PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MEGVAN A NYOLCADIK DIADAL

Megvan a nyolcadik diadal
Helyenként jó, helyenként felejthető játékkal, de biztosan hozta a ZTE elleni mérkőzést a PEAC-PÉCS, és ezzel a nyolcadik győzelmét is megszerezte. A 71-62-es sikerének köszönhetően továbbra is vezeti a magyar bajnoki tabellát csapatunk.
Akadtak hiányzók a PEAC-PÉCS-nél, Imreh Ajtony lázas betegen otthon maradt, és Sellei Dalma sem ült a kispadon hasonló okok miatt, sőt Zele Dorina a tegnap esti edzés volt kénytelen kihagyni hőemelkedése miatt. Jól indítottak a kék mezes vendégek, két kísérletükből kettő is a gyűrűben landolt (0-4). Akadozott a pécsi játék, Nagy hárompontosa után 3-9 állt az eredményjelzőn, időt is kért Boris Maljkovic vezetőedző. A negyed derekára fel is zárkózott a PEAC Licskai és Raksányi kosarával (8-9), de a vezetést ekkor még nem tudta átvenni csapatunk, Burkoholder kosaraival őrizte előnyét a ZTE NKK. A büntetődobásokkal is hadilábon álltunk ebben a periódusban, egyesével sikerült értékesítenünk a szabaddobásokat. Először a negyed 9. percében vezettünk Raksányi kosarával, sajnos azonban nem sokáig, a kék mezeseknél Burkholder 11/3 pontig jutott, kosaraival előrébb járt a ZTE NKK. Javultunk a büntetőzésben, Zele és Fűrész két-két egypontost értékesített a játékrész utolsó percében, így minimális pécsi előnnyel zárult az első játékrész.

Nem sokáig tartottuk meg előnyünket, Szalay büntetőjével és Orsó duplájával 22-19-re vezettek a vendégek. A negyed derekára megváltozott a játék képe, keményedett a védekezésünk, felgyosrult a csapat, labdaszerzések, hárompontos, indításgól és máris 30-24 állt a táblán. Raskányi szerzett zsinórban öt pontot, közte egy triplát a támadóidő lejártát jelző dudaszóra, ezzel 35-26-ra elhúzott a PEAC-PÉCS, Gáspár Dávid pedig időt kért. Sokat nem ért el vele a zalai mester, Raksányi megállíthatatlan volt, a 19. percben 16/6 pontnál járt, így a negyed végére megnyugtatónak mondható, hét pontos pécsi előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.


A nagyszünetben repültek a plüssök a pályára, összegyűlt két hatalmas doboznyi, köszönet érte a szurkolóinknak a PTE Gyermekgyógyászati Klinika kis betegeinek a nevében is!

Burkholder hármasával indult a harmadik negyed, majd Zele Dorinára fújtak sportszerűtlent, az amerikai hátvéd értékesítette az érte járó büntetőket, amivel két pontra zárkózott a ZTE NKK (39-37). Az első negyedhez hasonlóan akadozott ismét csapatunk játéka, három percnyi pécsi kosárcsend után Mandic hármasa adta meg a jelet, Kuster duplájával, majd egy labdaszerzés utáni sportszerűtlenért bedobott büntetőivel 46-37-re elléptünk. Két apró figyelmetlenségünk nyomán 48-41-re alakult az állás, Boris Maljkovic időt is kért. Jól jött a mini szünet, működött a védekezés, a támadás is remekül ment, 7-0-s sorozatot „nyomtak” Licskaiék (29. perc 55-41). Horváth Zsófi duplájával állt be a harmadik negyed végeredménye (55-43).

Szép csendben eldőlni látszott a mérkőzés, tovább tudta növelni előnyét a PEAC-PÉCS (35. perc 64-48). Nagy és Raksányi váltott triplát, ami után Gáspár Dávid hívta össze csapatát 67-51-es állásnál. Három perc volt vissza, amikor Nagy büntetőivel 69-57-re módosult az eredmény, sőt nem sokkal később egy hármast is bevágott, amivel kilenc volt csak közte. Kimaradt helyzetek mindkét oldalon, a lefújás előtt nem sokkal Burkholder és Juhász szerzett kosarat, amivel kialakult a 71-62-es végeredmény, amivel összességében nem lehetünk elégedetlenek egy kemény menetelés kellős közepén.

PEAC-PÉCS – ZTE NKK 71-62 (19-18, 20-14, 16-11, 16-19)
Pécs, 400 néző. V.: Ádám, Hervay, Válé
PEAC-PÉCS:
Mandic 8/3, Raksányi 22/12, Kuster 18, Juhász 7, Licskai 8. Csere: Fűrész 4, Siksniute 2, Zele 2, Szücs L. -, Szücs R. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
ZTE NKK: Nagy 14/12, Böröndy D. 6, Daniels 9, Brukholder 23/9, Horváth 4. Csere: Szalay 2, Orsó 2, Böröndy V. 2, Kovács -, Jurkó -. Edző: Gáspár Dávid, Bukics Zsolt

Boris Maljkovic: Tudtam, hogy nem lesz könnyű, mert a Zalaegerszeg jó csapat, tud kosárlabdázni. Bármennyire is fáradtak voltunk, azt kértem a lányoktól, hogy az első perctől az utolsóig maximális koncentrációval játsszanak. Rosszul kezdtünk, de utána elfogadható ritmust vettünk fel, ám amikor 16 ponttal vezettünk, lazítottunk, amit nem szabadott volna. Egy komoly csapat saját magának nem nehezítheti meg ennyire a dolgát. De ami a lényeg, nyertünk és megyünk tovább, szerdán a PINKK ellen, vasárnap pedig a Sopron ellen. Bírnunk kell ezt a ritmust.

Raksányi Krisztina: Úgy érzem most jött ki a török utazás miatti fáradtság a csapaton. Rosszul kezdtünk, dekoncentráltak voltunk az elején és a végén is, és így kiengedtük a kezünkből a nagyobb különbségű győzelmet. A csapat karakterét mutatja, hogy akkor is nyerni tudott, amikor rosszul játszott. Ebben a bajnokságban nincs kötelező győzelem, kiegyensúlyozott a mezőny, így nem is szabad, hogy bármelyik meccs előtt nyomás nehezedjen a csapatra, mert vezeti a tabellát. December van még, áprilisban lesz vége és az még nagyon messze van.

Gáspár Dávid: Gratulálok a PEAC-PÉCS-nek a győzelemhez és az Európa Kupa szerepléséhez is. Ha mi egy komoly csapat ellen eredményt szeretnénk elérni, ennyi hibát és ennyi ajándéklabdát nem adhatunk az ellenfélnek. Bevallom, mi győzni jöttünk Pécsre és soha egyetlen csapat ellen sem fogom másként kiküldeni a pályára a játékosokat, és ezért személy szerint csalódott vagyok. Viszont pozitívum, hogy Szekszárdon harminc ponttal, Sopronban hússzal, itt Pécsett pedig kilenccel kaptunk ki. Nyilván három topcsapatról beszélek, más-más szituációban, de dicséret illeti a csapatomat, hogy szorosabb mérkőzést vívtunk, amelyet azért végig a Pécs kontrollált.

Kirby Burkholder: Sokkal intenzívebb, magasabb hőfokú mérkőzést játszottunk ma este, mint a korábbi, egymás elleni felkészülési mérkőzéseken, amikor le tudtuk győzni a PEAC-ot. Ma a legjelentősebb különbség az volt a csapatok között, hogy a PEAC sokkal több pontot szerzett második szándékból, ami a megszerzett támadólepattanóiknak köszönhető.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva