PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MEGJÁRTUK A POKLOT

Megjártuk a poklot
Megint megjártuk a poklot a Cegléd ellen, két kimerült gárda őrült, hosszabbításos derbijén nyertünk 82-76-ra, így egy győzelemnyi közelségben vagyunk a négy közé jutástól.
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd

Sajnos rossz hírek érkeztek szerda este, Fűrész Diára sérülése miatt nem számíthatnak edzőink, rutinos hátvédünk még a Magyar Kupán, a Győr elleni bronzmérkőzésen szenvedett térdsérülést. A KiwiSun pécsi BIO Szolárium Szalon által meghirdetett akció nyerteseként, Vlasics Dezső végezhette el a PEAC-PÉCS – VBW CEKK Cegléd mérkőzés feldobását. Lassan lendültek játékba a csapatok, rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, így három perc elteltével 2-2-es eredmény díszelgett az eredményjelzőn. Mandic hárompontosával egy pontnyira tudtunk zárkózni (6. perc 5-6). Zele Dorina érkezett a két személyi hibánál járó Juhász Dorka helyett, munkába lendültek a sípmesterek is, így büntetőkkel 5-10-re ellépett a Cegléd. A kilencedik perc elején több személyi hibánk volt, mint a dobott pontjaink száma, Boris Maljkovic időt is kért (7-10), de a ceglédiek agresszívebbek voltak, harcosabban mentek a lepattanókért, így az első játékrész végén 9-14 állt a táblán.

A második negyed elején Skoric találatával hét ponttal jártak előrébb az alföldiek, ám ezután három pécsi kosár következett, sorrendben Juhász, Licska és Kuster talált be, 15-16-nál időt is kért Cziczás László. Hosszabb kihagyás után Maksimovic léphetett pályára, a három hibát összeszedő Nagy-Bujdosót váltotta. Lendületbe kerültünk, rendeztük sorainkat, így Juhász 2+1-ével, majd Kuster középtávolijával 22-18-ra átvettük a vezetést, amit őriztünk a tizenhetedik percben is (26-21), amiben közrejátszott csapatunk remek védőmunkája is. Olyan sokáig nem örülhettünk, a nagyszünet előtti utolsó percben egyre olvadt előnyünk, ám Mandic labdaszerzése után Licskai dobhatott egy ziccert. Odaát Medgyessy értékesített egy büntetőt, amivel 30-28-al várhattuk a folytatást.

Maksimovic 2+1-ével átvette egy pillanatra a vezetést a Cegléd, Mandic hármasa jókor jött (33-31). Magasabb sebességbe kapcsoltak a mieink, Raksányi is helyére tett egy triplát, majd Juhász is betalált (23. perc 38-33). Csapatkapitányunk második hárompontosával tízre nőtt előnyünk, de csak egy pillanatra, mert Medgyessy is betalált a 6,75-ön túlról (43-36). Hibáinkat kihasználva Katona és Medgyessy lopta közelebb csapatát, a 27. percben Boris Maljkovic időt is kért 49-44-nél, hogy megnyugtassa csapatát. Jess Kuster higgadt találataival őriztük előnyünket, majd Siksniute miatt fájhatott a fejünk, aki megkapta negyedik hibáját. Ismét alaposan elaludt a védelmünk, amikor Nagy-Bujdosó betalált egy villámgyors bedobást követően.

55-50-es állásnál hozhatta játékba a labdát a Cegléd a záró felvonás elején, Maksimovic palánk alatti találatával tovább faragott a kékek hátrányán. Felváltva estek a kosarak, nem dőlt el semmi, nyílt volt a mérkőzés továbbra is 59-54-nél. Kuster vette hátára csapatát, huszadik pontjával 61-54-re alakította az eredményt, majd Siksniute pontozódott ki egy kettős fault nyomán. Kihagyott dobások, eladott labdák jellemezték játékunkat ismét ebben a szakaszban, fel is zárkóztak Katonáék 61-58-ra. Serbán is kiszállt az ötödik hibája után, Kuster pedig pontosan büntetőzött. Kettő perc volt vissza, amikor Skoric találatával egy pontra olvadt a különbség (63-62), Maljkovic időkéréssel avatkozott a játékba. Nem tudtuk öt másodperc alatt játékba hozni a labdát alapvonalról, de Serbánék ekkor még hibáztak, de nem sokkal ezután Ruttner kosarával átvették a vezetést. Raksányi és Skoric váltott kosarat, az utolsó percben jártunk, amikor 65-66 állt a táblán. Raksányit takarták be, a ceglédi védők, az ellenfél támadhatott, az idő pedig egyre csak fogyott. Időkérés után, 15 mp-cel a vége előtt Medgyessy hozhatta játékba a labdát, Kuster faultolt egy gyorsat, Skoric pedig csak egy büntetőt értékesített (65-67). Boris Maljkovic kért időt 13 mp-cel a vége előtt, hogy felvázolja a lehetséges megoldásokat lányai előtt. Jess Kuster betörése utáni dobásánál hosszasan gondoldott a labda a gyűrű szélén mielőtt beszédült, ekkor 2,8 mp volt a hátralévő idő. Most Cziczás kért időt, gondoltuk nem lehet megint akkora balszerencsénk, mint a Magyar Kupán… Nem is volt, Nagy-Bujdosó ráemelte, de kimaradt a dobása… Jöhetett a hosszabbítás 67-67-ről.

Juhász Dorka büntetőzött, az egyik bement, majd Katona talált be (68-69). Három perc volt vissza, amikor 72-70-nél Ruttner dobott egy hármast, majd kipontozódott. Büntetőkkel nőtt a pontok száma (74-74), majd Raksányi dobott egy kétpontost (76-74). 1 perc 15 mp volt vissza, amikor még nem volt játékban a labda és úgy faultolták Mandicot. A játékvezetők hosszan tanakodtak, megnézték az esetet videón, és csak két büntetőt ért a sportszerűtlen faultnak gondolt mozdulat. A másik oldalon Maksimovic betalált, így még nem dőlt el semmi (78-76). Ismét Sanja Mandic büntetőzött pontosan 37,8 mp-cel a vége előtt, amivel négy ponttal jártunk előrébb. A végén rendkívüli izgalmak után labdát szereztünk, még Juhász Dorka betalált és ez volt a vége! Kínkeserves meccsen sikerült nyerni, amellyel 1-0-ra vezet a PEAC-PÉCS, amely egy győzelemre van a legjobb négybe jutástól.

PEAC-PÉCS – VBW CEKK CEGLÉD 82-76 (9-14, 21-14, 25-22, 12-17, 15-9)
Pécs, 500 néző. V.: Földházi, Tőzsér, dr. Mészáros

PEAC-PÉCS: Mandic 14/6, Raksányi 20/6, Kuster 24, Juhász 16, Siksniute -. Csere: Zele -, Licskai 8, Szücs R. -. Edző: Boris Maljkovic, Imreh Ajtony
CEGLÉD: Medgyessy 15/6, Katona 12, Serbán 4, Skoric 12, Nagy-Bujdosó 16. Csere: Ruttner 7/3, Maksimovic 10, Kányási -. Edző: Cziczás László, Áron Balázsné

Kipontozódott: Siksniute 35. perc, Serbán 38. perc, Licskai 41. perc, Ruttner 42. perc
Boris Maljkovic: Örülök, hogy nyertünk, várhatóan nagyon izgalmas párharc lesz ez még. A mi rotációnkból nagyon hiányzik Fűrész Dia és Zele Dorina sem volt teljesen egészséges. De minden játékosom, aki pályára lépett, le a kalappal a hozzáállása, harcossága miatt. Csak így lehet továbbmenni.
Juhász Dorka: Mindenkinek plusz motivációt adott az, hogy a kupában két ponttal kikaptunk és ezt a vereséget szerettük volna visszaadni. Ezzel a győzelemmel ez sikerült is és nagyon büszke vagyok a csapatra. Voltak hibáink, de küzdeni fogunk a következő mérkőzésen is, győzni megyünk Ceglédre!
Cziczás László: Ma a pécsiek voltak egy kicsit szerencsésebbek, a hosszabbításban egyértelműen feléjük billent a mérleg nyelve, így megérdemelten nyertek, ahogy a kupahétvégén Skoric az utolsó másodpercben betalált, most kimaradt a kulcs büntető, ami ha bemegy, mi örülhetnénk. De „ha” nincs a sportban, bármelyik csapat nyerhetett volna. Egy célunk maradt, hogy vissza tudjunk jönni egy harmadik meccsre ide Pécsre. Maksimovic gyakorlatilag ma jött, másfél hónapos, sérülés miatti kihagyás után. Mezt húzott és beállt játszani. Nagy gratuláció neki a harcosságáért, küzdőszelleméért. A Pécs nagyon komoly csapat jó rotációval, minden esélyük megvan a 2-0-ra, de nekünk is az 1-2-re.
Serbán Anett: Végig azt gondoltuk, hogy meg tudjuk nyerni a meccset, talán a hosszabbításban tudtunk csak kevésbé koncentrálni és a meccs elején is voltak gondjaink. Hozzáállásban viszont nincs probléma, megyünk tovább. A hazai meccset szeretnénk megnyerni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva