PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

MEGIZZASZTOTTUK A TÖRÖK SZTÁRCSAPATOT

Megizzasztottuk a török sztárcsapatot
Teljesen vállalható mérkőzésen 69-62 arányú vereséget szenvedett csak a PEAC-PÉCS a csoport favoritjának számító AGÜ Spor ellen. A végén a nagyobb egyéni tudás döntött ellenfelünk javára.
Teljes csapattal érkezett Pécsre a Bellona AGÜ Spor, mindhárom WNBA bajnok is ott volt a parketten a bemelegítéskor. Hiányzott viszont Imreh Ajtony másodedzőnk, aki betegsége miatt ezúttal sem tudott leülni a kispadra. Rosszul indult számunkra a mérkőzés, török oldalon három játékos is kosárral köszönt be, a 3. percben 2-8-nál időt is kért Boris Maljkovic. Nem igazán változott a játék képe, a negyed derekán 6-0 volt a faultarány, büntetőkkel 11-6-ra a vendégek vezettek. Éledeztek a mieink, keménységben felvették a versenyt ellenfelükkel, és a 7. percben Zele Dorina 2+1-es kombinációjával egyenlő volt az állás. Az AGÜ edzője vissza is küldte pályára Wauterst 13-13-nál. Licskai Zsófi duplájával először vezettünk a mérkőzés folyamán, a remekül játszó Wright azonban válaszolt, 17-17 állt a táblán az első játékrész végén.

Juhász Dorka két kosarával négy ponttal jártunk előrébb (21-17), majd amikor Licskai duplájával már hat pont lett az előnyünk, a török időt kértek a 13. percben. Wright törte meg a török kosárcsendet, tízedik pontjával 24-19-re alakította az állást. Feljött a vendégcsapat, Gray és Dubljevic középtávoli kosarával pedig 24-23-as eredményt regisztrálhattunk. Askin és Mandic váltott triplát (27-26), hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Zele Dorina megkapta harmadik személyi hibáját nem sokkal a nagyszünet előtt, majd Dubljevic 2+1-ével állította be a 32-33-as eredményt az első húsz perc után.

Nem tudott elszakadni egyik csapat sem a másiktól, még a 24. percben egyenlő volt az állás (39-39), remekül tartotta magát csapatunk a sztárokkal teletűzdelt ellenfelével szemben. Raksányi Kriszta szerezte ekkor a pécsi kosarakat. Két perccel a játékrész vége előtt is egál volt (43-43), majd Gray maradt őrizetlenül a triplavonalnál, zárásként pedig néhány másodperccel a dudaszó előtt begyötört egy duplát, így 43-48-al vághattak neki a csapatok az utolsó felvonásnak.

Zele Dorina faragott a hátrányon egy duplával, majd megkapta negyedik személyi hibáját így le kellett őt cserélnie Boris Maljkovicnak. Mandic repült önfeláldozóan egy labdáért, azonban rosszul esett Csernova lábai elé, le is kellett vinni szerb irányítónkat, hogy jegelhessék a fájó térdét. A ragyogóan játszó Raksányi hintett egy hárompontost, majd nem sokkal később sajnos Gray is, a különbség így maradt öt pont (50-55). Nagyobb baj volt, hogy Askin is betalált a 6,75-ön túlról, így Boris Majlkovic időt kért a 34. percben (50-58). Visszatért a pályára Sanja Mandic is, szerencsére nem volt nagy a baja. Azt viszont bánhattuk, hogy két gyilkos tripla nyomán tíz pontra hízott az AGÜ SPOR előnye (50-60). A végére sikerült csökkenteni a különbséget, 69-62-re nyert a török gárda, a papírforma nem borult, de így is dicséret illeti a PEAC-PÉCS csapatát. Egy erősebb, sztárokkal teletűzdelt csapat ellen a vasárnapi, Győr elleni derbi után meglehetősen fáradtan, helyenként szép játékot, jó védekezést bemutatva szenvedtek vereséget lányaink. Folytatás vasárnap a Cegléd ellen, bajnoki mérkőzésen.

PEAC-PÉCS – BELLONA AGÜ SPOR 62-69 (17-17, 15-16, 11-15, 19-21)
Pécs, 400 néző. V.: Chernova (RUS), Ivanovic (SRB), Stasiev (MOL)

PEAC-PÉCS: Mandic 10/3, Raksányi 15/3, Kuster 9, Zele 11, Siksniute -. Csere: Licskai 5, Fűrész -, Juhász 12, Szücs R. -.
AGÜ SPOR: Wright 16, Askin 13/9, Dubljevic 15, Sanders 10, Wauters 3. Csere: Atas -, Mazic 2, Gray 10/6, Canbaz -.

Juhász Dorka: Nagyon jól éreztem magam a pályán, tudtam hogy nem minden nap játszhat az ember egy olyan mérkőzést, ami nekem ilyen fiatalon megadatott. Nagy megtiszteltetés volt nekem ilyen nagy nevek ellen játszani, örökre meg fogom jegyezni a mai estét. Kemény meccs volt, remekül partiban tudtunk lenni a törökökkel, kár hogy a végén a tapasztalatukkal jól ki tudták használni a legkisebb hibáinkat is, ezért nyertek. A végén a védekező kéz felett eldobott és pontos dobásaik döntöttek. Édesanyám is játszott annak idején Wauters ellen, ő azt tanácsolta nekem, hogy az ilyen meccseken lehet legjobban megmutatni, hogy mit tud az ember, ezek inspirálták őt is a legjobban.

Boris Majljkovic: Gratulálok az ellenfélnek a győzelmükhöz, nagyon jó csapatuk van. Védekezésben több alkalommal sikerült megvalósítani amire készültünk, ha agresszívebben játszunk bizonyos helyzetekben, még jobb eredményt érhettünk volna el. Büszke vagyok arra, hogy a közönségünk támogatásával sokáig egál eredményt értünk el és 69 ponton tudtunk tartani egy ilyen erős gárdát. Nagyon hamar itt a következő meccs, kulcsfontosságú hogyan tudunk regenerálódni a vasárnapi, ceglédi rangadóra.

Dila Askin: Gratulálok a PEAC-nak, ők is nagyon jól játszottak. A védekezésünk akadozott a legjobban, nem volt még igazi összhang a csapatban. Nehéz meccs volt és nagyon örülök, hogy nyertünk.

Esref Ayhan Avci: Teljesen új csapatunk van, nem sokat edzettünk így együtt a mérkőzés előtt. A védekezéssel voltak problémáink, nagyon sok eladott labda csúszott a játékunkba. Egyedül az eredménnyel lehetek elégedett.
« vissza


Kiemelt támogatók:

SZOMBATON BEFEJEZHETJÜK A PÁRHARCOT - WENTZEL NÓRA

Interjú Wentzel Nórával (2018-04-19)

© Minden jog fenntartva