PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NAGYON KÖZEL VOLTUNK…

Nagyon közel voltunk…
Elmaradt a meglepetés, mert egy szoros meccsen 4 ponttal kikapott a PEAC-PÉCS az Európai TOP csapatok közé sorolt Galatasaray ellen. Három negyedet megnyertünk, és kicsit kevesebb hiba esetén akár még nagyobb meglepetést is okozhattunk volna.
Kimaradt pécsi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd a török Demirok triplájával nyílt meg a kosarak sora. Két duplával magunkhoz vettük a vezetést (4-3), ám a játékunk akadozott, és Jeffersonék is kicsit nehezen melegedtek bele a játékba az egyébként meglehetősen hűvös sportcsarnokban. Agresszív letámadásukkal nehezítették a dolgukat, gyorsabbak voltak, ezzel ők ragadták magukhoz a vezető szerepet. Boris Maljkovic cserékkel próbált meg beavatkozni a játékba, Licskai, Juhász és Szücs Réka is pályára került, majd amikor Jefferson megszerezte hetedik pontját, időkérésre is elszánta magát (7. perc 6-12). Semmi nem akart összejönni, eladott labdák, buta hibák sora, és kimaradt ziccerek nálunk, az ellenfél pedig 6-17-re elhúzott. Juhász Dorka a negyed utolsó másodperceiben eleresztett hármasával lett kerek tíz pont a különbség a tíz perc játék után (11-21).
Némileg összekapta magát csapatunk a második felvonásban, Juhász, Zele és Kuster is betalált, amivel hét pontra csökkent a különbség (18-25). Azonban ismét hibázásra kényszerítettek bennünket a törökök, növekedett az eladott labdáink száma. Szép lassan visszaállt a tíz pont körüli differencia, sőt, Traore megmozdulásaival 35-22-re ellépett a Galatasaray. Boris Maljkovic időkérése után háromszor is betaláltak lányaink (8. perc 28-35). Nem feküdt továbbra sem a Galatasaray letámadásra építő játéka, de mégis harcosabb, lendületesebb játékot láthattunk a PEAC-PÉCS-től, így a nagyszünetre 31-38-nál vonulhattak le a csapatok.

Jól kezdte a harmadik felvonást a PEAC-PÉCS, Kuster, Juhász és Zele találataival három egységnyire zsugorodott a különbség (37-40). Megrázta magát a Galata, ismét távol került egymástól a két gárda, köszönhetően Vitola és Jefferson megoldásainak (43-52). Küzdött, hajtott csapatunk, egy pillanatra sem feladva a jóval erősebb csapat elleni derbit. Mandic triplája is kellett ahhoz, hogy 51-56-ra visszakapaszkodjunk. Kár, hogy Licskai Zsófi helyzetei kimaradtak a negyed végén, még közelebb kerülhettünk volna a török csapathoz.

Beragadtunk, másfél perc elég volt ahhoz a Galatasaraynak, hogy számukra megnyugtatóvá tegye a különbséget (51-62). Jefferson sziporkázott, előbb egy hármast, majd egy duplát hintett, nagy iramot diktáltak továbbra is a törökök (33. perc 54-67). Siksniute pillanatai következtek, találataival próbáltuk meg tartani magunkat (60-69). Most a törököknél keletkezett némi zavar, Sanja Mandic lopta közelebb csapatát, irányítónk egy duplát és egy triplát is bevágott, így három perccel a vége előtt 65-69 állt a táblán. Kivédekezett török támadás után egy elrontott pécsi támadás jött, így ahelyett, hogy közelebb jött volna, távolabb került a győzelemtől a PEAC-PÉCS. Egy perccel a vége előtt Vitola gyötört be egy duplát, majd a másik oldalon az üresen maradó Juhász Dorka kosara állította be a 67-71-es végeredményt. Benne volt a győzelem lehetősége a szerda esti mérkőzésben, talán ha a mérkőzés eleje jobban sikerül és többször a kezünkben lett volna az irányítás, akkor össze is jöhetett volna. A papírforma sajnos nem borult, egy hét múlva Isztambulban kerül sor a visszavágóra.

PEAC-PÉCS – GALATASARAY 67-71 (11-21, 20-17, 20-18, 16-15)
Pécs, 600 néző
V.: Jovovic (CRO), Cavara (BIH), N. Nghixulifwa (AUS)
PEAC-PÉCS: Mandic 13/6, Raksányi 4, Kuster 17, Zele 7, Siksniute 10. Csere: Licskai -, Juhász 13/3, Szücs R. -, Fűrész 3/3.
GALATASARAY: Alben 2, Jefferson 16/6, Demirok 11/3, Colakoglu 2, Vitola 12. Csere: Papova 8, Deniz 2, Traore 18, Topuz -.

Kristine Vitola: Gyakorlatilag az első negyedben nyertük meg a mérkőzést egy végig nagyon küzdős, hajtós pécsi csapat ellen. A második negyedtől kezdve kevésbé fókuszáltunk a meccsre, ezért lett ilyen szoros az összecsapás.
Marina Maljkovic: Gratulálok a PEAC-nak, mert ők is azt a filozófiát képviselik amit én, sok fiatal játékossal vívják a mérkőzéseiket. Energikusan játszottak ma és képesek voltak negyven percig megnehezíteni a dolgunkat. Mindent elmond a mi teljesítményünkről, hogy a második, harmadik és negyedik negyedet megnyerte ellenfelünk. Viszont mi jól és agresszíven kezdtük a találkozót. Európa legerősebb bajnokságában meccsről meccsre kell haladnunk, mindig a következő feladatra koncentrálva. A következő meccsre nézve nem lehetünk biztosak a továbbjutásban, tovább kell dolgoznunk, komolyan kell vennünk azt a mérkőzést, mert mindenképpen tovább kell jutnunk az Európa Kupában.
Sanja Mandic: Az elején nem mentünk bele agresszíven a mérkőzésbe, nem ezt beszéltük meg előtte az öltözőben. Miután felvettük a mérkőzés ritmusát, és azt csináltuk amit kell, három negyeden át egált játszottunk.
Boris Maljkovic: Gratulálok a Galatasaraynak a győzelemhez, ugyanakkor a mi játékunkkal sem lehetek elégedetlen, mert szoros meccset tudtunk játszani egy rendkívül erős csapattal. A visszavágón egyértelműen a Galatasaray az esélyes, ugyanakkor mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük a dolgukat. Számítottunk arra, hogy ellenfelünk agresszíven fogja támadni külső játékosainkat, igazi modern kosárlabdát képviseltek, fontos hogy ilyenkor hideg fejjel reagáljunk.
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva