PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NEGYEDIK HELYEN ZÁRTUNK

Negyedik helyen zártunk
Negyedik helyen zárt a PEAC-PÉCS, miután kiélezett csatában 71-66 arányban alulmaradt a Győrrel szemben. Lányaink összeszedték magukat a szombati balszerencsés elődöntő után, mindent kiadtak magukból egy nagyszerű közönség előtt.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
CMB-CARGO UNI GYŐR
CMB-CARGO UNI GYŐR

Triplaesővel indult a mérkőzés, az első percekben három is esett ebből a műfajból, Zele, Laklóth és Fűrész is betalált a 6,75-ön túlról (3. perc 6-5). Felváltva vezettek a csapatok a bronzmeccs elején, a Győr palánk alól szerezte pontjait, mi pedig Kuster és Raksányi révén büntetőkből voltunk eredményesek (6. perc 10-9). Kiesel hármasával három pont előnyhöz jutottak a zöld-fehérek, időt is kért Boris Maljkovic (11-14). Simon szállt be remekül, két triplát is hintett, mi pedig pontatlanul játszottunk, így 15-22-vel a vendégek álltak jobban tíz perc játék után.

Kuster és Goree váltott kosarat, majd ismét a győriek amerikai játékosa volt eredményes (12. perc 17-26). Kereste csapatát Boris Maljkovic, sokat cserélt, de lassan ment a felzárkózás (15. perc 23-29). Raksányi Kriszta büntetőivel négy pontra faragta a PEAC hátrányát (25-29). Kemény, ádáz harc folyt a pályán, minden labdáért megküzdöttünk. Nem akartak beakadni a tripláink, szerencsére a győriek dobásai is lejöttek a gyűrűről ebben az időszakban. Simon akasztotta meg sportszerűtlenül az induló Jess Kustert, légiósunk mindkét büntetőjét a helyére rakta, amivel 31-33-ra zárkóztunk. 22 másodperc volt még ekkor hátra, és félpályáról hozhattuk játékba a labdát, Raksányinak pedig sikerült az egyenlítés (33-33). A közönségen megint nem múlt semmi, ragyogóan szurkoltak Raksányiéknak, akik igyekeztek is minden erőtartalékukat mozgósítani.

Kiesel vágott be rögtön egy hármast a harmadik negyed elején, majd egy pillanatra sikerült ismét vezetni Fűrész triplájával (38-36). Továbbra is szoros volt az állás, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a 25. percben éppen nálunk volt az előny Juhász szép középtávolija után (42-41). Kár volt Siksniute két kimaradt büntetőjéért, de szerencsére a zöld mezesek is sokat hibáztak. Mandic triplája nagy ovációt és győri időkérést okozott (45-41). 47-44-es vezetésünknél Fűrész Diára fújtak sportszerűtlent, ez volt hátvédünk harmadik hibája. Kiesel hagyta ki az érte járó büntetőket, majd mi dobtunk kosarat Raksányi révén (49-44). Egy kosár ott, egy kosár itt, a játékrész utolsó percében jártunk, és még mindig öt pont volt az előnyünk (51-46). Időkérés után Zele Dorina szép horogdobásának örülhettünk, de Kiesel büntetőkkel továbbra is maradt az öt pont (53-48).

Hruscakova révén szorosan tapadt csapatunkra a Győr (53-50), sőt Kiesel ki is egyenlített hármassal a 31. percben. Magukra találtak a zöld mezesek, Liktarovich is betalált a 6,75-ön túlról, majd duplából is. Egy eladott labdánkat követően Varga ziccerezhetett egyet (55-60), így Boris Maljkovic meg is szakította egy időkéréssel a játékot. Raksányi emelt be egy hármast, majd Fűrész egyenlített betörésből (35. perc 60-60). Megint nagynak tetsző mélységből jöttünk vissza, az akkumulátorok már a végét járták nálunk, és három perccel a lefújás előtt Vargáék jártak előrébb két ponttal (62-64). Ezt Goree toldotta meg kettővel, palánk alóli találatával. Kiesel hárompontosa után – mint már oly sokszor – rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk. Másfél perc volt hátra, amikor 62-69 állt a táblán, hét pontnyira távolodott a Győr. Boris Maljkovic kikérte harmadik idejét, Kuster faragott a hátrányunkon két duplával, amikor Völgyi Péter hívatta magához övéit 41 másodperccel a vége előtt (66-69). Egyenlítési lehetőséghez jutottunk, miután kivédekeztük a győriek támadását, de Kuster túl hosszú labdát adott Raksányinak. Faultolni próbáltunk az utolsó pillanatokban, Kiesel még két büntetőt értékesített is, így Győrbe került a bronzérem, miután 66-71 arányban megnyerték az összecsapást.

PEAC-PÉCS – CMB CARGO UNI GYŐR 66-71 (15-22, 18-11, 20-15, 13-23)
Pécs, 1300 néző V.: Pálla, Balogh, Vida

PEAC-PÉCS: Fűrész 8/6, Raksányi 13/3, Kuster 23, Zele 7/3, Siksniute 6. Csere: Mandic 3/3, Juhász 4, Licskai 2. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
UNI GYŐR: Kiesel 24/12, Laklóth 4/3, Liktharovic 7/3, Hruscakova 6, Goree 13. Csere: Simon 13/9, Török -, Varga 4. Edző: Völgyi Péter, Ábrahám Márta

Boris Maljkovic: Gratulálok a Győrnek, a tegnapi elődöntők után biztosan nekik is nehéz volt talpra állni mára, ahogyan nekünk is. A mi csapatunk is szívvel-lélekkel harcolt a bronzéremért, mi úgy tűnik, jobban elfáradtunk, de csak gratulálni tudok a mi lányainknak is a hozzáállásukért. Három nap három kemény mérkőzést vívtunk, de már a rájátszásra kell koncentrálnunk, amire fel kell állnunk, és levonni a tanulságokat. Szeretném megköszönni a közönségnek, hogy kiváló hangulatot teremtettek.
Völgyi Péter: Egymás után két bronzmeccset veszítettünk el a Magyar Kupában, így most nagyon mert az alapszakasz elsőjével, másodikjával és negyedikjével is meg kellett mérkőzni, ebből kétszer szerettünk volna nyerni. Utolsó erőtartalékainkat mozgósítva ez sikerült, ami azért nagy fegyvertény, nyertünk, s a harmadikon is volt esélyünk a sikerre. Kíváncsi voltam, hogy az U20-as szabály nélkül mire képes a csapatom. Ma talán a végjátékban fegyelmezettebbek voltunk védekezésben. A bronzérem jó alap lehet, erre építünk tovább a play offra.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva