PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MEGVAN AZ IDEI ELSŐ GYŐZELEM

Megvan az idei első győzelem
Ahogy illik, nagyon magabiztosan hoztuk a BEAC-Újbuda elleni hazai bajnokit: a nagyszünetben már 18 ponttal vezettünk, végül 76-61-re nyertünk, s ezzel megszereztük idei első győzelmünket. Reméljük, szerdán jön a második!
Az őszi, budapesti mérkőzésnek majdnem csúnya vége lett a mi szempontunkból, hiszen csak egyetlen ponttal tudtunk nyerni a BEAC-Újbuda otthonában. Ennek megfelelően mindenki tisztában volt vele, hogy nem lehet félvállról venni ezt a találkozót sem – igaz, ez nem is jellemző Raksányi Krisztináékra.
Úgy is kezdtük a mérkőzést, ahogy hazai pályán egy esélyesebb csapatnak kell: a 4. percben már 9-2-re vezettünk. Sínen volt tehát a történet, ám a vendégeknél nagyon elkapta a fonalat a csapatkapitány, Süle Krisztina – csapata első tíz pontját ő szerezte, egész egyszerűen nem tudott hibázni. De mindenki tisztában volt vele, hogy ő egyedül nem csinálhat nyarat (főleg úgy, hogy neki is le kellett ülni pihenni), és sokkal biztosabb recept a győzelemre az, ha sokan képesek betalálni: tőlünk feliratkozott a pontszerzők közé az első negyedben Siksniute, Raksányi, Kuster, Licskai és Juhász is, ennek köszönhetően pedig 22-14-re elhúztunk 10 perc alatt.
A folytatásban továbbra is nagy fölényben játszottunk, egyoldalú volt a mérkőzés. Egle Siksniute korlátlan úrnő volt a palánk alatt, látszott, hogy a vendégeknek nincs hasonló kaliberű játékosok – a társak pedig tömték a centert labdával, aki rendre a gyűrűbe is juttatta, s nem egyszer még büntetőt is dobhatott utána. Fűrész Diána egy gyönyörű triplát surrantott a helyére, amivel közelítettünk a plusz húszhoz (36-18).
Úgy tűnt, a hőmérséklet nem érte el ezt. Legalábbis Balogh Juditnál biztosan nem: a BEAC-Újbuda vezetőedzője ugyanis nagykabátban dirigált csapatának. Nagyon fázós lehet, ezt is megtudtuk róla.
A nagyszünetben 18 ponttal vezettünk, ami azt jelentette, hogy ezen a meccsen már biztosan nem kell izgulni, cidrizni. A kérdés csak az volt, mennyivel győzünk, netán elérjük-e a 100 pontot a végén.
A harmadik negyedben eldőlt, hogy ez nem lesz meg, „csak” a fölényes győzelem jön össze. Ritkábban találtunk ugyanis a gyűrűbe, mint korábban, de elsősorban nem ez bosszantotta a szakmai stábot, hanem az, hogy a lepattanók terén jobb teljesítményt várt. Ebben a tíz percben összesen csak 17 pontot szerzett a két csapat – nem volt ez egy emlékezetes periódus, de a lényeg az volt, hogy ezt a negyedet is mi nyertük.
Az utolsót már nem tudtuk behúzni, de ez nem osztott, nem szorzott. Így is nagyon magabiztosan hoztuk az idei első hazai bajnokinkat, hiszen a vége 76-61 lett – valami hasonlóval nagyon elégedettek lennénk jövő szerdán, a Galatasaray elleni Európa-kupa meccsen! Örömteli eseménye volt a meccsnek, amit mindenképp meg kell említeni, csapatunk junior játékosa, Tenyér Zsófia először lépett pályára NB I. A csoportos mérkőzésen.

Borisz Maljkovics: – Dicséret illeti a BEAC-ot, fiatal, tehetséges csapat, amelynek a játéka nekünk ebben a szezonban nem igazán fekszik. Az első három negyedben kontrolláltuk a mérkőzést, de az utolsóban csökkent a koncentrációnk, emiatt ők kicsit visszajöttek. Nyertünk, ez volt a fontos, de a lepattanók terén jobbnak kell lennünk, nem szabad elaludnunk egy pillanatra sem, és védekezésben jobban kell használnunk a faultokat.
Egle Siksniute: – Fontos volt ez a győzelem az Európa-kupa-meccs előtt. Tudtuk, hogy kellemetlen, szenvedéllyel kosárlabdázó, fiatal csapat a BEAC, amely ellen fel kellett készülnünk.

Balogh Judit (a BEAC-Újbuda vezetőedzője): – Elértük, megvalósítottuk azt, amit terveztünk, amiért jöttünk. Jól küzdöttek a lányok. Voltak hullámvölgyeink, ezekből kell kevesebb.
Gocsman Ágota: – Nagyon hullámzó meccs volt, ez mindkét oldal teljesítményére elmondható. Küzdöttünk, így emelt fővel távozhatunk.

PEAC-Pécs–BEAC-Újbuda 76-61 (22-14, 26-16, 11-6, 17-25)
Női kosárlabda NB I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 300 néző. V.: Hervay, Vida, Lövész. PEAC-Pécs: Mandics 5/3, Raksányi 7/3, Kuster 17/3, Juhász 9, Licskai 5. Csere: Zele 4, Szücs L., Siksniute 19, Fűrész 6/6, Szücs R. 4, Sellei, Tenyér. Vezetőedző: Borisz Maljkovics. BEAC-Újbuda: Pál Sz. 7/3, Pusztai 5/3, Süle 18/9, Szabó F., Barnai 13. Csere: György T., Suppán 4, Király 4, Kocsis, László B., Boros, Gocsman 10/6. Vezetőedző: Balogh Judit.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 9-2, 13. perc: 29-18, 16. perc: 38-18, 24. perc: 54-30, 28. perc: 54-36, 35. perc: 63-46.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva