PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NAGY LÉPÉS A TOVÁBBJUTÁS FELÉ

Nagy lépés a továbbjutás felé
Egy percig sem volt kérdéses, hogy megoldja-e szerda esti házi feladatát csapatunk, legalább öt ponttal kellett nyernie ahhoz, hogy továbbjutási esélyei megmaradjanak az Európa Kupában. Terv túlteljesítve, 87-61-re győzött a PEAC-PÉCS.
Nem telt el két perc és 8-2 állt az eredményjelzőn, Zele és Siksniute volt eredményes. Sanja Mandic terült el a parketten, vérző orral támogatta le a pályáról orvosi stábunk, irányítónk helyére Szücs Réka állt be. Raksányi hárompontosával 13-4-re húzott el a PEAC, időt is kértek az oroszok. Sokat nem változott a játék képe, nagy elánnal játszó csapatunk rohamléptekben növelte előnyét úgy is, hogy Kuster kivételével teljesen kicserélte kezdőcsapatát Boris Maljkovic vezetőedző (9. perc 24-9). Fűrész Dia szerencsés, dudaszóra esett hárompontosával, majd Juhász Dorka betörésből elért duplája után kerek húsz pont különbséggel zárult az első tíz perc (30-10).

A 12. percben visszaállt Sanja Mandic, aki egy támadólepattó megszerzése után Raksányinak adott szép gólpasszt (35-14). A negyed derekán megtalálta Nizamova a tripladobó kesztyűt, kettőt is bevágott egymás után, csökkentve a húsz pont körüli különbséget (15. perc 42-24). Több hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, némi kosárcsend is beállt, amit Siksniute tört meg Raksányitól kapott jó ütemű passzból (45-24). Kuster duplájával megszerezte félszázadik pontját is a PEAC-PÉCS (51-24), amit a nagyszünetre Raus tolt meg kettővel (53-26).

Leshkovtsheva tüzelt kétszer is eredményesen a triplavonalon túlról az oroszoknál, közte litván centerünk kettesével 55-32 állt a táblán a negyed második percében. A 24. percben Siksniute kétszer egymás után is eredményes tudott lenni, míg a túloldalon szerencsére nem villogtak a játékosok, csak büntetőkből tudtak eredményesek lenni. Mandic balhorga (kosárral zárult, nem kiütéssel...) ragadtatta tapsra a nézőket, majd Juhász Dorka hasonló mozdulattal szerzett duplája után 67-36-os állásnál időt kért az oroszok mestere. Túl sokat nem tudtak megvalósítani az elképzeléséből játékosai, többször ajtó-ablak helyzeteket hagytak ki. Mindössze három kosarat dobtak akcióból ebben a játékrészben az oroszok, a többi pontjuk büntetőből esett. Harminc perc játék után kerek harminc pont volt a különbség a csapatok között (75-45).

Akadozott a játék a záró felvonás elején, három perc alatt egy-egy hárompontos esett mindkét oldalon, plusz egy Fedorova kosár (78-50), be is avatkozott a játékba Boris Maljkovic egy rövid időkéréssel. Gondjaink voltak a kosárszerzéssel továbbra is a piros mezes moszkvai csapat agresszívabbá vált, ennek nyomán négy perccel a vége előtt 78-55 állt az eredményjelzőn. Az utolsó pillanatokban is letámadással próbálkoztak az oroszok, megzavarva a labda felhozatalát. Leshkovtscheva kapott technikait, miután dühében földhöz vágta a labdát. A végéért sem kellett azért izgulni, 87-61 lett a felejthető utolsó negyed ellenére is.

PEAC-PÉCS – MBA Moszkva 87-61 (30-10, 23-16, 22-19, 12-16)
Pécs, 300 néző. V.: Kucerova (CZE), Tomasovic (SVK), Stoyanova (BUL)

PEAC-PÉCS: Mandic 6, Raksányi 9/3, Kuster 13, Zele 10/6, Siksniute 13. Csere: Szücs R. 3, Fűrész 14/6, Licskai 5, Juhász 12, Raus 2. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
MBA Moszkva: Nizamova 14/6, Leshkovcheva 15/6, Sytniak 7/3, Degtyarskaya 2, Gorbacheva 2. Csere: Fedorova 6, Kaitukova 10/3, Glonti 3, Marchenkova -, Bratchikova 2. Edző: Alexander Diratsyuan, Andrej Anduschenko, Galina Voronina

Boris Maljkovic: Köszönjük az elismerést, amit az orosz edzőtől kaptunk, nekünk nagyon fontos volt ez a mai mérkőzés, igyekeztünk agresszíven, koncentráltan játszani már az első pillanattól kezdve. Nagyon jól is kezdtünk, az első félidő során jelentős különbséget alakítottunk ki. Viszont a második félidőben alaposan megnehezítette a Moszkva a dolgunkat, sokkal agresszívebben jöttek ki, jelentősen megváltozott a játékuk. Mutatja ezt az is, hogy míg az első félidőt lehoztuk hat eladott labdával, addig a végére 26 alkalommal adtuk el a labdát, ami nem megengedhető a továbbiakban. Fontos volt a jó felkészülésünk a meccsre, és örülök, hogy összességében jól sikerült ez az erőpróba a miskolci fellépésünk előtt. Igyekeztem minél több játékosomnak lehetőséget biztosítani, szinte minden kulcsemberem húsz-huszonöt percet töltött a pályán. Remélem, ez a hétvégi, Miskolc elleni meccsen kamatozik majd.

Fűrész Diána: Egyrészt azért számítottunk nehéz meccsre, mert kikaptunk Moszkvában és mert egy ilyen hosszú szünet után nagyon nehéz jól játszani. Talán az erősebb csapatot sújtja ez ilyenkor. Nagyon koncentráltan kezdtünk, kijött a jó munkánk eredménye. Már az első félidőben egységesen védekeztünk és emiatt is dobott gyengébben a Moszkva. Kétségtelen, hogy a végére kicsit kiengedtünk fejben, nehéz ilyenkor tartani ezt a különbséget, de ma este igazából mindegy volt, hogy hússzal nyerünk vagy negyvennel. Örülök neki, hogy ugyanolyan motiváltan folytattuk, ahogy abbahagytuk, jó csapatmunkát tudtunk produkálni, ahogy a válogatott szünet előtt. Bízom benne, hogy Miskolcon is folytatni tudjuk ezt a teljesítményt, mert győzni megyünk.

Alexander Diratsuyan: A hazai csapat bebizonyította, hogy milyen erős. Tudtuk ezt róla, de ma különösen az első félidőben a legjobb oldalát mutatta. Nagyon agresszíven játszottak, de erre valahol fel is készültünk, sőt mi is ilyen akartunk mutatni, de különösen az elején ezt nem tudtuk megvalósítani. Ugyanakkor a második félidőben megmutattuk sportemberi tartásunkat, mindent elkövettünk annak érdekében, hogy közelebb tudjunk jönni a PEAC-PÉCS-hez és ezért a teljesítményünkért gratulálok a csapatomnak. Két meccsünk van még vissza az Európa Kupában, a PINKK és az AGÜ ellen, ahol igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni.

Ekaterina Sytniak: Nehéz mérkőzés volt ez számunkra, nem ilyenre számítottunk előzetesen. Nem jött össze ma nekünk semmi az elején, elsősorban a hárompontos dobásaink sikerültek borzasztóan, de a lepattanó csatát is csúnyán elveszítettük. A mai nap egyértelműen jobb volt a Pécs, megérdemelten nyertek.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva