszik egy-egy vereség, mert utána a csapat jelentősen feljavul. Jobban koncentrált, jobban is játszott és minden jól funkcionált. Nincs megállás, szerdán egy nagyon jó csapat érkezik Pécsre, de a mai meccs után jó mérkőzést várok az Európa Kupában az AGÜ Spor ellen.

Varga Zsófia: A nagy különbség oka a lepattanó harc volt, nem tudtuk kizárni ellenfelünket és rosszul szedtük a lepattanókat és ebből sok pontot kaptunk a Pécstől. A második félidőben megpróbáltuk felpörgetni a játékot egész pályás letámadással, de nem sikerült ma semmi.

Völgyi Péter: Tompák voltunk, fáradtak voltunk fejben és bár jól kezdtünk, a PEAC pillanatok alatt vissza tudott jönni a meccsbe. A lepattanózás mellett az agresszivitás döntött, ellenfelünk javára. Már az csoda volt, hogy a szünetben csak 13 pont volt közte, bár a PEAC szerencsés hármasokat is dobott. Nekünk nincs megállás ebben a darálóban, nagyon erős ellenfelekkel játszunk, és a taktikai felkészülés is egy-két nap alatt nagyon nehéz alakuló csapatomnak.


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva