PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NEGYEDIK HELYRŐL KEZDJÜK A RÁJÁTSZÁST

Negyedik helyről kezdjük a rájátszást
Húsz percig nagyszerűen tartottuk magunkat Sopronban, ám a nagyszünet után kiütközött a két csapat közötti különbség, így tartalékos csapatunk nem tudta felborítani a papírformát, 69-54-re győzött az UNIQA Sopron.
UNIQA Sopron
UNIQA Sopron
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs

A mérkőzés előtti napon Sanja Mandic dereka megfájdult, így első számú irányítónkra nem számíthatott Boris Maljkovic. A megszokott kezdőötös helyett egy másik felállásban futottunk ki a feldobáshoz, Szücs Réka és Fűrész Dia kaptak helyet a külső posztokon. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia fiú gyermek és serdülő csapatának hangos buzdítása közepette indult a mérkőzés, amely nem is kezdődött rosszul számunkra a nehézségeink ellenére. Első pontjainkat litván centerünk jegyezte, 7-6-ra még a soproniak vezettek, azonban a negyed derekánál már nálunk volt az előny Kuster duplájával (9-11). 11-15 után büntetődobásokkal tudott fordítani az egyébként tompának tűnő hazai gárda, így az első tíz perc után 19-15 állt a táblán. Remekül tartottuk magunkat a második negyedben is, olyannyira, hogy amikor Szücs Réka, majd Juhász Dorka is bevágott egy-egy hármast, 29-25-re vezettünk. Sajnos jobban nem tudtunk elhúzni, Krnjicék zsinórban dobtak hét pontot, amivel fordítani tudtak 32-29-re. A nagyszünetre minimális soproni előnnyel vonulhattak le a csapatok a pályáról (36-35). Közben figyelhettük a riválisok teljesítményét is, a Vasas ekkor még vezetett a Győr ellen, ami meglepetésnek számított.


A harmadik játékrészben fokozatosan kezdett ellépni a Sopron, kezdett kiütközni a két csapat közötti különbség, a 25. percben 47-39-re vezettek a hazaiak, jórészt Turner és Fegyverneky kosaraival. Dobásaink rendre kimaradtak, eladott labdáinkból pedig kosarat dobtak Johnsonék, így tíz pont fölé nőtt a differencia. Dubei pontozódott ki a záró játékrész elején, majd egymás után két soproni hármasnak tapsolhatott a hazai közönség (64-46). Húsz pontos hátrányból szerencsére sikerült lefaragniuk Raksányiéknak a végére, így 69-54-es vereséggel zárult számunkra a bajnokság utolsó alapszakasz mérkőzése. Ezzel a tabella negyedik helyén végeztünk 14 győzelemmel és 6 vereséggel. Folytatás pénteken a Magyar Kupa nyolcas döntőjében a Vasas Akadémia ellen, a bajnokságban pedig a Cegléddel mérkőzünk a legjobb négybe jutásért.

UNIQA SOPRON – PEAC-PÉCS 69-54 (19-15, 17-20, 22-11, 11-8)
Sopron, 400 néző. V.: Földházi, Hegedűs, Gorka

Sopron: Fegyverneky 7/3, Turner 17/3, Dubei -, Crvendakic 4, George 15/3. Csere: Weninger -, Krnjic 11, Határ -, Johnson 15. Edző: Sterbenz László, Kellerné Seres Éva
PEAC-PÉCS: Szücs R. 4/3, Fűrész 2, Kuster 20, Juhász 7/3, Siksniute 12. Csere: Raksányi 7/3, Licskai 2, Szücs L. -, Zele -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

Kipontozódott: Dubei 31. perc
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva