PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NEM A MI ESTÉNK VOLT...

Nem a mi esténk volt...
Nem volt egy súlycsoportban szerda este a PEAC-PÉCS a Carolo Baskettel, így nagy különbséggel alulmaradt a francia sztárgárda ellen, ami alighanem azt jelenti, hogy idén nem jut tovább a csoportból együttesünk.
Flammes Carolo Basket
Flammes Carolo Basket
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

A franciák ukrán magasembere, Berezhynska kezdte el a pontgyártást az Európa Kupa utolsó csoportmérkőzésén. Az ellentámadásnál Raksányi passzából Vucurovic hintett egy szép hármast, amivel először és utoljára vezettünk ezen az estén (2-3). A hazaiak támadójátéka hatékonyabbá vált, 10-5-re elléptek, majd Mandic ellen vétett Minte sportszerűtlen hibát, irányítónk két büntetőjéből egyet értékesített. Gabriel Carrasco 12-6-nál időt kért, ami után Raksányi talált be a 6,75-ös vonalon túlról. Itt azonban megállt a tudomány, zsinórban adtuk el a labdákat, a lepattanóknál is sokkal harcosabbak voltak a hazaiak, Sarah Imovbioh nem tudott érvényesülni, így a fehér mezes hazaiak 16-9-re megugrottak. Jól jött Roberson triplája, ez már a harmadik sikeres pécsi hármas volt az első negyedben, csak kár volt az utolsó pillanatokban bekapott kosárért a játékrész végén (18-12).

Rosszul folytatódott a második negyed, míg a hazaiak háromszor is betaláltak két és fél perc alatt, mi vagy eladtuk a labdát, vagy mellé ment a dobási kísérletünk, így Filip közeli találata után ismét magához hívta játékosait vezetőedzőnk (13. perc 24-12). Sokat nem változott a játék képe, többnyire egyéni megoldásokkal próbálkoztak Licskaiék, persze nagyrészt sikertelenül, hat perc alatt mindössze két Imovbioh-kosarat jegyezhettünk fel (16. perc 30-16). Továbbra is a legnagyobb problémáink a lepattanózásnál adódtak, az e téren az első félidőben 29-10-re jobb Dos Santosékkal nem tudtunk versenyezni ezen a téren (sem). Így aztán nem is csodálkozhattunk azon, hogy húsz pontra hízott a Carolo előnye (36-16). Kicsit szigorított a védekezésén csapatunk, a negyed utolsó három percében nem találtak be a hazaiak, míg mi Mandic és Vucurovic révén faragtunk a hátrányunkon (36-20).
Fotó: fiba.com
Fotó: fiba.com

Cheavaugeon már a tizedik rossz hazai triplakísérletet indította el a gyűrű felé, a megszerzett lepattanóból pedig Imovbioh szerzett indításgólt. Elkezdtek azonban beesni Bouderráék triplái, hármat is bedobtak ezután, míg a mi oldalunkon csak Raksányi büntetőit és Vucurovic kosarát jegyezhettük fel (27. perc 51-26). Időkérésünk után Roberson és Imovbioh is betalált, majd ismét a hazaiak pillanatai következtek, egyszerűen nem tudtak hibázni, nekünk pedig rendre lejöttek a dobásaink a gyűrűről (29. perc 58-31). A lehetőség adott volt a felzárkózásra, de sajnos egyesével dobtuk a büntetőinket, így a záró játékrésznek 58-34-es állással vághattak neki a csapatok.

Nem hagyott alább a Carolo Basket lendülete, Loydék két pont híján harminc pontos előnyt építettek a 33. percre, sőt, az ukrán Berezhynska közeli találatával már el is érte az említett különbséget (66-36). Sajnos kiütközött, hogy egész egyszerűen ennyivel jobb és ennyivel előrébb jár kosárlabda tudásban a francia sztárcsapat mint a jelenlegi PEAC-Pécs. Imovbioh 2+1-es kombinációjára Paget felelt egy duplával a negyed derekán, ami után Gabriel Carrasco időt kér 70-41-es állásnál. A játék minden percét élvezték a hazaiak, akik simán, 82-46-ra nyerték a találkozót és veretlenül az Európa Kupa F csoportját. A mieink pedig nagy valószínűség szerint ezzel a nagy különbségű vereséggel búcsúztak a további európai kupaküzdelmektől.

Carolo Basket – PEAC-PÉCS 82-46 (18-12, 18-8, 22-14, 24-12)
Charleville-Mézieres, 2000 néző. V.: Larsen (DEN), Malmiera (AND), Barbara (MLT)

Carolo Basket: Bouderra 8/6, Loyd 16, Minte 8, Dos Santos 6, Berezhynska 16. Csere: Filip 6, Chevaugeon 13/3, Paget 9/3, Meite. Vezetőedző: Romuald Yernaux
PEAC-PÉCS: Mandic 4, Roberson 9/9, Raksányi 7/3, Vucurovic 9/3, Imovbioh 15. Csere: Licskai 2, Szücs R -. Vezetőedző: Gabriel Carrasco

Gabriel Carrasco: - A múlt héten megnyertük magunknak az esélyt, hogy továbbjussunk, de ezt a lehetőséget ezen az estén sajnos elveszítettük. Fizikailag felülmúlt bennünket a francia csapat és ez döntőnek bizonyult már az első két negyed során.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NEHÉZ MÉRKŐZÉSEN, DE NYERTÜNK!

Gyorsinterjú Meszlényi Róberttel a ceglédi mérkőzés után

© Minden jog fenntartva