PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MEGLETT AZ ELSŐ!!!

Meglett az első!!!
Végig koncentrált, rendkívül taktikus játékkal rukkolt elő a PEAC-PÉCS Miskolcon, így magabiztosan győzött – története során először. Lányaink 59-54-re múlták felül a DVTK-t.
Még soha nem nyert a PEAC-PÉCS története során Miskolcon. Nagyon készültünk erre az összecsapásra, így egy nappal korábban, már pénteken délben elindult különítményünk a borsodi megyeszékhelyre. Ennek köszönhetően hosszú utazás fáradalmai nélkül, kipihenten futhattak ki a pályára Raksányi Krisztáék egy számukra éllovasként rendkívül fontos meccsen, amelyet a forduló rangadójaként harangoztak be a szakportálok. Pécsi kosárral indult a mérkőzés, csapatkapitányunk talált be egy kétpontossal, majd több hiba is becsúszott a dobásokba mindkét oldalon, így három és fél perc játék után mindössze 1-4 volt az állás. Fordítottak azonban a hazaiak, Szécsi szép hármasával 10-7-re vezettek, nem volt benne ez a kosár az akadozó miskolci játékban. A negyed vége ismét a miénk volt, köszönhetően a Siksniute helyére beszálló Licskai Zsófi és Jessica Kuster kosarainak (10-11). Már ekkor szembetűnő volt a mieink taktikus játéka, tökéletesen felkészültek a hazaiak játékából, és remekül meg is valósították taktikai elképzeléseiket Juhász Dorkáék.

A második negyed Licskai Zsófi bátor és eredményes játékáról szólt, vezérletével 10-17-re elléptünk a DVTK-tól. Szécsi ijesztett ránk megint csak egy triplával, de olyan extra védekezést mutattak be lányaink, hogy négy alkalommal sem tudták a piros-fehérek dobással zárni az akcióikat 24 másodperc alatt. Rendkívül ritkán fordul elő, hogy egy Európa Kupás csapat hazai pályáján tíz perc alatt mindössze hat pontot tud dobni. Márpedig ezúttal csupán hat egységre futotta a piros-fehérek tudásából, és a nagyszünetre 23-16-os pécsi vezetéssel vonulhattak le a csapatok. Ha az első félidőben nem marad ki mind a tíz triplakísérletünk, nyugodtabban vártuk volna a második félidőt, de a védekezésünk miatt ezúttal ez is belefért.

Írhatnánk, hogy ott folytatódott minden, ahol abbamaradt a szünet után, de ezúttal inkább a jó pécsi játékot kell kiemelni. Juhász Dorka dupláját követően Fűrész Dia bedobta a PEAC-Pécs első hármasát, így tizenkét pontra nőtt csapatunk előnye (16-28). Ez egy ennyire kosárszegény meccsen fényévni különbségnek számított. Zónára állt a DVTK a harmadik negyedben járattuk is a labdát rendesen, hogy megtaláljuk a legjobb lehetőséget, Zele és Kuster is betalált a 6,75-ön túlról, majd Fűrész is bevágta második hármasát (27-39). A második félidőben támadásban is nagyot javuló Raksányi is bevarázsolt egy duplát a dudaszóra, valósággal izzott az egész csapat, hatalmas erőt sugárzott magából az egész pécsi közösség. Kuster kosara nyomán 31-43 állt a táblán, biztos előnnyel várhattuk az utolsó felvonást.

Remekül indult számunkra a záró felvonás is, Raksányi dobott egymás után két triplát, közte Czank is betalált ugyanebből a műfajból, ekkor azonban már tizenhat ponttal járt előrébb a PEAC (37-53). Kicsit elfáradni látszottunk a mérkőzés végére, és úgy érezhettük, a meccs is zsebben már, igyekeztünk kijátszani a támadóidőnket, de többször is lejárt anélkül, hogy kosárral be tudtuk volna fejezni. Így a végére öt pont maradt meg előnyünkből, ami csupa öröm és boldogság, mert megcsináltuk! Győzött a PEAC-PÉCS Miskolcon, bevette a Generali Arénát, története során először.

Aluinvent DVTK – PEAC-PÉCS 54-59 (10-11, 6-12, 15-20, 23-16)
Miskolc, 700 néző, V.: Papp, Frányó, Kulcsár

Aluinvent DVTK:
Horváth -, Czank 6/6, Rasheed 13/3, Tomlinson 4, Jovanovic 14. Csere: Adamecz 2, Robertson-Warren 4, Bach -, Szécsi 11/9. Edző: Maikel Lopez
PEAC-PÉCS: Mandic 2, Raksányi 12/6, Kuster 14, Juhász 5, Siksniute -. Csere: Fűrész 6/6, Zele 4/3, Licskai 16, Szücs L. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony

Boris Maljkovic: Gratulálok a csapatomnak, taktikusan, jól védekezve, koncentráltan játszottunk ma, csapatként nagyszerű sportolói karaktert mutattunk. Örülök, hogy – ahogy a vezetőség mondta – első ízben tudott ma nyerni a PEAC-Pécs Miskolcon, mondtam, hogy minden sorozat megszakad egyszer. Megérdemelten nyertünk, mert sokkal jobban játszottunk ma ellenfelünknél.


« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva