PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NYÖGVENYELŐS GYŐZELEM

Nyögvenyelős győzelem
Nehezen, de győzött a PEAC-PÉCS a Vasas Akadémia otthonában 59-52-re így az ötödik helyért folytathatja a bajnoki rájátszást. Csapatunk legeredményesebb játékosa a 13/3 pontig jutó Raksányi Krisztina volt.
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs

Egy-egy triplával indult a Vasas pasaréti otthonában a mérkőzés, a hazaiaknál Colic, nálunk Mandic volt eredményes távolról. Ezt részünkről egy 6-0-s sorozat követte, de 3-9 után is fordítani tudtak a piros-kékek, a 6,75-ön túlról kétszer is eredményesek voltak Dúl és Dusanic révén (6. perc 13-9). Kuster és az ezúttal cserekén pályára lépő Juhász Dorka kosaraival egalizáltunk. Jól szállt be Szücs Lilla is az első játékrészben, az időközben négy ponttal ellépő hazaiakkal szemben a másik pécsi fiatal kosaraival egyenlítettünk (17-17). Juhász Dorka 2+1-ével állította be az első játékrész végeredményét (17-20).

Hamar időkérésre kényszerült a vendégek mestere, Igor Skocovski, mert egyre jobban belelendültek lányaink a játékba. Szerzett labdákból épített támadásokkal 28-19-re vezettünk, de a hazaiak nem adták fel. Kétszer is eredményesek voltak triplából, négy pontra apasztva hátrányukat (27-31). Szücs Réka ellen követtek el a fehér mezes hazaiak sportszerűtlen hibát, kár hogy ebből az „akcióból” csak egy pontot jegyezhettünk fel. Néhány perccel később Szücs Rékára fújtak sportszerűtlent a játékvezetők – úgy tűnt, a hazaiak edzőjének bemondására – ami egyébként nem először fordult elő, a mérkőzés elején három másodpercet fújatott centerünkre a hazai kispad beszólással.


Jól indítottuk a nagyszünet utáni periódust, Siksniute és Raksányi kosaraival 42-31-re vezettünk. Rengeteg hiba csúszott be a játékunkba, így közelebb tudtak zárkózni a hazaiak, Boris Maljkovic időt is kért, amikor 38-44-et mutatott az eredményjelző. Meglehetősen kevés kosár esett ebben a játékrészben, nálunk is óriási, ordító helyzetek sokasága maradt ki. Nyolc pontos előnnyel álltunk harminc perc játék után, ezt a negyedet mindössze egy ponttal, 10-9-re nyertük meg.

Alaposan bealudtunk a záró játékrész elején, elveszettek voltunk a pályán, a hazaiak pedig 46-48-ra zárkóztak, Colic csapata hetedik hárompontosát vágta be. Siksniute talált be egy szép középtávoli dobással, majd a negyed derekán videóbírózás miatt állt a játék néhány pillanatig, de a visszajátszás is a hazaiak lejárt támadóidejét támasztotta alá 46-50-nél. Akadozott a játék továbbra is, az utolsó három percre hat pontos pécsi előnnyel fordultak a csapatok. Megszerzett támadólepattanóból indulhattunk, ám sikerült túlbonyolítani a helyzetet. Izgalmasra sikeredett a vége, amikor 50-54-nél a hazaiak támadhattak, alig több mint egy perc volt a hátralévő idő. A Vasas dobása kimaradt, Raksányi viszont 37 másodperccel a vége előtt bevágott hármasával eldöntötte a találkozót. Nem volt könnyű mérkőzés, a hazaiak lelkesen játszottak, dekoncentráltságunk mellett megnehezítették alaposan a dolgunkat. A folytatásban a DVTK – ZTE NKK párharc győztesével fogunk játszani az 5. helyért.


VASAS AKADÉMIA – PEAC-PÉCS 52-59 (17-20, 14-18, 9-10, 12-11)

Pasarét, 30 néző. V.: Minár, Vida, Varga-Záray

VASAS: Colic 9/6, Dúl 12/6, Bajnóczi 3/3, Dusanic 11/3, Dobos 4. Csere: Farkas 4, Mérész 4, Bernáth 5/3, Solymosi -. Edző: Igor Skocovski, Krivacevic Dragoljub
PEAC-PÉCS: Mandic 5/3, Raksányi 13/3, Kuster 9, Zele 6, Siksniute 10. Csere: Szücs L. 8, Juhász 7, Szücs R. 1, Licskai -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva