PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NAGY VOLT A KÜLÖNBSÉG

Nagy volt a különbség
Az első pillanattól kezdve nagyságrendekkel jobb teljesítményt nyújtó PEAC-PÉCS nagy különbséggel verte a PINKK-et a bajnokság soros összecsapásán.
Meglehetősen lassan gyűltek a nézők a lelátón, amikor fél órával a kezdés előtt kifutottak a játéktérre a csapatok, kevesen fogadták a játékosokat tapssal, a szurkolók hangpárbajára még várni kellett. A PINKK-nél jelen volt az új szerzemény, Engelmann, viszont Ristic nem melegített. Mindössze egy 20 év alatti játékos, Benke Sára volt a fekete mezes vendégek soraiban.

Remekül kezdett csapatunk, alig telt el kicsivel több mint egy perc, 6-0 állt az eredményjelzőn. Benke egy hármassal még megfelezte a különbséget (6-3), de a negyedik percben 11-3-nál Halmai Gábor időt kért. A szoros pécsi védekezés ellen nem talált ellenszert a fekete mezes vendég gárda, ziccerek és középtávoli kísérletek is csak próbálkozások maradtak. Nem úgy a másik oldalon, Kuster triplája és Mandic duplájával már 16-3 állt a táblán. Bozóki törte meg két büntetőjével csapata kosárszünetét, de a PEAC-PÉCS ellenállhatatlanul robogott (7. perc 20-5). Gémes-Sarok két begyötört duplája után Boris Maljkovic kért időt 20-9-nél, amikor két perc még volt vissza az első játékrészből. Siksniute használta ki kétszer is magassági fölényét, így az egészen pazarul sikerült első negyedet követően 25-9-re vezetett csapatunk.

Maradt a pályán az első periódust lezáró Fűrész-Szücs L.-Kuster-Zele-Siksniute ötös, amely továbbra is jól teljesített támadásban és védekezésben is. Kuster két villanásával húsz pontra nőtt a különbség (29-9). Engelmann hármasa ugyan megtalálta az utat a gyűrűbe, válaszként azonban jóval több pont érkezett a PEAC-PÉCS oldaláról, Halmai Gábor 36-12-nél hívatta magához övéit. Visszaállt Mandic, Raksányi és Juhász Markovic büntetői után (36-14), az eredmény pedig egy időre beragadt. Kovalcsik és Raksányi kosaraival a negyed derekán 38-16 állt a táblán, majd inkább a küzdelemé lett a főszerep, nehezen jutottak el pontszerzésig a csapatok. Letámadással próbálkozott a PINKK, Raksányi és Szücs Réka is betalált, majd 44-18 után egy vitatott esetet követően videóbíróra volt szükség, így egy kis időre állt a játék. Benke kapta meg negyedik személyi hibáját, a nagyszünet előtti utolsó percben, majd a következő akció nyomán Licskai Zsófi állította be a 46-18-as félidei eredményt.

Harminc pontra nőtt a különbség csakhamar Zele kosarával (48-18), amit Raksányi két büntetővel tovább növelt. Próbálkozott a PINKK, de nem ment a támadás, rendre lejöttek a dobásaik a gyűrűről. Sanja Mandic szórta a hárompontosokat, a különbség a játékrész közepére negyvenre duzzadt Siksniute büntetőjével (60-20). Halmai Gábor nem bírta tovább nézni csapata szenvedését, időkéréssel próbált meg beavatkozni a játékba. Sokat nem változott a játék képe, továbbra is szervezetten, jól játszott a PEAC-PÉCS. Martonosi küzdött a rózsaszíneknél, két kosarat is szerzett, nálunk pedig Fűrész Dia beemelt egy hármast és egy kettest, 70-30-ról indulhatott a záró negyed.

A PINKK új szerzeményének, Engelmannak 2+1-ével indult a negyedik periódus, az amerikai ezzel nyolc pontnál járt. Ruják büntetőivel egy pillanatra közelebb zárkózott a vendégcsapat (70-35), de hamar visszaállt a negyven pont körüli különbség (74-35). Jó büntetőzésével ért el pontokat a PINKK, a PEAC-PÉCS szurkolói pedig Szücs Lilla kosarának örülhettek. Annak viszont kevésbé, hogy Siksniute kipontozódott, ráadásul Markovic három büntetőt is dobhatott ezért. Értékesítette mindhármat, a túloldalon pedig Licskai talált be, így a negyed derekán 79-42 állt a táblán. Sellei Dalma is pályára került, majd Tenyér Zsófia is felállt bemelegíteni. Zele Dorina pontjaival visszaállt a negyven pontos különbség (84-44), két és fél perccel a lefújás előtt pedig Tenyér Zsófi is pályára került. Fiataljaink ellen betalált néhány tripla a vendégeknél, amivel 84-53-ra zárkóztak. Tenyér Zsófi dobhatott két büntetőt, az egyik bement, ez volt junior játékosunk első felnőtt pontja. Maradt a pörgős játék a végére is, 94-58-ra győzött élvezetes játékkal a PEAC-PÉCS, egy meglehetősen pontgazdag összecsapáson. Együttesünk ma szerezte a bajnokságban a legtöbb pontot, és ma győzött legnagyobb különbséggel.

PEAC-PÉCS – PINKK 94-58 (25-9, 21-9, 24-12, 24-28)
Pécs, 900 néző. V.: Gál, Rácz, Menyhárt
PEAC-PÉCS: Mandic 17/9, Raksányi 11/3, Kuster 17/6, Juhász 10, Licskai 8. Csere: Fűrész 6/3, Siksniute 12, Zele 8, Szücs L. 2, Szücs R. 2, Sellei -, Tenyér 1.
PINKK: Sánta 4, Engelmann 18/9, Benke 3/3, Bozóki 6, Markovic 7. Csere: Gémes-Sarok 10/6, Zsilinszki -, Kovalcsik 2, Ruják 2, Martonosi 6, Szabó II. -.

Raksányi Krisztina: Nagyon jól játszottunk csapatként az egész mérkőzésen, annak ellenére hogy fáradtak voltunk, de ezen sikerült túllendülnünk, büszke vagyok az egész csapatra. Szeretném ezt a győzelmet édesapámnak ajánlani, 54. születésnapja alkalmából.

Juhász Dorka: Mindenki elég fáradt volt a csapatunkból, de tudtuk, hogy kemény összecsapás vár ránk, maximálisan koncentráltan és felkészülten indultunk neki ennek a mérkőzésnek. Úgy érzem az elvárásokat sikeresen teljesítettük, a maximumot nyújtottuk és már az első negyedben olyan motiváltak voltunk, akkora előnyt harcoltunk ki, ami az egész meccsre nagy löketet adott. Az Európa Kupa vereségekből tudunk a legtöbbet tanulni, most is plusz motivációt kaptunk, hogy a hazai bajnokikon még többet nyújtsunk. Az volt a kulcs most is, hogy a kinti vereségből fel tudtunk állni, és fejben maximálisan ott tudtunk lenni egész meccsen.

Boris Maljkovic: Gratulálok a lányoknak, mert maximális koncentrációval játszottak a mérkőzésen. Az előző kemény meccsünk és az egész Európa Kupás szereplésünk úgy látszik sokat segített nekünk a bajnokságban, mert tanulni tudtunk belőle. Ma a játék minden szegmensében jók voltunk, pontosabban dobtunk, huszonöt gólpasszunk volt, ami megmutatja, hogy igazi csapatként játszottunk.

Martonosi Zita: Teljesen másként alakult ez a meccs, mint amire előzetesen számítottunk. Az edzéseken úgy tűnt, hogy jól felkészültünk, de sajnos nem tudtuk a saját játékunkat játszani és az új légiósunkkal is sajnos csak egy párat tudtunk edzeni. Úgy érzem a PEAC mumusa csapatunknak, és a hozzáállásunk miatt alakult így a mérkőzés. Az első negyedtől már futottunk az eredmény után és a hozzáállásunk miatt lehet azt mondani, hogy el is dőlt a mérkőzés.

Halmai Gábor: A mai meccsen semmit nem tudtunk megmutatni abból, amire készültünk. Nem így indultunk a mérkőzésnek, amely sajnos már az első öt percben eldőlt. A PEAC-nak gratulálok, mert agresszívebben, keményebben, összeszedetten játszottak, mi ennek pont az ellenkezőjét mutattuk, és minden szurkolónktól elnézést kérek a játékunkért. Nem a PEAC játéka volt meglepetés számunkra, hanem az, amit mi nyújtottunk. A rájátszásba jutásra minden esélyünk megvan, nyilván nem ezzel a játékkal, hanem azzal, amit az előző három meccsen mutattunk. Ha ma is úgy teljesítünk, élvezetes meccs alakulhatott volna.« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva